Рисуване за начинаещи 2

• 100 051
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
Имах предвид,че е различно нюансиране.Нищо специално-боите са на Пебео,мисля,че бях смесила №14(тюркоаз),бяло и може би малко средно синьо,№12 за неутрализация.

# 481
  • гр.София
Една хубава изложба в Пловдив

# 482
Здравейте,влизам с един въпрос ако може.
Имам у дома навън на входа на барбекюто две лъвчета от цимент,преди 10 години една моя приятелка ги изрисува с маслени бои и ме предупреди всяка година да ги лакирам за да не се развалят.Да ама миналата година покрай приготовленията за сватбата на дъщеря ми и другите ангажименти забравих за тях,и сега на места са се развалили,Купих си бои за да ги поправя за да не се съсипват повече да ама незнам с какво се разтварят боите,имам някакъв бегъл спомен за терпентин но не мога да намеря тук около нас.Дайте съвети с какво друго става.
Благодаря предварително.

# 483
  • гр.София
По-добре си купи акрилни бои - с тях рисуваш просто с четката, потопена във вода - не знам какви са пораженията, но трябва да е добре подготвен участъка и границата да е здрава боя - ако е видимо, пак ще има разлика. Може декупаж със хартия да направиш също. Има лак протектори за бетон и камък за финиш - дори и такива със силиконов слой. Но аз не лакирам всяка година - попитай консултанта дали трябва всяка година и на мен ще ми е интересно.
И да напомня, че утре е "Нощта на музеите 2010-та" - това е програмата, а това е темата.

Последна редакция: пт, 14 май 2010, 21:17 от dilu

# 484
  • гр.София
Последният ми малко  шантав диптих  - опашките за новите документи, вижте до какво води   Laughing - "Отпечатък Идентичност".

# 485
Не съм влизала отдавна тук.
Много ми харесва последната ти творба,dilu.Носи толкова символизъм.

П.п.И да си призная повлиях се от твоите камъчета...

# 486
  • гр.София
Нина, аз съм споделяла, че чувствам особена магия като държа в ръка камъче - това е и едно от нещата, по които си съвпадаме на 101% с мъжа ми  Heart Eyes Чакам да пуснеш снимки на творческото превъплащение на вдъхновението Hug

# 487
  • Русе
Последният ми малко  шантав диптих  - опашките за новите документи, вижте до какво води   Laughing - "Отпечатък Идентичност".
  dilu ,това е жестоко...много ми хареса,ето че има и полза от опашките за нови документи.... Laughing

# 488
  • гр.София
Джастич,  Whistling Hug - както каза мъжо всяка паспортна служба  да е с една такава  Joy

# 489
Привет,момичета!
Творите ли в тия жеги.Признавам си ,че чак сега ми дойде музата да публикувам,но днес завърших  подаръка за една моя малка приятелка и нямам търпение да ви го покажа.
Изрисувах и три камъчета,които от едната страна са нещо като малък пъзел,а от другата....сами ще видите.Ще ви представя и госпожица Фло,която ще и ги занесе лично.

Последна редакция: сб, 12 юни 2010, 20:50 от Нина...

# 490
Нина,много оригинално е това с камъчетата Flutter Браво!А за жабката-незнам,какво търпение трябва да има човек да  шие такива хубави и големи неща,аз го нямам Laughing  Сега си ретуширам стари картини,че много се натрупаха недовършени.А иначе се готвим за море,може и аз да си намеря някое камъче.. Blush Мерси за идеята! bouquet

# 491
Завиждам ти благородно за морето...там е райско място за намиране на гладки камъчета.Сега като се замисля,може и върху миди да се рисува,така че събирай и заради мен. smile3503

# 492
От морето всяка година си събирам миди и рапанчета.

Такива свещници правя от миди и рапанчета,лепя ги с С200 и лакирам,стават за оригинален подарък. Peace

# 493
dilu , оригинално съчетано!  Grinning

Нина , много интересни камъчета!  Hug  С какви бои рисуваш върху тях? Лакираш ли ги с нещо след това?

raliko
, благодаря за идеята!   bouquet Чудя се дали да не си спретна едно аквариумче украсено от вън именно по този начин. Може да стане доста атрактивно!  Laughing

Момичета невероятни идеи ми давате!  Hug Сега остава да намеря време и за реализация!  Rolling Eyes

# 494

Нина , много интересни камъчета!  Hug  С какви бои рисуваш върху тях? Лакираш ли ги с нещо след това?

Рисувам с акрилни бой,но някои от цветовете ,тези по-ярките май са темперни.Такива  изрових от шкафа  на децата.Трябва да си купя  и за себе си, да се поглезя...
Като изсъхнат добре, им удрям един топ лак  за нокти,по ефтино  ми излиза.Има и професионални такива,но аз нали съм любител.

Общи условия

Активация на акаунт