Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 513
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 855
ми то щом е така няма смиъл да чакаш на две места.където се запишеш по напред и така.аз го разбрах днес от един татко докато бях на дежурство.Той дойде да се отпише защото на другата градина били по преден номер,а при нас бях 17-ти.затова питам,защото той каза че е ходил в общината и от там са му обяснили така.

# 856
  • Варна
marianik, недей си навлича неприятности в работата, ние тук без това се дърлим като кокошки и като знам какво става всяка година дори и до протест няма да я докараме  Sick На 1.06 всеки приет ще се изреди да се похвали и с това темата за тази година ще приключи, до болка познато....

# 857
  • варна
да имам предложение  намерете майките от миналогодишните протести  -какво са искали, какво са постигнали
какво искате вие  за вас сега  за децата  си  и какво за техните деца .вече ви дадох пример с застрояването на много кооперации (щом общината дава разрешиние за строеж трябва да има начин да ги задължи да дават средства за детски градини )//задължават ги да строят трафопост трябва са намерят начин да ги задължат и за това =например//
да  не слагам себе си в числото,защото  това е моя протест  -детето ми ще остане извън градината

# 858
  • Brokenpromiseland
Милата!
хората умират от притеснение какво ще стане с децата им...и знаят много добре кои е виновника за всичко това ....а ти така пламенно защитаваш ОБЩИНАТА...маи не е тук мястото където трябва да го правиш......никой няма да ти се върже......По добре отправи призивите си за ленински съботник на друго място...
КОЙ Е ЗА МИТИНГ?И КОГА?

Аз също имам дете и се притеснявам, толкова колкото и ти....но за разлика от теб, аз не се опитвам да хвърлям кал и само да търся виновници, ами мисля как може да се оправи положението....Това е разлика в манталитета. Peace

# 859
diana1, майките от миналите протести не са изгубени, аз съм вашата връзка. Скоро ще имате кореспонденцията между протестиращите и Общината.

# 860
  • Откъм Варната
diana1, майките от миналите протести не са изгубени, аз съм вашата връзка. Скоро ще имате кореспонденцията между протестиращите и Общината.

Да не са изгубени, но някой са много разочаровани и обезверени...

# 861
  • Варна
Във връзка с евентуалният протест, ето какво открих докато търсих примерни форми за отворено писмо или петиция може да е полезно
http://feelfriendly.com/blog/?page_id=38
Споделям го и ще го разглеждам по-късно, че ще закъснея за събранието пред градината Simple Smile
Според мен няма значение кога точно ще се проведе протеста /до 10.05.09/ и дори смятам, че за да се проведе един смислен диалог между двете страни е добре да не сме толкова изнервени, че така исканията започват да се размиват и е може събитието да излезе от рамките на "добрия тон". Успех на всички в мисията.

# 862
  • Варна
Майчета вярно ли е това че като те вкарат в комютъра и после при приема ако си кандидатсвал в две или повече градини номерата на заевленията ти коита саа по задни автоматично се трият и дефакто се бориш за едно място? newsm78

Ами то си го пише в сайта на общината можеш да подадеш на две места документи, но на практика може да си приет само на едно. Четете момичета, четете!
Марулке , може ли да пратиш точния текст от сайта , че аз този сайт го чета и препрочитам всеки ден и все нещо ново намирам . Или аз съм оглупяла от кърменето , или някой е писал нещо , дето е сънувал . Една директорка много добре ми обясни защо няма смисъл да се кандидатства на 2 места , а една друга днес се опита да ме убеди , ама и тя не беше наясно . За сметка на това твърдо заяви , че няма да признае нотариално заверено копие на ЛК  , трябвало тя да види и да пише "Вярно с оригинала" #2gunfire Да , ама г-жата в Общината , която разбира от детски градини , каза , че копието си важи като официален документ и ще звънне да и се скара на другарката .  
Не знам доколко ще има файда от  митинг - така нищо не се решава . По-скоро да предложим на кмета да се спретне работна група съвместно с родители , да се работи по различни варианти  . Единият е така познатите на всички от едно време групи в единични апартаменти , които са в район на определена детска градина . Някога този модел е работел - да се търси начин да се направи отново , примерно . Разсъждавам си само .
ИМА ЛИ НЯКОЙ КОЙТО ЧАКА ЗА ЦДГ,,ПЛАМЪЧЕ'' В КВ.,,ВЛАДИСЛАВОВО''
Има , има ! Всеки ден сме на сбор 8 - 20 ч и се четем като проверка пред строя .

# 863
Любопитка на нотариално завереноти си пише, че е преснето от оригинала, като в първообраза няма зачерквания, прибавки, поправки и други особености..
Така че таз директорка да го  Whistling

# 864
http://www.plamski.net/manual
ето тук са списани правилата за организиране на протест  Peace

т.е Протестът е възможен най-рано на 1.04. Най-добре да е в 15 часа, преди медиите да приключат с репортажите за деня.

За контакт с медиите ще ви помогна, имаме много контакти - ще се прати покана на всички.

1вия най-важен акцент е, че е нарушено правото на образование на нашите деца, а детските градини са част от образователната система!
2ри акцент -  независимо от сектора частен, държавен , общински, местата в детските радини са планируеми поне 2 години напред, което е срок за предприемане на действия от Общински Съвет и Общинска администрация, ако не за разкриване на Общински заведения, то поне за насърчаване на частния сектор с отдаване на общински имоти или друг вид спомоществувателство. Но воля за помощ няма!
после ще напиша още...

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 18:54 от Маришка

# 865
За всички които мислят да кандидатстват на няколко места!
http://it.varna.bg:4433/dzpriem/index.php?page=faq

# 866
Малка фея, до кой номер са в Светулка вече?

# 867
малко преди 100

# 868
  • Canada
За първи път влизам в темата само за да споделя мнението си, че тези списъци (в които и аз съм записана по настоящем под № след 50) са направени действително от хора, които се наговарят. Градината, в която аз реших да подам документи е на 5 мин. от вкъщи, и на 50 м. от офиса  - съответно аз минавам по 1000 пъти на ден през градината, защото съм със свободна професия и имам възможност. Още повече че  в деня, в който е започнат уж нашия списък специално минах повече пъти, защото предната вечер една приятелка ми каза че пред тяхната е започнат списъка. И какво мислите че стана?
Аз минах оттам съответно в 09.30, в 11 и в 13 часа. После имах работа по-далеч и в 17 часа като отидох се записах с номера, който писах по-горе. Е дали не са се наговорили поне 20 човека?!?!?! Нали се сещате че ако просто са минавали да проверяват щяха да минават сутрин и вечер (понеже уж всички работят)

# 869
  • Варна
Много стройна организация трябва да имат, ако както казваш 20 човека са се наговорили поне. Браво на организатора им.

Мисля, че е абсурдно. А може би предварително са теглили чоп, кой кой номер е...  ooooh! Joy

Общи условия

Активация на акаунт