подсъзнанието може всичко 9

• 36 248
  • 462
  •   1
Отговори
# 90
Вела, наистина това е много ценно. В къщи ще прочета статията на спокойствие.
Мермерски винаги съм го уважавала, независимо, че много хора не го приемат, но хора разни- свят различен.
 Hug

# 91
  • Добрич
Цитат
Ние, българите сме уникални с едно качество - стремежът към спасяване поединично. Грижата за обществото, работата в екип, другарството - това сa все неща, доста далечни на нашето разбиране за добър живот. Предлагам ви една чудесна притча за важността на другите, която ни показва колко е погрешна е идеята за оцеляване поединично.

Капан за мишки

# 92
Вела ,Благодаря ти за информацията.
От личен опит знам, че вкуса на човек може да се възпитава.През 2004 година претърпях операция от рак и от тогава започнах да търся полезните храни.Интересно ми е - защо започваме да търсиме причините и начините да подобрим качеството си на живот, едва след като ни е сполетяла бедата...
Но по-добре късно - отколкото никога.От доста време се храня здравословно и това си личи по резултатите - на 10.06 се навършват 5 години от операцията ми и излизам от рисковата група.
Препоръчвам на всички да не прекаляват и с ограниченията - моя дядо казваше така: Употребявай, но не злоупотребявай!

Heart Eyes

# 93
Вела ,Благодаря ти за информацията.
От личен опит знам, че вкуса на човек може да се възпитава.През 2004 година претърпях операция от рак и от тогава започнах да търся полезните храни.Интересно ми е - защо започваме да търсиме причините и начините да подобрим качеството си на живот, едва след като ни е сполетяла бедата...
Но по-добре късно - отколкото никога.От доста време се храня здравословно и това си личи по резултатите - на 10.06 се навършват 5 години от операцията ми и излизам от рисковата група.
Препоръчвам на всички да не прекаляват и с ограниченията - моя дядо казваше така: Употребявай, но не злоупотребявай!

Heart Eyes

emoli , и аз съм си задавала същата питанка! И ще ти отговоря със съпоставка. На 4.03.2003 имах операция също в раковата, но само фиброаденом... Именно по тази причина не съм последвала твоя пример с храненето. Не съм се стреснала достатъчно!
Живота ни предлага много знаци, но ние, забързани в ежедневието си, не ги забелязваме... Болестите... виж, тях, но истински застрашаващите болести, са в състояние да ни променят. Едва тогава ние улавяме знака да се замислим над начина си на живот! Защото си смъкваме розовите очила. Една такава болест ни разбива илюзиите на парченца /не холограмни/!  Heart Eyes

Поздравления за излизането от рисковата група! Hug

# 94
  • София - Варна - Бургас
Вела ,.......................
..................Интересно ми е - защо започваме да търсиме причините и начините да подобрим качеството си на живот, едва след като ни е сполетяла бедата...
.................................[/color]
  Heart Eyes

tonimar
Цитат
emoli , и аз съм си задавала същата питанка!

За съжаление, пътят към познанието минава през страданието.

# 95
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро  Hug

Thinking дам  в повечето случаи е така

Хубаво е да гледаме на несгодите, страданието и т.н. като на нещо преходно , като един урок даден ни свише  Grinning

Преди като нещо неприятно ми се случеше си казвах "Ей , тоя горе пак ме наказва ...." сага просто малко перефразирах казвам си ".... поредния урок .... "  Wink

На вълна Д.Чопра съм още  Grinning ще цитирам нещо от книгата му което автора споделя  Hug

*Не следвайте чужда карта
Имаше време,когато бях сигурен, че дълбоката медитация с използването на една опредалена мантра през остатъка от живота ми е ключът да достигна просветлението. Следвах карта , създадена преди хиляди години от древни мъдреци, принадлежащи към най-великата духовна традиция на Индия. Но винаги е нужна предпазливост - ако следваш нечия чужда карта , може да започнеш да мислиш догматично. А догматичните пътища, дори посветини на духа , не са същото като да бъдеш свободен.Можеш да учиш от всичко , като оставаш верен на онова , което ти носи напредък , но да останеш отворен за промените у себе си.

