Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 738
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 465
  • Варна
galinche извинявай , май сме комшийки из Владиславовско.Вие за коя градина сте? Ние сме за "Пламъче"

# 466
  • Варна
Извинявам се,но вече не мога и да спя нощем, а още дори не сме почнали да висим пред нашата градина. Взе на простотия да ме избива. Поне отслабвам от нерви  ooooh!

# 467
  • Brokenpromiseland
Поне някой да залее с кафенце, ония идиотки от Кауфланд де побъркаха целия град!

Моля Ви, нека не се превръщаме в животни...Листи късаме, ядем, караме се като говеда...не стигайте до крайности...

стига се до крайности точно "благодарение" на наредените вече пред която и да е градина Peace

Опашки при този ред на прием ВИНАГИ ще има...точно както едно време беше борбата за киселото мляко и бананите по Нова Година...
И не са виновни родителите, че искат да си запишат децата... правят и невъзможното,защото  НЕ МОГАТ да си позволят да напуснат работа и детето да не е на градина...
Дали ще е от 30.03 или 23.03 разлика няма конкретно. Стараят се хората по накакъв начин да дежурят.
Не искам да защитавам никой, но сме свободна страна...и ако група хора решат, че ще си чакат - никой не може да ги спре.
А който родител е заинтересован, ходи, обикаля, информира се и успява на време да се запише.
Така или иначе, реда е само за входящият номер.Има толкова хора с предимства (измислени и не такива), че никой на никого в крайна сметка не може да даде гаранция.
Списъците са за реда на подаване на документи, а не за директен прием...

# 468
Прасунчо, като гледам надписите в профила ти май не си на нашето положение, няма да чакаш или каквото и да е, така че или се опитай да ни помогнеш в общата борба или не създавай излизшно нерви  Peace Като ти опре ножа до гърлото ще намериш начин как да чакаш, дори и работеща да си и никой да няма да ти гледа детето, повярвай ми. Всеки ден ли трябва да пишем едно и също - достатъчно е нервно всичко, дотатъчно голяма е психозата, да бъдем по-спокойни малко поне  Peace

# 469
  • Варна
Ами аз например съм в това положение- съпругът ми от 1 месец е в командировка, аз повече от година съм на работа. Детето ми не го приеха в ясла, гледа я майка ми , но идва у нас сутрин и си отива вечер. През останалото време след работа си я гледам сама. Имам и по голямо дете, което ходи на училище. И не, няма да отида да чакам пред ДГ - най- първо не съм съгласна някой да ме прави на маймуна или овца и второ нямам никаква физическа възможност да го направя /но не това ме спира /. Ако трябва да се виси някъде - смятам, че това трябва да е Общината и онези вътре да вземат да направят нещо по въпроса. Всяка година трябва да се откриват поне 5 нови ДГ. Опасявам се, че така както вървят нещата и за училищата ще бъде същата истерия.

Не мога да си обясня, как има хора които да стоят по 1 месец пред съответното детско учебно заведение, а не могат да стоят примерно 3 дни пред Общината ?

# 470
  • Brokenpromiseland
Смин, така е!
Навсякъде е толкова напрегнато, че хората вече са осверепели.Стига се до там, че на никой не може да се доверим.То не е толкова тягостно да се чака, колкото нервите покрай тоя списък....да не го изяде някой, да не го скъса...постоянните спорове "Ама кой, защо и кога започнал списъка.Имал ли право?"....та вече чухме дори предложения за физическа саморазправа...заливания с кафе...да не ставам лош пророк да се стига и до по далечни безобразни действия...
Аз не знам дали действията на общинският съвет в последните години са безобразни, но вече се убеждавам, че ние сме ужасните...за съжаление е така...Никакво разбирателство,никаква толератност.
Ние вчера това обсъждахме на събранието, че в списъка имаше хора, чиито деца са болни..или сама майка с две малки деца.....и пак намират хората начин...дори и само да дойдат, да се обадят.

prysila, ще кажа моето мнение...Това, че хората намират начин да чакат пред градините, не означава, че не биха отишли на протест.На никой не му харесва положението сега.Всички са недоволни и всички имаме какво да кажем на г-дата управници....
За мен истината е една "Който иска, намира начин-който не, търси причина"
Някой от пуста гордост да не се минат с дежурене няколко дни , хвърлят огън и жупел по останалите родители.

