Прием в детска градина гр. ВАРНА - 2009-тема 3

• 61 489
  • 1 227
  •   1
Отговори
# 870
Наговарянето го има. Едва ли 20 човека, но двама или трима са достатъчни.
На мен ми се иска да вярвам, че точно тези които държат непременно да са сред първите в списъка са такива, които или не са в съответния район, или са безработни, или не ползват предимства. Иначе не знам как работещ родител ще заклечи пред градината 2 седмици преди официалния прием. И ние останалите искаме, не искаме, ама се хващаме на хорото.

# 871
За първи път влизам в темата само за да споделя мнението си, че тези списъци (в които и аз съм записана по настоящем под № след 50) са направени действително от хора, които се наговарят. Градината, в която аз реших да подам документи е на 5 мин. от вкъщи, и на 50 м. от офиса  - съответно аз минавам по 1000 пъти на ден през градината, защото съм със свободна професия и имам възможност. Още повече че  в деня, в който е започнат уж нашия списък специално минах повече пъти, защото предната вечер една приятелка ми каза че пред тяхната е започнат списъка. И какво мислите че стана?
Аз минах оттам съответно в 09.30, в 11 и в 13 часа. После имах работа по-далеч и в 17 часа като отидох се записах с номера, който писах по-горе. Е дали не са се наговорили поне 20 човека?!?!?! Нали се сещате че ако просто са минавали да проверяват щяха да минават сутрин и вечер (понеже уж всички работят)

А коя е тази градина?

# 872
  • Canada
И на мен ми се виждаше абсурдно, но на толкова събирания, проверки и дежурства стана ясно че първите 20 или около 20 човека се познават много добре. Освен това кажи ми толкова ли е трудно да организираш 20 човека, за да започнете списък?
Аз не го споделих тук, защото не съм съгласна със списъците или нещо подобно, просто като факт. И ако догодина нещата са същите и аз бих организирала 20 човека.

# 873
  • Canada
Криста, незнам дали са безработни, може би просто са действително притиснати от обстоятелствата хора. Някойи споделиха че са си взели отпуска, един баща даже каца че на работата му не му създавали никакви проблеми, защото шефът му миналата година бил в същото положение...

# 874
  • Canada
Мама121 какво значение има коя е градината?

# 875
  • Варна
криста, освен да са безработни - приемам, но какво значение има дали е извън района или без предимство? А пък ако е извън района защо ще седи там, та даже и списък да прави. Приемете просто, че те най-не си щадят времето и са готови да "висят" заради децата си.

Живеят в един район, съседи са така да се каже, защо да не се познават. Аз например познавам много майки в района, защото идват на нашата детска площадка.

# 876
И на мен ми се виждаше абсурдно, но на толкова събирания, проверки и дежурства стана ясно че първите 20 или около 20 човека се познават много добре. Освен това кажи ми толкова ли е трудно да организираш 20 човека, за да започнете списък?
Аз не го споделих тук, защото не съм съгласна със списъците или нещо подобно, просто като факт. И ако догодина нещата са същите и аз бих организирала 20 човека.

Не е нужно да сте 20, а само двама и започвате списък. Не мисля, че 20 човека са се наговорили. По-скоро ако са видяли, че има списък, са се обаждали по тел-а или направо са записали и познатите си. Един човек да запише още двама познати, другия да се обади на тоз и оня и той да запише и ето ти 10 записани.

# 877
Незнам защо се сърдите на хората направили списъка? Нали навсъкъде списъка е направен от някого. навсякъде има първи. А за къде става въпрос? Просто всеки прави всичко възможно.

# 878
криста, освен да са безработни - приемам, но какво значение има дали е извън района или без предимство? А пък ако е извън района защо ще седи там, та даже и списък да прави. Приемете просто, че те най-не си щадят времето и са готови да "висят" заради децата си.

Живеят в един район, съседи са така да се каже, защо да не се познават. Аз например познавам много майки в района, защото идват на нашата детска площадка.

Попитай хората, които чакат пред "твоята" градина дали всички са от района. За "нашата" има записани и хора, които не са в района, но държат да са там, защото работят в центъра, например. Няма логика да са там, да, ама на и в списъка фигурират.

