Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 626
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 660
Според мен ,ако има нотариална заверка на списък то след като нотариуса го е заверил също е незаконно да се дописват други хора след заверката т.е. ако е заверен днес няма как да се запишеш утре ,защото това вече със сигурност е незаконно.

# 661
Гал Hug, така е, аз не го отричам. Но кажи ми кое ще ме спре да се наредя първа като отида пред градината? Не говоря за себе си, де, аз съм цивилизована личност, но има майки и бащи, които не са, ъъ така да кажа "цивилизовани" и боища и скъсани списъци пак ще има. За какво е цялата тази простотия?!

Вчера мъжът ми ходи на такова събиране пред Мечо Пух - има хора на първите места в списъка, които не само че не работят, ами и има кой да им гледа децата. Знаем се - в един квартал сме расли. Обаче - на! Първи да са. Laughing

Имам едно предложение към вас, активни майки-членки на "Варненски майки" и нам кво си - направете проучване за общински сгради, които след известен ремонт и смяна предназначение да могат да се ползват за детски заведения. Като направите списък го тръснете на г-н Базитов и му наврете очилцата и навиреното носленце в него. Искайте му пари за ремонта и се заемете с контрола - така ще се откупите стоенето по форумите, докато деца ви са на градина.

Последна редакция: чт, 26 мар 2009, 10:58 от Мишона

# 662
  • варненка от София
А, браво, бе! Какво от това?! Незаконно - незаконно - важното е моето дете да изпревари всички други! От сега ли, мили момичета, ще си подреждате децата - с пари, списъци, кокошки, коледни прасета? ПОсле в Руското и накрая в Английската - нищо всято не остана. Laughing

Аз съм на принципа "Всяка жаба да си знае гльола". Врабчето побойник да си ходи в калипетворската градина, еди-коя си да си прати в нанагорно нанадолнище безценото и така хората, които плащаме данъци в този град спокойно ще си пратим и ние по реда децата в градините.

Марулке, не се засягай - нищо лично, според мен ти си годен родител, но можеш да си "годен родител" и там, откъдето си дошла, нали. Данъците са си данъци. А, не! София и Варна не могат да се сравняват, ето този ти подход доказва, че не си наясно с нещата, но то е защото си от скоро тук.

Последно ти отговарям и считам комуникацията ни приключила, защото явно няма смисъл. Та аз като софиянка си отивам с детето в София, там да си плащам данъци, мъжът ми като варненец си остава във Варна и така. По тази логика хората трябва да се събират да живеят и да се женят не по любов, ами по местожителство  ooooh!

# 663
Виж сега, разчитам на някакъв здрав разум все пак.  Laughing Но може и да съм наивна, следкато го правя. Ако се стигне до онези "цивилизовани" отношения, единствените предимства са ръстовото превъзходство и по- малкото работещи мозъчни клетки. Днес онзи татко с джипа, успя да задигне половината списък, нищо че бяхме 20 души там, но не съобрази милия, че има и дубликат. Ето ти нагледен пример. Всеки ден ще има по един списък- жертва. Който за каквито нужди има, да си го ползва- ядене, а.ане и т.н.
Надявам се да работи чувството Ви за хумор, мили дами!

# 664
Имам едно предложение към вас, активни майки-членки на "Варненски майки" и нам кво си - направете проучване за общински сгради, които след известен ремонт и смяна предназначение да могат да се ползват за детски заведения. Като направите списък го тръснете на г-н Базитов и му наврете очилцата и навиреното носленце в него. Искайте му пари за ремонта и се заемете с контрола - така ще се откупите стоенето по форумите, докато деца ви са на градина.

Проблемът е че всяка година различни хора имат трудности с детските заведения. Като им приемат децата и нямат стимул да продължат борбата /не ги упреквам, разбира се/. Майките от миналата година са постигнали нещо с обещания от страна на Базитов, но никой не продължава тяхното дело, а се започва пак отначало.
И явно така е всяка година.
Трябва да разберем какво точно е постигнато от миналата година - обещания, подписи и да се търси сметка за изпълнението... и така.

# 665
Аз мога да проверя в кои градини има планове за допълнително застрояване, които не са извадени на дневен ред, за да могат родителите да настояват да започне изграждане.

# 666
Мишона смятам, че  е време да спреш да квалифицираш хората тук, защото явно и ти си от придошлите варненки с не особено добро възпитанеи. Нямаш право да ми говориш по този начин. За твое съжаление за 3-ти път не уцели човека от село. Първо беше ДЗ която е амнайсто коляно варненка, а после мен и Марулка, които сме софиянки. Ние се опитваме да се отнесем с някаква търпимост към теб. Ако можеш да направиш нещо конструктивно, добре, ако ли не просто си намери друго поприще за раздор....мила ми калинке (мноооого цивилизовано).  Peace

# 667
Мишона, имаше планове точно за Мечо Пух са де разширява. Миналата година бяха обещали да е построено, но си останаха пак само обещанията:(. Чува ли си нещо за това? Тотално зарязана ли е идеята?