# 471
мама_на_фъстъче  Peace
prysila - ето намерила си начин - майка ти гледа детето, за всичко се намира начин. Пред мен алтернатива няма - или аз на работа, детето на градина, или и 2мата вкъщи, затова ще вися ако трябва и 100 дни, защото го правя за детето си, пристината от ситуацията. ОБАЧЕ това, че се съгласявам да вися толкова, не значи, че се примирявам с положението  Rolling Eyes

СЕГА С ГОЛЕМИ БУКВИ ПАК ДА ПИТАМ - КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА СЪБРАНИЯТА ПРЕД ГРАДИНИТЕ, КОГАТО СЕ РАЗПИСВАМЕ ВСИЧКИ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПОДПИСКИТЕ, СЕГА Е МОМЕНТА  Peace

# 472
Здравейте, да знаят тези   които ще кандидатстват за "Светулка" , в момента се прави списък и вече стигнало до 20 номер Peace

# 473
  • Варна
СЕГА С ГОЛЕМИ БУКВИ ПАК ДА ПИТАМ - КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА СЪБРАНИЯТА ПРЕД ГРАДИНИТЕ, КОГАТО СЕ РАЗПИСВАМЕ ВСИЧКИ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПОДПИСКИТЕ, СЕГА Е МОМЕНТА  Peace[/color]
ЗА   но трябва да се съгласува текста, все пка трбява да знаеш под какво се подписваш

# 474
  • Varna

СЕГА С ГОЛЕМИ БУКВИ ПАК ДА ПИТАМ - КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ НА СЪБРАНИЯТА ПРЕД ГРАДИНИТЕ, КОГАТО СЕ РАЗПИСВАМЕ ВСИЧКИ ДА СЕ НАПРАВЯТ ПОДПИСКИТЕ, СЕГА Е МОМЕНТА  Peace[/color]
[/quote]

Аз съм ЗА , дайте да видим какъв да е точно текста на първия лист за подписката и за Незабравка може да пусна аз, т.е. мъжа ми подписката!

# 475
  • гр.Варна
Текста е готов ,благодаря на всички,които помогнаха...Смин ще ви го копне тук ...Моля,на вечерната проверка го прочетете и съберете подписи . Утре в 11 часа-среща пред Общината със подписката...Прилагаме,входираме и действаме . Засега само тези искания. Разберете-срока е кратък . За по-глобални действия -когато се уговорим...

# 476
Аз не разбрах тази подписка сега кога и как ще я правим!  newsm78

Утре в Позвънете-новини ще излезе материал по проблемите с денонощното висене. Надявам се да го напишат, както трябва.

# 477
  • Варна
Текста е готов ,благодаря на всички,които помогнаха...Смин ще ви го копне тук ...Моля,на вечерната проверка го прочетете и съберете подписи . Утре в 11 часа-среща пред Общината със подписката...Прилагаме,входираме и действаме . Засега само тези искания. Разберете-срока е кратък . За по-глобални действия -когато се уговорим...
А тези от нас, които още не чакат???В смисъл, надявам се все още да няма вечерни проверки? ще добавяме подписи в последствие?

Аха, редактирам...ще дойда пред общината да го подпиша

# 478
До г-н Коста Базитов, зам. кмет на гр. Варна
копие: До дирекция "Образование", Община Варна
копие: До дирекция "Здравеопазване", Община Варна
копие: До Постоянна комисия "Образование" към ОбС, гр. Варна

Предложение

Във връзка с проблемите,касаещи приема в детските градини на територията на Община Варна и с цел постигане на точност и прозрачност отправяме предложение за следното :
    1. При оформяне на списъците с приетите деца срещу името на детето да има графи за ползваните предимства .По този начин самите родители ще имат възможност да проверяват за коректността на въведените данни, като по този начин ще се осигури прозрачност на ползвваните предимства
   2. Точна информация за резервните бройки и начина, по който ще бъдат класирани

Oчакваме своевременни мерки по изложените от нас предложения и писмен отговор в законно регламентирания срок .Заявяваме и нашето желание за личен разговор и активен диалог  , чрез който бихме могли да обсъдим и защитим позициите си.

Приложение : подписи на родители,заявили съгласие с предложението

# 479
Тези, които още не чакате мен ако питате - елате утре в 11 пред Общината (ако можете разбира се)  Peace

Общи условия

Активация на акаунт