подсъзнанието може всичко 9

• 36 283
  • 462
  •   1
Отговори
# 330
Аз не използвам утвърждения. Нещата просто се случват, мислите идват, чувствата идват, и след това си отиват от само себе си. Ако ние използваме утвърждение, по цял ден да мислим позитивно. То това не помага много, опитваме се да внедрим позитивна мисъл, повтаряме си я, но идва проблем, критична ситуация и всичките ни опити да мислим позитивно са се изпарили. Естествено е да идват както добри, така и нежелани чувства. Но те не остават постоянно, те си отиват. Простата мъдрост "те ще си отидат, не са вечни" и наблюдението им, помага да ги разтвориш и да се освободиш, без да трябва да ги заменяш с позитивни. Опитвайки да се избавиш, да ги прогониш, те засядат по-здраво, така им придаваш енергия и те упорстват. В това е умението, да приемеш че са тук, но да не залепнеш за тях, а да ги наблюдаваш знаейки че са преходни, или да ги прегърнеш. Тогава те се смаляват и си отиват, а ти ставаш голям. Често ние от малък проблем правим планина, и на нейния фон се чувстваме малки, смалени.
За критичната ситуация съм съгласна,че може да ни извади от релси понякога. Но за мен негативното (а и позитивното) мислене си е въпрос на навик - ако достатъчно дълго контролираш мислите е напълно възможно да преминеш от негативен към позитивен модел на мислене - после остава да отработиш и реакциите в критични ситуации  Simple Smile
Утвържденията работят много добре - усеща се ефект, а и са ми помагали при временни физически неразположения.

# 331
  • Tам през Атлантическия океан

Момичета, ако някоя от вас има проблем със заспиването , имам едно страхотно  утвърждение, което намерих в една книга на П. Дънов. Peace  Е , казвам ви...като го кажа 3 пъти, и след минути съм заспала. Не знам  какво е това чудо  newsm78 ...но явно действа. Дадох го на две мои познати, които имаха проблем със съня...и казаха, че след като кажат това утвърждение, заспивали много бързо... Thinking

Давай насам  Hug

Понякога ми се случва от препускащи мисли да не мога да заспя  Crazy все го , мисля , мисля  Sunglasses ..направо не мога да ги спра  Laughing
Напоследък  ги озаптявам  като ги пропускам ей така да идват и да си заминават  Grinning (особено ако са кофти)
Пусто понякога обичам да си лежа да си мисля , расъждавам ......да се рея ......фантазирам   Simple Smile

"Ако нямаш глупави мисли, няма да имаш и глупави постъпки."
Конфуций

Слънчеви почивни дни  Hug

# 332
  • София-в сърцата на моите деца

Момичета, ако някоя от вас има проблем със заспиването , имам едно страхотно  утвърждение, което намерих в една книга на П. Дънов. Peace  Е , казвам ви...като го кажа 3 пъти, и след минути съм заспала. Не знам  какво е това чудо  newsm78 ...но явно действа. Дадох го на две мои познати, които имаха проблем със съня...и казаха, че след като кажат това утвърждение, заспивали много бързо... Thinking

Давай насам  Hug

Понякога ми се случва от препускащи мисли да не мога да заспя  Crazy все го , мисля , мисля  Sunglasses ..направо не мога да ги спра  Laughing
Напоследък  ги озаптявам  като ги пропускам ей така да идват и да си заминават  Grinning (особено ако са кофти)

Слънчеви почивни дни  Hug
И аз искам.......Може би сега е момента ..Научи ни!! Praynig

# 333
Привет!  Hug Е , най-после свърших със задачките за днес! Flutter

Относно утвържденията, аз също много  ги използвам. Най вече, когато имам много силно желание да променя нещо в себе си или нещо да ми  се случи, така както аз бих желала. Много са ми помагали. Peace Сина ми също се научи да ги ползва..и благодарение на тях, си намери работа, точно каквато искаше.  Simple Smile

А относно" приспивателното" утвърждение на Дънов , ето ви го:   Hug Господи, аз съм немощен, Ти си силен...прояви се!
/Пише в книгата , че се произнася 1 път, но аз си го казвам  3 пъти, като го произнасяте с бавно,спокойно и дълбоко дишане.
/

Не знам в какво точно е силата на това изречение, но при мен и при тези мои познати работи. Опитайте и вие, вечер в леглото, преди заспиване и  после споделете дали и при вас работи. Просто ще ми е много интересно. newsm78