# 668
  • Откъм Варната
Мишона нали си наясно че всичко което пишеш едва ли някога би се осмелила да кажеш директно в лицето на всички мами пишещи в тази тема, понеже е очеизвадно че ще си изпросиш боя по този начин. Хората наистина намират начин, аз след нощна смяна мога да ида да дежуря пред градината и не ми пречи, много хора намират начин, но явно ти имаш проблем решаването на тези въпроси и трудно намираш решение на проблемите си, та си решила че темата е подходяща трибуна да се изявиш и да избиеш малко комплекси.

П.С. И моле те не ме пращай на село понеже нямам такова, от Варна съм си и няма каде да ида.

# 669
Здравейте момичета, да ви кажа при нас в ДГ Пролет как се разбрахме. Всяка ве4ер от 6:30 правим проверка. Който го няма отпада. Ако реши може да се запише отново но на края на опашката. от 1-12 номер са титуляри - по 2ма на 6 групи. Групите са двама титуляра + още 4 поредни номера, който дежурят на 4 часа (даваме наряди  Mr. Green) който не се яви на наряд или закъснее с пове4е от 15 мин. отпада или отива накрая на опашката. За сега всичко е цивилизовано. Моя наряд беше от 7:00 го 11:00. Ще се доуточним дали на 30 или 31 се събираме и чакаме всички и проверка през 2 часа.

# 670
  • Варна
galinche за Владиславово ми казаха , че остават децата в същото ОДЗ , в което са посещавали ясла . Не е според наредбата , но е като в училище - където започнеш , си караш до края . Не е правилно , но какво да се прави . Но ако в "Пламъче" местата не се запълнят с деца само от района , приемат от цяло Владиславово все пак . Тя е добър вариант , защото е само ЦДГ , а и районът за нея не е безкрайно голям .
И аз разбирам,че няма да ги изгонят които са влезли. Но защо тогава така са го написали- че преминават децата от яслата, които са от района. Аз затова ще подам в Пламъчето, макар,че ми казаха,че имало достатъчно от района
Напротив, ще ни изгонят. Ние сме на ясла в Маргаритка.Днес говорих с един от главните специалисти "Детски градини" към Общината и г-жата ми каза, че трябва да подам в Пламъче и дори и да не ме приемат там не мога да отана в Маргаритка защото не ми е по район. Така че - остават само децата от яслата които са по район - правилно е написано.

Това било ново , сега го решили . Всички , които са на ясла в "Българче" , а по район градината им е "Пламъче' , да се записват там . И се приемат съответно с предимство ( ей това пак не го разбирам що  newsm78 ) . На "Пламъче" списъкът днес мина 35, ще се дежури на 12 часа
Кали абе вие нали бяхте на ясла , пак ли ви карат да се борите . Моите съчувствия , аз си мислех , че щом веднъж си минал през ада за яслите , ти се спестява повторението за градина . А за на село - ми нямам нищо против да отида на село , ще взема и адаша Wink Ама мъж ми от Варна , ще трябва поне едното хлапе да набутаме.

# 671
  • Brokenpromiseland
Здравейте момичета, да ви кажа при нас в ДГ Пролет как се разбрахме. Всяка ве4ер от 6:30 правим проверка. Който го няма отпада. Ако реши може да се запише отново но на края на опашката. от 1-12 номер са титуляри - по 2ма на 6 групи. Групите са двама титуляра + още 4 поредни номера, който дежурят на 4 часа (даваме наряди  Mr. Green) който не се яви на наряд или закъснее с пове4е от 15 мин. отпада или отива накрая на опашката. За сега всичко е цивилизовано. Моя наряд беше от 7:00 го 11:00. Ще се доуточним дали на 30 или 31 се събираме и чакаме всички и проверка през 2 часа.

И при нас е така, само че титулярите са 7-за сега дежурят по един плюс още 4 човека (от всяка десятка по един).Всяка вечер в 19.30 е проверката и който го няма отпада.Отпадат и тези, които не са дежурили на смяната си.

# 672
  • Варна
Това с нотариалната заверка нали разбирате , че е пълна глупост . Този списък реално няма никаква стойност , едва ли ще се намери нотариус , който да си постави печата под него.

# 673
Любопитка ние бяхме в ЯСЛИ, не в ОДЗ..

# 674
ВАЖНО МОМИЧЕТА
ЗА ТЕЗИ КОЙТО ИСКАТ ДА СИ ЗАПИШАТ ДЕЦАТА В ЦДГ40 СПИСЪКА Е ВЕЧЕ ФАКТ
НИЕ СЕ ЗАПИСАХА ПОД НОМЕР 11 СТИГНАЛИ СА ДО НОМЕР 20 ТАКАЧЕ БЪРЗАЙТЕ
в 19Ч ЩЕ ИМА СЪБРАНИЕ ПРЕД ДЕТСКАТА ДА СЕ РАЗБЕРЕМ КАК ЩЕ СЕ ПРОЦЕДИРА.

Общи условия

Активация на акаунт