подсъзнанието може всичко 9

• 36 225
  • 462
  •   1
Отговори
# 45
Извинявам се ,че нахлувам непоканена тука... Embarassed ...но една потребителка  от тази тема Blush/ която ме помоли за нейната дискретност/ ми писа на лични, да се включа на зова на помощ  на be.free.

Винце,аз никъде не съм видяла списъка с поканените,а пък и покана никой не ми е пращал... newsm78

Май наистина все до Егото опираме...

камбанке...много ми харесва едно сравнение на тибетците ... Laughing Писах го в темата за Планетата.. ама и тука ще го постна: Тибетците обичат да казват...че  "Егото е  като лош другар, с когото сме свикнали" Wink

Та,  ако го ползваме, важното е да го ползваме така, че да  не е в наш и в на другите ущърб. Peace

Desss... Hug Много хубаво си писала за интуицията!  Heart Eyes

Amber... Hug

be.free...моля, няма защо!  Hug Бъди свободна! Hug Това е твоя ник...замисли се, страхотен е!  Wink Heart Eyes

# 46
Винце, ти и преди беше тук, защо сега се чувстваш непоканена?
Десс, много добре поддържаш темата, която напоследък е забавила темпото? Има ли нещо ново около фън-шуй?

# 47
Здравейте  Hug Hug Hug!

Aleksander ,и аз мисля ,че важните събития в живота ни са предопределени и нищо не може да ги промени  Peace
А Баба ВАнга е имала завидни възможности ,повечето момичета тук сме и големи почитатели.

Винце ,много се радвам на присъствието ти  Hug.
                     "Егото е  като лош другар, с когото сме свикнали"
Понякога много ми пречи този лош другар. А как искам да се оттърва от него . Това ,че  правя някои неща , само заради  удобрението на определени хора ,(макар ,че после го осъзнавам) ,също ли е за да подхраня егото си  newsm78.
Темата за егото ми е най -сложна.

Desss , наистина си много упорита . Ако не беше ти , струва ми се ,че темата  щеше да позачезне. Благодаря   bouquet  Hug
                   Запали ме с Чопра.

Но от всеки опит, дори и неуспешен винаги научавам нещо.
Не мисля, че ще се откажа да пробвам, защото искам нещо по-вече, но се опитвам да се уча от неуспехите си

A m b e rPeace Hug

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 48
Здравейте на всички!  bouquet Позагубих ви няколко теми, но ето ме отново. Ако трябва да съм откровена, привлече ме лентичката на Клемче. Честито миличка, много се радвам за теб! Hug
ЧервеноВинце, не изневеряваш на стила си! Wink
Александър, радвам се че те срещам и в тази тема!
Връщам се да ви чета!
Ако не помните коя бях - онази с костенурката Simple Smile.

# 49
Аталанта, снаха ми пее една църковна песен- молитва, когато загуби нещо и го намира. Била съм свидетел.Ще я попитам коя е песента. Преди време и аз приемах загубите много по-тежко. Сега е съвсем различно и много по-спокойно.
Винце, да се оставиш на течението така, както го обесняваш ти е все едно да приемеш волята Божия. Казваш си- Да бъде волята Ти Господи! и всичко се нарежда по най-добрият за теб начин. Да постъпваш така- да се оставиш на събитията и да ги следваш е най-добрата молитва, защото приемаш волата Божия, която в много случаи /с роптаенето си и действията -с борбата си  непременно да стане по нашата/ пренебрегваме та дори и нарушаваме.
Отворих Дънов- Книга за здравето- тази сутрин, защото оная вечер си клъцнах кутрето с рендето / много жестоко/ Mr. Green Реших да видя какво означава това. ThinkingПреди много време съм я чела.
Ето какво прочетох там
Чувствителността, която имаме в пръстите, зависи много от малките папили. Деликатността ни също зависи от тях. Тези папили не трябва да се нараняват, да не се подлагат на резки температури. Четирите пръста на ръката са свързани с ангелите, серафимите, херувимите и архангелите, палецът е свързан направо с Божествения свят. Като знаете това, милвайте ги често, свързвайте се с тези сили, с които е свързана ръката, мислете за тях. Никога не крийте палеца си между другите пръсти. Чрез пръстите човек влиза в общение с духовния свят, в който живеят разумни същества, които са готови всякога да ви помагат. Нещастие е да пострада който и да е пръст, особено палецът. Красива е човешката ръка, от нея зависи развитието на ума и сърцето.
Палецът е свързан с лицето. Той представлява Божественото в човека. Показалецът е на благородството, честта, достойнството. Средният пръст във всичко вижда доброто и лошото, той е на справедливостта и на логиката, доста е строг. Изяществото на живота е свързано със слънчевия пръст (безименния). Малкият пръст е на приложението, на сметките, на отношението към околните.
Здравословното състояние е палецът. Той е Божественото и трябва винаги да е отгоре, да не го криете.

