Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 629
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 645
marianik, нали точно това ви обяснявам - списъците не са официален документ! Как не можете да го разберете това - а нещо като не разбирате - го отхвърляте. Това, че ви е натопорчено мен не ме интересува - влязох в тъпата тема, за да ви кажа, че бъркате много, ако си мислите, че тези списъци са меродавни. Какъвто и списък да направи една родителска клика, той няма да е обезсилващ спрямо списъка на друга родитеска група.

Миналата година се появиха два списъка за санаториалната ясла в "Чайка" - отпаднаха и двата - просто имаше незаети две места, не ме питатайте как, без списъци, без хората да са налице. Ето, това ви ви обяснявам, но хора като Смин си заравят главите в пясъка.

# 646
Мами , хайде да не се караме, ами да накараме властниците , които са избрани от нас да ни обърнат внимание, че идват пак избори... Ние се регистрираме, плащаме данъци, раждаме и отглеждаме деца на този град, а какво получаваме? Искаме ясли и градини за децата си, за да можем да работим и да имаме средства да ги обличаме и храним. Това е. Ще се видим пред "Щастливо детство" на 30.03. сутринта. Здраве и късмет на всички рожби и мами и татковци, разбира се.

# 647
  • гр.Варна
Мишона , нямам смисъл да ти отговарям -нищо не си разбрала ,безнадежден случай си... Все едно си пациент,на който колкото и лечение да прилагаш,той пак няма да се подобри...

# 648
Марианик, квалификацията "безнадежден случай" и "пациент" е нарушение на т. 2 от правилата. Де си тръгнала? Я се спри малко. Стига си ми спамила изказванията- нарушение на т.6 от правилата. Всеки има право на мнение, а това за списъците си е точно така - невалидни са.

# 649
  • варненка от София
Марианик, квалификацията "безнадежден случай" и "пациент" е нарушение на т. 6 от правилата. Де си тръгнала? Я се спри малко. Стига си ми спамила изказванията, всеки има право на мнение, а това за списъците си е точно така - невалидни са.

Мишона, това го правим не защото ни е кеф, не защото ни е драго, а за да направим зависещото от нас да ни приемат децата. Аз пък мога да кажа, че не ти си тази, която ще държи сметка кой как е намерил време, има отпуски за целта. Ти представяш ли си пък какво ще стане на 01.04 сутринта като няма списък, малък хаос, скубане на коси и подобни. Наистина влизаш тук, в "тъпата" според теб тема и раздаваш провосъдие. Хайде остави ни нас в калта, а ти, варненката от поколения се качи при боговете, откъдето явно слизаш. Благодарим ти, но няма нужда от височайшето ти осветляване по въпроса колко сме тъпи.  smile3505

Друго нещо ме притеснява мен. Дочух, че другата година се планирало събаряне на Елитис и детското градче, за да се вдигне познайте какво - нов МОЛ  #Crazy Варна се задъхва от народ, от раждаемост, градини няма, но търговски центрове бол.  ooooh! ooooh! ooooh!

# 650
Мишона е права, защото ако дойде някой с нов списък пред градината /нотариално заверен/, никой няма право да го оспори и тогава той ще има право да си влезе пред всички останали!

# 651
Не раздавам правосъдие.
Аз така или иначе фигурирам в "списък", но кой ми гарантира, че няма втори списък - а на вас? Истината е, че народът мигрира за препитание - аз това го разбирам. Обаче не схващам, защо държи да са му в общинските градини децата, при условие, че до вчера не са плащали данъци в тази община, а хората, които имат имоти тук от век субсидират таксите в градините и всички други социални дености. Ето над това се напрегнете мозъка /единствено число, щот явно не става за повече/. И не се блъскайте да ми отговаряте - направете си списък първо. Ще ви отговоря индивидуално на ЛС оттук нататък.

Мила ми, Бо - свеж полъх на интелект в тази тема! Обичам те!

# 652
Е хайде стига всявахте паника, че сега всички ще хукнат да правят нотариоално заверени списъци. А мишона като ни убеди с това, че списъците са невалидни, а ние знаем, че дори за незаконни и какво от това?