# 334
# 335
  • София-в сърцата на моите деца
Много ви благодаря! Още довечера ще пробвам! Hug

# 336
Винце, това за заспиването ще го пробвам. Аз нямам проблем със заспиването, но често ми се случва да се събудя посред нощ и след това трудно успявам да заспивя отново  Tired Дано това утвърждение да помогне в такива ситуации  Grinning

# 337
Винце, тенкю. Аз знам подобни техники 4-4-2 (почти като песента  Joy). При мен се получи така, щото се бях свръхенергизирала и още ме държи кхкхкх. И днеееес! А главоболието - да, получава се при хипервентилация. Мозъкът като се напълни с кислород и ти се завива свят - същото като излезеш в планината и имаш чувството, че от чистия въздух в първия момент ще припаднеш  Grinning

Може да пробвам това на Дънов, ама защо това "немощен" нещо не ми иде отвътре да го произнеса  Wink Ако видя зор, може и до него да опра  Hug

didiela, няма гаранция, че занапред няма пак да се предовериш - просто когато човек е прекалено добър и вярва на хората, той им се предоверява (аз също предпочитам така, отколкото да съм подозрителна). Въпросът е, когато стане нещо подобно, просто да си кажеш: "Аз повярвах, това, че са ме излъгали (...), си е техен проблем. Аз съм чиста пред себе си". Тогава и няма за какво да си разочарована - напротив, трябва да си благодарна, че ситуацията е станала, за да ти покаже какъв човек ти е стоял насреща.  Hug

# 338
eldivine,ами и на мен ми се видя това "немощен" малко странно. Thinking Може точно в тази дума да е магията  Sunglasses А песента 4-4-2 ми беше любима  Grinning

Мише, didiela, ще се радвам да споделите, дали на вас  това ви е подействало.  Hug

Лека вечер с много бебешки  усмивки! Hug   Joy

# 339
Момичета,
да ви питам за утвърждения за спиране на цигари  newsm78
ЧервеноВинце   bouquet

# 340
Момичета,
ЧервеноВинце   bouquet
Самоцитирам се от една от предишните теми:

Луиз Хей предлага следните утвърждения:
"Аз желая да се освободя от потребността да пуша"
"Всякакво желание за цигари ме напусна и аз съм свободна"

# 341
Момичета,
ЧервеноВинце   bouquet
Самоцитирам се от една от предишните теми:

Луиз Хей предлага следните утвърждения:
"Аз желая да се освободя от потребността да пуша"
"Всякакво желание за цигари ме напусна и аз съм свободна"

Повярвай ми, опитала съм всичко!
Не мога,пуши ми се, и то много - носи ми удоволствие - блаженство!
Предполагам, че още не е дошъл момента в който наистина ще го поискам....не се гордея с това - никак даже.Тук силната ми воля и характер не помагат.
Дано при други има успех - пожелавам им го от сърце!

# 342
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро дами  Grinning

явно хубавото време носи и положителни, зареждащи мисли и емоции ....... темичката живна  Hug

ОШО : Медитацията не е преживяване. Тя е да осъзнаеш Свидетеля. Просто гледайте, наблюдавайте и останете центрирани в наблюдението. Тайната за преодоляване на лоши навици е деавтоматизирането им. Когато вършите нещо вършете го с внимание- вървете внимателно, слушайте внимателно, говорете внимателно. Нека цялата ви дейност бъде в будно състояние

Скоро прочетох на ОШО "Оранжевата книга - техники за медитация"  в нея автора разказва за случай който човек силно свързан с пушенето  отказва цигарите  ..... чрез медитация за пушене Wink ДА  Hug

Сега ще препиша тази част от книгата  Hug

При мен дойде един мъж. Той страдаше от непрекъснато пушене, продължило 30 години, той беше болен и лекарите му казали: "Ти никога няма да оздравееш, ако не спреш да пушиш."Но той беше страстен пушач и нищо не можеше да направи. Беше опитвал упорито, но само за един или два дни и след това подтика да пуши идвал толкова силно, че просто го увличал.

Заради това пушене той изгубил самоувереността си - виждал, че не може да направи едно толкова дребно нещо - да спре да пуши. Станал недостоен в собствените си очи. Нямал уважение към себе си. И дойде при мен.
Каза: " Какво да направя? Как да спра да пуша?"