Успешна седмица  Flowers Four Leaf Clover

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 09:25 от Desss

# 96

хич не е задължително!
само ако не схващаш намеците, тогава се налага да ти се казват нещата по грубия начин  Mr. Green

усмихната седмица на всички!
 Heart Eyes

# 97
Искам да ви споделя как наистина подсъзнанието може всичко. Тази сутрин, идвайки на работа, видях станала катастрофа близо до вкъщи. Кръстовището не е опасно, но ми правеше впечатление, че стават сблъсъци от време на време. Сложих виртуална защита там и съм забравила. Виждайки преобърнатия автомобил, си помислих: "Е, нали сложих защита. При такова преобръщане, шансът..." Но реших да не разсъждавам, а да благословя ситуацията, защитата и т.н. После прочетох, че е бил не един автомобил, а цели три - и при това няма тежко пострадали!!!

Много съм щастлива, че защитата ми работи и как щях прибързано да я обвиня, че не се е задействала  Simple Smile

# 98
Въпреки огромното ми желание и старание да се храня здравословно в един момент осъзнаваш, че няма как да произвеждаш сам всичко, с което се храниш и за себе си съм избрала да благодаря и благославям всеки път храна си, повтаряйки и това:
Всичко, което поглъщам е полезно за мен и дава на организма ми нужните витамини и енергия.
 Hug за слънчев ден!

# 99
# 100
  • София - Варна - Бургас

хич не е задължително!
само ако не схващаш намеците, тогава се налага да ти се казват нещата по грубия начин  Mr. Green

Heart Eyes   

Така е, но нали всеки от нас си има една "любима" тема в живота, в която вечно се препъва и все не може да си научи урока.  Peace

# 101
Въпреки огромното ми желание и старание да се храня здравословно в един момент осъзнаваш, че няма как да произвеждаш сам всичко, с което се храниш и за себе си съм избрала да благодаря и благославям всеки път храна си, повтаряйки и това:
Всичко, което поглъщам е полезно за мен и дава на организма ми нужните витамини и енергия.
 Hug за слънчев ден!
Аз правя същото. Благодаря за храната и после моля Бог да я благослови така,че да ми донесе само позитиви за тялото.

# 102
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро!

Снощи ми попадна едно списание, много е ценно на пръв поглед и искам да го споделя с Вас http://www.self-help.bg/ Hug

Надявам се да ви хареса!
Благодатен ден на всички ви! Hug

О, Нори много ти благодаря! Ето къде ме отведе твоя линк. Аз съм там.   newsm44 В понеделник ще си купувам билет.

http://www.artofliving.bg/_lib/images/back_for_web.jpg

Кой още ходи  Grinning аз до тая седмица ще разбера дали ще мога да съм там  Wink

Ето още инфо. за цена на билета и места http://www.artofliving.bg/srisri2009/bileti.shtml  Peace

# 103

Аз  Grinning и ще издам и още две- Амитола и Денис.
Кой е навит да се видим преди срещата?  Grinning

въпрос №2- Миналата събота бях на Рупите- цъфват дръвчетата. Какво ще кажете за 5 април - неделя или дайте други предложения? А може и по-нататък да го отложим.
Вие сте  Hug

# 104
Здравейте! Видях, че сте дискутирали преди време, а и сега техниките и знанието на Шри Шри Рави Шанкар и реших и аз да се включа. Естествено, събитие номер едно за йога школата сега е гостуването на тази светла личност - духовният учител Шри Шри Рави Шанкар. Дори не мога да повярвам, че това се случва. От 8 години следвам този учител, преминал съм множество курсове - десетина основни, и 6-7 второ ниво (с мълчанието естествено  Simple Smile ), както и някои други - Медитация, ДСН, трето ниво. Четирите досега срещи на живо остават незабравимо преживяване, толкова естествен, толкова дълбок, такава аура на умиротворение, която веднага те докосва. Мълчанието е най-ценния за мен процес. То се прави на второ и трето ниво. Лекцията "Езикът на сърцето", която тук беше пейстната е мой превод. Радвам се, че ароматът на това красиво знание се носи до все повече сърца.
Едно кратко филмче за Шри Шри Рави Шанкар и курса част 3 в германския център, където участвах по нова година: http://www.youtube.com/watch?v=6nelKqeaNCk
Хайде всички заедно да преживеем миговете в присъствието на Гуруджи на 26 април в НДК.  Hug
За ползващите руски език мога да предложа следните линкове с негови знания: Вълни на красотата и още няколко други лекции: http://schastie.by/love/volny_krasoty.html
Коментари на Шри Шри върху класическите тестове Йога сутра на Патанджали и Ащавакра гита-аудиолекции: http://ardhanarishvara.livejournal.com/62646.html

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 17:32 от yogin

Общи условия

Активация на акаунт