Нощ на музеите София 2010

• 5 660
  • 46
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Утре на сайта на Министерството на културата ще качат програмата за музеите от цялата страна, които ще се включат. В София ще бъдат 15 музея и галерии, от НГХ ще има транспорт през цялата нощ до НИМ в Бояна и обратно. До 4 часа ще работят музеите, а ако има още посетители - и до по-късно.  Също и на сайта на Френския културен институт ще има подробна информация, те утре дават пресконференция и предполагам следобяд ще я качат  Peace

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 10:09 от Цецето

# 16
# 17
# 18
Златни сте!   bouquet

# 19
  • София и там където не се пуши
Миналата година бяхме в политехническия. Децата бяха очаровани.

# 20
Къде е политехническият?
Ние до сега не сме ходили в нащ на музеите, но аз тази година съм се замислила за Военният, защото на моят мъж ще му е интересно. Не го е посещавал от доста време.

# 21
  • София и там където не се пуши
На Опълченска срещу Билла посока Сливница  - бившия музей Г. Димитров. Изолирали са комплекса отзад, а явно самия музей са го реституирали на собствениците.

# 22
Политех. се намира срещу "Била" на Опълченска.
Защо не откривам нац.исторически музей?Сигурно няма да участва?

# 23
Участва ама само от 11 до 18 ч.

http://www.vesti.bg/?tid=40&oid=2978131

Редактирах- не казах благодаря на отговорилите.

# 24
Супер сте!

Изобщо не знаех, че има нощ на музеите! Ще ходиме, само да си направиме програма Grinning

# 25
Благодаря!
За историческия музей ми казаха,че и на Гергьовден е бил отворен без вход!
Питам се - защо тези неща не се оповестяват?
Това е една възможност да се заведат децата и да се съчетае полезното с приятното!

# 26
Преди време имаше 1 безплатен ден за нац. ист. музей  - примерно всяка предпоследна неделя в месеца. Я се поинтересувай. Може и да има още. Иначе входа е 10 лв. и според мен са доста.
Имаха и някакви комбинирани билети за посещение на 2-3 меса с 1 билет с някакво намаление - дано не ви излъжа  - единият пакат беше нац. музей и боянска царква а др. нац. ист.музей + Боянска църка +Земенски манастир. Виж сайта на музея най-добре.

Редектирам , защото намерих:
http://www.historymuseum.org/page.php?key=visitor_information

Дали е актуално обаче..незнам.

# 27
10 лева е много за вход и то за постоянна експозиция!
Не зная за безплатен вход един път месечно,но ще проверя.
Вие утре ще посетите ли някой музей?
От близка реставраторка разбрах,че галерията за чеждестранно изкуство/до паметника "Левски"/ ще има
разнообразна програма,вкл.и театрална постановка,но след 22.00ч.Ще бъде отворена до 4 сутринта!

# 28
  • София
Ние все я изпускаме тази нощ на музеите,та се надявам тази година да не ни мине котка път и да пообиколиме.Детенце тръпне с нетърпение,пък и на нас ще ни е интересно.Искаше ми се и до историческия да отидем,но той пък ще е само до 18ч,та незнам дали ще успеем.

# 29
Ще се опитам този път да се включа Peace

Общи условия

Активация на акаунт