# 653

Спри се  Wink Laughing
Още преди няколко страници го написаха това, но никой не го прие на сериозно. Тогава се въздържах да коментирам.
Въпроса е кой ще направи по-бързо нотариално заверен списък.  Peace

# 654
  • варненка от София
Мишона, аз вчера ти казах още, че е безсмислено да опеделяш кой е варненец повече и кой не, ти също въртиш една плоча и зацикляш. Детето ми е родено тук, последните години съм плащала данъци тук и не мисля, че съм по малко годен родител за това детето ми да ходи на ДГ. Не можеш да размахваш пръст и да казваш едва ли не отивайте си по родните места. Ще се потретя, че бих си заминала за родна София, но със същия безсмислен напън бих пледирала София да ми се освободи от придошлите. Тъпо е, наистина!

Нека да ти припомня и аз правилата за т. 6 и напрягането на мозъка, кой сега квалифицира и обижда?  newsm78

# 655
А, браво, бе! Какво от това?! Незаконно - незаконно - важното е моето дете да изпревари всички други! От сега ли, мили момичета, ще си подреждате децата - с пари, списъци, кокошки, коледни прасета? ПОсле в Руското и накрая в Английската - нищо всято не остана. Laughing

Аз съм на принципа "Всяка жаба да си знае гльола". Врабчето побойник да си ходи в калипетворската градина, еди-коя си да си прати в нанагорно нанадолнище безценото и така хората, които плащаме данъци в този град спокойно ще си пратим и ние по реда децата в градините.

Марулке, не се засягай - нищо лично, според мен ти си годен родител, но можеш да си "годен родител" и там, откъдето си дошла, нали. Данъците са си данъци. А, не! София и Варна не могат да се сравняват, ето този ти подход доказва, че не си наясно с нещата, но то е защото си от скоро тук.

# 656
  • гр.Варна

Спри се  Wink Laughing
Още преди няколко страници го написаха това, но никой не го прие на сериозно. Тогава се въздържах да коментирам.
Въпроса е кой ще направи по-бързо нотариално заверен списък.  Peace

Никой нотариус няма да направи нотариална заверка на списък!!!
Справка-"Закон за нотариусите и нотариалната дейност"

# 657
Разбира се, че няма, да не е луд?! Laughing Което какво означавааааа...... Grinning

# 658
  • Brokenpromiseland
Мишона, първо не съм ти "мила ми калинке"...свободата на словото се състои и в това, да уважаваш събеседника си- а твоето се превръща в свободия, което също е нарушение на т.2 от Правилата. Подкрепям мнението на Смин, но все пак ще ти кажа....никой от нашата, както ти нарече "клика" не е тръгнал с зъби, нокти и лакти...конфликти има, но успяваме сами да си разрешим проблемите.
Списъците, макар и да не са официален документ са писмено споразумения между всички родители за реда на чакане и подаване на документи. Всеки от родителите се е подписал, което прави по някакъв начин списъка валиден.
Т.е те са точно толкова официален документ, колкото и едно собственоръчно написано завещание....винаги може да придобие официален статут....освен това считам, че:
1.нотариусите си имат достатъчно друга работа, че да се занимават с нас.
2.не може след всеки новозаписан се да ходим да заверяваме списък.

Варианти, само парашутисти да влязат във всички градини е невъзможна - аз пък не разбирам ти как не разбираш...А дори и в една градина да се случи, ето за това ще са тези чакащи родители - ще заведат иск и ще се явят като свидетели.
Точно заради злоупотребите, които се случват внасяме ОФИЦИАЛНО предложението към общината с искане за по-голяма прозрачност на приема.

Разбира се, че няма, да не е луд?! Laughing Което какво означавааааа...... Grinning

Че при 50 човека постоянно дежурящи, ако се появи нов списък не само че ще бъде скъсан и изяден, ами и носителя му ще яде бой.

# 659

Че при 50 човека постоянно дежурящи, ако се появи нов списък не само че ще бъде скъсан и изяден, ами и носителя му ще яде бой.
А, чудесно! Ето това е цивилизован подход! Дайте да се успокоим. Списъците наистина са незаконни, нито нотариус ще ги завери, нито директор ще ги подпише (и такива идеи имаше). Аз гледам на тях така- за да не се изпотъпчем на 01.04, 50-60 родители сме се разбрали да влезем по някакъв ред. Чакането седмици преди обявената дата е безумие, но ако сега не си взема неплатен отпуск и не ми приемат детето, ще ми се наложи после да си взема мнооого по- дълъг отпуск, да не кажам, че просто ще си остана безработна. По тази причина се хващам на хорото и следвам стъпките.
П.П. Списъкът пред "Детско градче" беше стигнал 29 номер в 10, 00 ч.

Общи условия

Активация на акаунт