# 879
  • Варна
Това си е техен проблем, хабят време. Нали вие от района после ще ги изместите по списък?! Да си чакат.

# 880
   Здравейте! По повод на протеста - против съм. Или по-точно съм проив това да стане по абсолютно стихиен начин и в момент на афект. За да има реакция, трябва да има смислени предложения. Не можеш да излезеш пред общината, да викаш "Кмета - педераст!" и да очакваш това да предизвика неочакван обрат в положението. Аз последните дни си мислих за възможни алтернативи, защото в случая единствено добри идеи и алтернативи могат да облекчат положението по-бързо, отколкото да се чака да се строят нови сгради. Представете си следното нещо - апартаменти, в които на принципа на детска градина да се отглеждат по 10-тина деца. Това да става със субсидии от общината, под контрола и по изискванията на общината. Т.е. имаш апартамент и доброто желание да направиш частна детска градина за децата в квартала ти, участваш в програма, получаваш пари, за да направиш помещенията подходящи, а после общината поема и част от разноските за децата. И цялото това нещо с нестопанска  цел. Ох, не знам дали го обясних добре. Минусите, които аз виждам са свързани с персонала, както и с програмата за обучение, защото може би ще трябва да има педагози, както и някакъв учебен план.
   Така или иначе, съм на мнение, че трябв да се искат изпълними неща, а не просто да се протестира. Не, не съм права, може би протестите си имат своята полза, но без конкретни искания и предложения няма как да се очаква много. Затова аз съм по-скоро да се седне и с майките от предния протест, от хората, които в момента са потърпевши, както и с представители на общината, защо не, и да се подготви нещо изпълнимо.  Това моето е просто някаква идея, но ако седнат сериозни хора могат да измислят интересни нещта. Не знам. Знам само, че смисълът е в алтернативите, поне за сега. Извинявам се за грешките, но в момента пиша и разрешавам жизненоважен спор между двама рейнджъра, които твърдят, че са един и същ....

# 881
Много стройна организация трябва да имат, ако както казваш 20 човека са се наговорили поне. Браво на организатора им.

Мисля, че е абсурдно. А може би предварително са теглили чоп, кой кой номер е...  ooooh! Joy

Поне 10 човека ще са. Навсякъде е така. Помислете само докато бяхте в майчински, с колко майки се събирахте на площадката?  Аз в нашата градинка се сещам, че бяхме 11 деца набор 2006!!! Дали няма такива, който могат да се организират и поддържат контакти и след двете години вкъщи?? Това разбира се е многооо встрани от темата, кой се е организирал и кой не. Да сме успели да сме ние първи кой ни е крив...

# 882
Според мен, проблемът не идва от липсата на сгради и помещения - защото, сигурна съм - терени свободни има и решение за строеж може да се вземе. Въпроса е после. Тези градини трябва а се издържат - то персонал, то храна, то ремонти, мебели...
Така си мисля аз поне.

# 883
  • Варна
Много стройна организация трябва да имат, ако както казваш 20 човека са се наговорили поне. Браво на организатора им.

Мисля, че е абсурдно. А може би предварително са теглили чоп, кой кой номер е...  ooooh! Joy

Поне 10 човека ще са. Навсякъде е така. Помислете само докато бяхте в майчински, с колко майки се събирахте на площадката?  Аз в нашата градинка се сещам, че бяхме 11 деца набор 2006!!! Дали няма такива, който могат да се организират и поддържат контакти и след двете години вкъщи?? Това разбира се е многооо встрани от темата, кой се е организирал и кой не. Да сме успели да сме ние първи кой ни е крив...

Не съм съвсем съгласна . Добре , да има списъци, улесняваме се самите ние  , но те да се започнат на 01.04  в 5 сутринта да речем  . Защо да е необходимо да се чака толкова дни и нощи . Всеки ден наобикалях ДГ по район и се радвах , че все още няма достатъчно луднали , та да започнат списък . Минах в 16:30 и в 17 двама татковци се срещнали и решили да започнат . Ми да бяхте почакали бре!!!
Подкрепям Pingwina - трябва да имаме готови идеи  , все пак това положение не е особено радостно и за кмета . Смятам , че ако се подходи с двустранен диалог , ще се постигне повече , отколкото просто да си викаме Долууууу!

# 884
Здравейте,
искам да споделя с вас огромното си отвръщение от цирка ,който се разигра снощи пред Карамфилче,това беше някаква бутафория,тържество на човешката простотия и отчаяние...
Група от амбицирани родителки"поели нещата в свои ръце"-най активните,най загрижените....правят и размахват списъци,въдворяват ред и  държат  ужасно груб тон....Кой по дяволите е разрешил на тези жени да решават съдбата на моето дете....Не се ли нарушават моите права,след като не съм уведомена кога и в кой момент започва съставянето на този списък....та нали затова има дата и час,обявени официално......Дори това измислено дежурство не включва хора от последните номера на списъка...едва ли не като безнадеждни....Дежурят първите номера,със самочувствието на вече приети.....И така детска градина Карамфилче е вече превзета...пази се денонощно от някъква неформална организация....И ако някой реши да си потърси правата ще бъде смазан от разгневена тълпа....
Срам ме е че участвам в подобен идиотизъм.....но за жалост тълпата ме повлече....моето дете ще бъде изместено от ей такива псевдоорганизаторки....честно да ви кажа предпочитам връзкарите....

Напълно те поткрепям аво съм отвратена.Напр
Успех на всички ...най вече на онези ,които не са толкова безумно нахални и стоят встрани с последното номерче от списъка,кротко изчаквайки реда си.....НЕКА И ТОЗИ ПЪТ ПУСНЕМ ПРОСТОТИЯТА НАПРЕД!!!!!!!

Напълно те поткрепям Напр аво съм отвратена.Но за Моряче

Общи условия

Активация на акаунт