И наистина имам един въпрос за разрешаване свързан със сметки и отношения с един човек.всъшност въпросът е разрешен , но явно аз не съм се примирила, защото според мен разрешаването е несправедливо и го мисля в себе си - гневя се още  #2gunfire - Е, получих малък урок.  Изумих си детето оная вечер, като текна една кръв, не мога да е спра.

Искам да споделя с вас и други неща, които сега ми направиха впечатление - повече отпреди
Когато Земята се е отклонила на 23 градуса от своя път, тогава и сърцето се е отклонило също така на ъгъл от 23 градуса, това е причината, загдето то е малко вляво, а не в средата. Един ден, когато Земята се върне в първоначалното си състояние, сърцето ще дойде точно в средата, както е било при създаването на първия човек

Сърцето е пулсът на целия Космос. Във висшата математика има изчисления, които ние не знаем. Има известни таблици, в които са направени изчисления за пулсирането на сърцето на всички хора. Няма двама души, на които сърцата да бият еднакво. У някои хора сърцето като направи 10 удара, явява се един малък промеждутък. У други — след 20 удара се явява един малък промеждутък, у трети — след 30 удара; у четвърти —след 100 удара и т.н. А знаете ли за какво са тези промеждутъци? Това е свързване с друти светове. Следователно според съотношението на ритъма тази междина показва с какви светове си свързан — с Млечния път или с други съзвездия. В този момент тия светове внасят в душата ти различни добродетели

Толкова ми стана хубаво като го прочетох това за пръстите- открих го нещото!Благодаря на небесата и Учителя Дънов! Praynig

за всички вас от мен  Hug

# 50
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро милички  Hug

Desss , наистина си много упорита .
                   Запали ме с Чопра.
Wink..... по скоро постоянна   Blush

Ще препиша нещо от книжката която чета в момента  Wink

"....Да защитаваме нещо външно- пари, собственост, вещи или положение - има смисъл само ако то е от основно значение.Но материалният свят е следствие.Нищо в него не е от жизнена важност.Единственото лично , което си струва да притежаваме, е способността да творим свободно, с пълно съзнание как се осъществява създавенето на реалност.
 Съчуствам на онези , които са изследвали егото си и са го намерили за отблъскващо, че искат да се спасят от него.Но в крайна сметка атаката с/у егото е замаскирана атака с/у самия себе си .Унищожаването на егото  няма да послужи за нищо , дори ако маже да бъде постигнато.Важното е да можем да запазим  целия си творчески апарат.Когато разкъсате неговите грозни, несигурни насилистични мечти, егото вече не е грозно, несигурно и агресивно.То заема естественото си място като част от мистерията
."

Д.Чопра е прав егото е нещо естественно и е част от нас  Grinning Не е нужно да се борим  срещу него а да го "възпитаме"   Hug

darena Grinning пишем заедно  Wink
http://www.youtube.com/watch?v=PUyY1x3EfeI&feature=related

daindi Wink привет отново

Усмихнат ден  Kissing Heart

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 08:38 от Desss

# 51
Извинявам се ,че нахлувам непоканена тука... Embarassed ...но една потребителка  от тази тема Blush/ която ме помоли за нейната дискретност/ ми писа на лични, да се включа на зова на помощ  на be.free.

Винце,аз никъде не съм видяла списъка с поканените,а пък и покана никой не ми е пращал... newsm78

Май наистина все до Егото опираме...

камбанке...много ми харесва едно сравнение на тибетците ... Laughing Писах го в темата за Планетата.. ама и тука ще го постна: Тибетците обичат да казват...че  "Егото е  като лош другар, с когото сме свикнали" Wink

Та,  ако го ползваме, важното е да го ползваме така, че да  не е в наш и в на другите ущърб. Peace

Винце,няма как да не се съглася с теб Peace

Desss,Darena,благодаря ви за цитатите,както винаги идват на време и на място Hug

Лек ден и от мен!

# 52
  • У дома
Desss, esme_bolger, Reny27, благодаря!!!   bouquet

darena, ще съм много благодарна, ако споделиш   bouquet

Аз имах интересен ден - посетих семинар по нашата тема, който завърши с хипноза. Водещата беше чела от тук от там нещата, които коментирахме, но беше много повърхностна. Аз реших, че на другите ще им е интересно да споделя какво съм чела, но на нея и стана неприятно. Поне се видях с приятели.
Като цяло в момента съм на тема интуиция, особено след като прочетох Тайната на Шамбала. Моята загуба потвърди много неща от книгата. Даже със страх тръгнах за семинара, защото беше буря и дори трамполина ни беше захвърлен в езерото в задния двор. Но си повтарях, че всичко ще е наред.

Осъзнах за пореден път колко много ми е дала нашата тема и искам още веднъж от сърце да ви благодаря, че ви има   bouquet  Hug - отнася се за всеки, който е постнал една, две, сто и повече думи!!!!