Аз му отвърнах:"Никой не може да спре да пуши. Трябва да разбереш пушенето. Пушенето сега не е само въпрос на твоето решение, то е навлязло в света на твоите навици, пуснало е корени. 30 години са много. Пуснало е корени в твоето тяло, в химията ти, разпространило се е навсякъде. То не е само въпрос да го решиш в главата си, главата не може да направи нищо. То е станало независимо, ти трябва да го деавтоматизираш."

Той каза: "Какво разбирате под деавтоматизиране?"

Аз му казах: "Направи едно нещо, забрави за спирането. Няма нужда от него. 30 години си пушил. Забрави за това, ние въобще няма да го спираме. По-скоро ще го разберем. И така, ако практикуващите ДЗЕН могат да превърнат пиенето на чай в медитация и да го превърнат в церемония, защо да не може пушенето да се превърне в медитация?!"

Той изглеждаше развълнуван. Оживи се. Каза: "Медитация? Кажете ми веднгага - горя от нетърпение!"

Дадох му медитацията, казах: "Прави едно нещо. Когато изваждаш пакета с цигари от джоба си, прави го бавно. Наслаждавай му се без да бързаш. бъди съзнателен, буден, извади го с пълно осъзнаване. След това извади цигарата от пакета напълно осъзнато, бавно - не по стария забързан несъзнателен начин, механично. След това започни да потупваш цигарата върху пакета - но много бдително. Слушай звука, но точно както хората на дзен правят, когато самоварът започне да пее и чаят започне да ври....След това я сложи в устата си с пълно осъзнаване, запали я с пълно осъзнаване. Наслаждавай се на всяко малко действие и го разделяй на колкото е възможно по-малки действия, така че да можеш да осъзнаваш все повече и повече. След това направи първото всмукване. Напълни дълбоко дробовете си - това е пранаяма. Бог под формата на дим. Аз ти давам новата йога за новия век. Simple Smile)) След това изпусни дима, отпусни се, ново всмукване - и продължавай много бавно. Ако можеш да го правиш, ще се изненадаш, скоро ще видиш цялата му глупост. Не защото други са ти казвали, че е глупаво да пушиш, че е лошо. ТИ ЩЕ ГО ВИДИШ !!! И виждането няма да бъде само интелектуално. То ще бъде виждане от цялото ти същество, от твоята цялост. И тогава, ако един ден изчезне, изчезва, ако продължи, продължава, Ти няма защо да се тревожиш за това.(да не живее с очакване на резултат)"

След три месеца той дойде и каза: "ТО ОТПАДНА."

Хубав ден  smile3503

# 343
  • Бургас
Привет и от мен! Интересна темичка, с позитивни хора /за разлика от повечето теми във форума/

Ще ви кажа аз какво прилагам ако не мога да заспя, определено действа:
Затварям очите и започвам да си спомням целия ден като филмова лента, всичко с най-големите подробности, от мига в който съм се събудила ...Е, не винаги, но в повечето случаи стигам до обяд или следобяд и вече съм се унесла.. Така, че пробвайте, дано има ефект и при вас. Успех!  Grinning

# 344
Момичета, добро ви неделно утро!
Отдавна не съм писала, но се старая да чета поне.
Кана, за родителите. Колко добре те разбирам. Просто приемаш ситуцията, приемаш факта, че те са такива. С годините родителите ни се променят много, поне с моите е така. Мама ми стана много по-близка, но когато това стана, дойде краят й.
Просто ги обичаш и им прощаваш като на деца- това е.

Диорела, всеки трябва да намери свой начин да спре цигарите. Аз ги сприрах 3 пъти и пак ги почвах.Намирах си причина  и да ги спра и да ги почна.Когато искаш можеш.
Десс  Hug!
Червено винце- благодаря за утвържданието на Дънов.  bouquet
Дидиела, радвам се че го преодоляваш.
При мен има един подобен проблем- хората не са близки-  колеги са- Те ми се присмиват и дори работят в моя вреда, просто ми търсят цаката и аз го знам, но въпреки всичко в един момент забравям и ги приемам като много близки. И после те пак ми забият някоя от техните плесници и пак се завърта кръга. Само да кажа, че те са семейство. Сега съм в период на изтрезняване отново и се надявам /както всеки път/ да не забравя пак..... Чудя се  newsm78- защо всеки път забравям що за хора са. Ама аз не съм само с тях така . Но тези са ми един от най-фрапиращите случаи. Grinning
Слънчев ден на всички ви! Grinning

Общи условия

Активация на акаунт