# 53
Елена,мерси за напътствието  Embarassed

А аз в 3-та  тема си мислех,че съм `открила топлата вода`  Laughing

# 54
  • България
Момичета  Hug
Докато четях темата едно малко паяче направо "кацна" върху монитора и по-точно върху   поста на дарена   Hug  помислих си , че там има нещо специално за мен. И наистина това за пръстите силно ме впечатли. Преди време си порязах много нелепо малкото пръстче - срязах 2 сухожиля. Самата рана беше съвсем малка, а и кръв не тече много. Но не можех повече да си свия пръста. Отидох до спешното - беше неделя и казаха , че ще ме оперират. Зашиха го, но и до ден днешен не мода да го свивам и изправям, стои си леко пресвит. Може би това е било знак  за отношенията ми с околните. Интересното е друго, че се бях примирила и  доста време не му обръщах внимание , обаче от 2 месеца ,реших че със силата на мисълта и с масажи ще го раздвижа.  Е, все още няма голям резултат,( май има малък) но не се отказвам. Дали това по някакъв подсъзнателен начин не е свързано с желанието ми за пробуждане и промяна  на отношението ми към  хората

# 55
  • София - Варна - Бургас
Добро утро милички  Hug

Desss , наистина си много упорита .                Запали ме с Чопра.
Wink..... по скоро постоянна   Blush

Ще препиша нещо от книжката която чета в момента  Wink

"....Да защитаваме нещо външно- пари, собственост, вещи или положение - има смисъл само ако то е от основно значение.Но материалният свят е следствие.Нищо в него не е от жизнена важност.....

Съчуствам на онези , които са изследвали егото си и са го намерили за отблъскващо, че искат да се спасят от него.Но в крайна сметка атаката с/у егото е замаскирана атака с/у самия себе си .Унищожаването на егото  няма да послужи за нищо , дори ако маже да бъде постигнато.Важното е да можем да запазим  целия си творчески апарат.Когато разкъсате неговите грозни, несигурни насилистични мечти, егото вече не е грозно, несигурно и агресивно.То заема естественото си място като част от мистерията
."

Д.Чопра е прав егото е нещо естественно и е част от нас  Grinning Не е нужно да се борим  срещу него а да го "възпитаме"   Hug

darena Grinning пишем заедно  Wink
http://www.youtube.com/watch?v=PUyY1x3EfeI&feature=related

daindi Wink привет отново  Усмихнат ден  Kissing Heart

dess
Цитат
Aleksander  Peace

daindi
Цитат
Александър, радвам се че те срещам и в тази тема!

Момичета, благодаря ви за доброто посрещане в групата ви като още един съмишленик!
   Признавам, че и егото ми е малко поласкано, но по-важното е, че душата ми среща сродни души!  Hug

Етото или А-зът, наред с мързела, са двигателят на техническия прогрес.
    Духът ни обаче, трябва винаги да може да се извисява над егото.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 16:27 от Aleksander

# 56
момичета и момчета, честито Благовещение!

Аталанта, ето песента, която на пръв поглед  е нищо особено, но върши работа.

Свети Великомъчениче Мина,
пресечи ме със зла среща, зла мисъл, зла стига.
Амин!

Reny, можеш със силата на мисълта. След като от черна коса може да стане бяла  и от бяла пак черна за 24 часа /Дънов/, защо един пръст, който е даден от Бога здрав .Може би ако си си научила урока. newsm78

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 22:09 от darena

# 57
  • Добрич
darena, днес е Благовещение.

Хубаво е, че вече не сме само момичета. Попаднах на  страница с интересни филми. Някои от тях сме ги обсъждали, а други са ми непознати.

Искам да ви споделя нещо:
Тази вечер имах неприятен телефонен разговор с колежка. Тъй като дъщеря ми е болна се налага за втори път колежката да ме замества за един ден. Това естествено не е приятно и бях обвинена, че прекалявам. Заяви ми, че ако искам да работя трябва да си намеря жена да ми гледа детето, а не да излизам в болнични. Странното, е че тази колежка излиза няколко пъти в болнични за себе си. До сега не се налагало да ходим вместо нея на работа, а само сме поемали нейните задължения, но аз не съм вземала нито един ден за себе си, а за детето си. Разбирам я напълно как се чувства, но нямам угризения. Добре, че приятелката ми звънна по едно време на мобилния и се наложи да прекратя разговора по домашния. Макар да не се чувствам виновна след разговора у мен остана едно особено усещане. Пуснах си филмчето, което си бях свалила за балансиране на всички чакри, изгледахме го три пъти с дъщеря ми и определено се почуствах по- добре.

Желая ви приятна вечер и спокойна нощ.

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 21:54 от Вела

# 58
Вела, поправих се! Embarassed
Срамота. Тази вечер обеснявах на синът ми за благата вест, която Богородица чула , а съм се объркала ....

# 59
Вела,би ли  ми казала кое е филмчето за регулиране на чакрите и от къде мога да си го сваля?Благодаря ти предварително..  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт