подсъзнанието може всичко 9

• 36 268
  • 462
  •   1
Отговори
# 105
yogin...благодаря ти, че сподели с нас твоето преживяване с Духовния Учител.  Hug Аз , сина ми и моя приятелка  също имахме щастието миналата година да присъстваме на сбирка с Учителя. Купихме си няколко книги  и си изкарахме много хубаво. Беше незабравимо!  Hug
 За сега съм изкарала само 1-во ниво и много бих искала да изкарам и 2-ро. Някой ден ще стане...когато му дойде момента. Peace
Никога няма да забравя усещането и промяната на енергията, когато Шри Шри Рави Шанкар влезна в залата!  Heart Eyes

Ето и от мен малко снимки на Учителя 

# 106
  • Tам през Атлантическия океан
Добро утро  Hug
yogin Peace
Винце  Hug благодаря че сподели .... от снимките лъха спокойствие ... (поне аз така го усещам)

До края на тези седмица ще си купя билет  Grinning сега навивам и татко да дойде с мен  Wink
Да се похваля че най-накрая успя да прочете книгата на Кехоу която му бях дала ... е след операцията де  Wink която мина успешно и пу.пу досегашните му изследвания са добри (не се виждат  разсейки) Дадох му и книга на Александър Свияш  Peace (каза ми че я чете, не споделя впечатления, но знам че ще промени мирогледа му за добро)

Усмихнат ден на всички  lovekiss

# 107
  • Добрич
Desss, чудесно е, че всичко с баща ти се е наредило добре. Ако успееш да го убедиш да отидете заедно на срещата сигурно много по - бързо ще се възстанови след операцията. Желая ти успех!

# 108
Бих искал да споделя с вас и тези послания, които Шри Шри даде за настоящата година.
Новогодишно изказване и послание на Шри Шри Рави Шанкар за 2009 г. Европейски ашрам в Бад Антогаст, Германия, 31 декември 2008 г.
Цитат
Последния час на 2008 г. Времето на тази планета е дар за нас. Времето е подарък за нашият Аз. Когато разглеждаме времето като дар, целият наш поглед върху живота се променя. Както всяка друга година, и 2008 ви предложи множество подаръци. Със своите тръни тя ви направи силни, а с цветчетата ви донесе радост.
Всяко събитие може да  даде добър или не много добър аспект. Не много доброто ви направи силни и ви даде да разберете, че можете да се справите с него. Добрият аспект ви даде спокойствие и уравновесеност. Този последен час е подходящ да си спомните как приветствахте 2008 г., когато тя дойде, как тя ви хвана за ръка, завъртя ви и ви доведе при 2009 г.
2008 г. направи бедни много от богатите хора. На онези, които никога не мислеха, че могат да паднат от своите пясъчни кули, им се наложи да почувстват мириса на кал. Разобличени бяха мнозина от тези, които лъжеха. Слабостите на капитализма се оказаха разголени пред нашите очи в тази 2008 г., точно както и преди 20 години, през 1989 г. се спука сапуненият мехур на комунизма.
През цялото това време ние научихме един важен урок – ние никога не бива да правим компромис с човешките ценности! Любовта, състраданието, чувството на благодарност и широкият поглед за всеки трябва да влязат в нашия живот.
2008 г. също видя тероризъм, гибелта на хора - Судан, Ирак, Газа, Индия се сблъскаха с най-лошите в тяхната история терористични атаки. Хората ми казваха, че празнувайки чувстват вина. Само два месеца след това икономиката рухна, месец след терористичните атаки как да празнуваш? Да, ще се чувствате виновни когато вашият празник е насочен към собствено удовлетворение. Но ако целта на празнуването е в духовния подем на всички около вас, просто го направете. Не го отлагайте. Никога няма да се чувстваме виновни, ако нашия празник изважда хората от тяхното мрачно настроение. Такъв празник се превръща в служба и няма никаква вина. И когато вашата служба се превръща в празник, в него няма его и гордост. Разберете това. Когато празникът става служба, няма вина. А когато службата се превръща в празник, няма гордост.
Нека да празнуваме с едничка цел, да донесем духовното знание във всеки дом, знанието за това, че животът, събитията имат непостоянна природа. Онова, което е постоянно е нашият Дух, нашето Съзнание. То няма раждане и смърт. Животът на висшите нива е вечен, така че празнувайте всеки миг, знаейки, че всеки момент е дар за вас. През 2009 г. ще имаме голяма отговорност – да повдигнем планетата от пепелта на бедствията на 2008. Ние трябва да създадем нова надежда, ново творение.
Лесно е да бъдеш отнесен в негативно състояние. Но се изисква мъжество, за да излезеш от него. Уверен съм, че всички, които сте сега тук имате тази способност. И всички други, които слушат или четат това, също имат тази способност!
В 11 ч. вечерта си намислете 2 желания:
1. Лично – какво искате за себе си през 2009 г.
2. Какво искате за целия свят?
И ако няма никаква разлика между двете, значи сте просветлен!!!
През миналата година изразих опасения, че няма да има достатъчно продоволствия на планетата, за да изхрани всички. През тази година чувствам, че ще има храна за всички, ще има богати реколти. През втората половина на 2009 г. Европа и САЩ ще започнат да излизат от икономическата криза. Не се безпокойте. Ще става по-добре през втората половина на годината.
Джей Гуру Дев! Честита 2009 г!!!

Послание на Шри Шри Рави Шанкар за 2009 г. Учете се и се освобождавайте от миналото – станете свободни
Всяка година започваме с новогодишни пожелания към другите за тяхно щастие и разцвет. Какви са признаците на разцвет? Признак на разцвет е свободата, усмивката и желанието да споделяш с хората около теб, без страх. Признак на разцвет е доверието и увереността че ще получите всичко, което е необходимо в живота. Добре дошли в 2009 г. с дълбока вътрешна усмивка. Така както прелистваме календара, така трябва да продължаваме на прелистваме и нашия ум. Често нашите дневници са пълни със спомени. Гледайте да не запълвате вашето бъдеще с минали събития. Учете се и се освобождавайте от миналото и вървете напред. Искате да бъдете свободни от алчност, ненавист, ревност, и всички подобни недостатъци. Ако умът се вкопчи за тези негативни качества, той няма да може да бъде щастлив и спокоен – няма да може да се наслаждавате на вашия живот. Така че първата крачка е да видиш, че негативните емоции са свързани с миналото и да не позволяваш на миналото да повлиява на опита на живота ви в настоящето. Простете миналото. Ако не можете да простите своето минало, тогава вашето бъдеще ще бъде нещастно. Тази нова година свържете с някого, с когото не сте в добри отношения. Поемете ангажимент да оставите миналото и да започнете нов живот. Когато новата година настъпи, пожелайте санкалпа (намерение) за мир и разцвет за всички хора на планетата. В резултат на икономическата криза, заплахата от тероризъм, наводненията и глада наоколо, отделяйте повече време за безкористна служба. Разберете, че наша първостепенна задача, е да спрем насилието по света, да освободим света от битово и социално насилие. Вземете решение да правите повече добро за обществото, да помагате на нуждаещи се хора, и да давате утеха на тези, които страдат. Вземете отговорност за нацията. Духовното измерение на живота носи голямо чувство на принадлежност, отговорност, състрадание и грижа за целия свят, за цялото човечество. Духовното измерение в неговата истинска форма разчупва тесните граници на касти, вери, религии и националности, и дава на човек по-широка осъзнатост за живота, който присъства навсякъде.
През тази година позволете на вашата преданост да разцъфти. Дайте й възможност да работи. Ние трябва да изпитаме божественото присъствие, светлината на божественото около нас. Вие трябва да имате желание да го усещате. Във вас възниквало ли е това желание – да имаш висш покой? Целият свят работи на основата на тази божествена светлина. Когато пеете или се молите трябва да имате пълно ангажиране. Ако умът е зает на друго място, това не е молитва.
Вие сте като свободна птица. Вие сте напълно открити. Почувствайте, че летите, като птиците. Учете се да летите. Това е нещо, което трябва да преживеете в личен опит. Нищо повече не съществува. Ако мислите, че не сте свободни, няма да сте свободни и сега. Бъдете свободни. Кога изпитвате свободата? Станете свободни още сега! Седнете и станете удовлетворени. Изразходвайте известно време за медитация и сатсанг, така че вашето вътрешно аз да стане достатъчно силно, за да се справи с проблемите. Когато умът се отпуска, интелектът става остър. Когато умът е натоварен с такива дреболии като амбиции, трескавост и желания, тогава интелектът губи своята острота. Когато интелектът и наблюдението не са достатъчно остри, животът не се проявява в пълната си степен, идеите не текат и способностите намаляват от ден в ден. С това разбиране, направете крачка извън вашия малък ум и тази крачка ще реши много от проблемите във вашия живот. Бъдете естествени. Бъдете в любов. Влезте в служба. Празнувайте живота си.

# 109
Здравейте милички    bouquet
Нямам време нито да пиша, нито да чета напоследък  Sad
Аз също съм решила да ходя на семинара на Шри Шри Рави Шанкар  Hug  Много ще ми е приятно да се запознаем на живо с тези, които ще ходят  Wink
Хубав ден на всички    bouquet

# 110
Здравейте  Hug!

Семинара на Шри Шри Рави Шанкар , ще бъде едно невероятно събитие. За мое съжаление , няма да мога да съм  там  Tired. Ще се радвам , тези които отидат ,да споделят след това.
Благодаря на yogin , за инфото което ни придоставя .
Desss ,хубава новина за баща ти  Hug
Мише   Hug, какво правиш миличка . Сподели нещо .
eldivine  Hug, моля те да кажеш как се прави виртуална защита и кога .

Heart Eyes  bouquet

# 111
Снимки от посещението на Шри Шри Рави Шанкар в Белград преди 2 години, където 1 автобус българи пристигнахме:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=174015&pid=4021145&view=2
видео: http://www.youtube.com/watch?v=LU7fOUSdvKA
Шри Шри с българската и хърватска групи: http://www.youtube.com/watch?v=OS7ydfK2n_E
http://www.youtube.com/watch?v=5lTNSZJUqPI
Истински празник.
снимки от курса 2 ниво с учител Киран (Червено винце може да го познава щом е в Норвегия ако правилно разбрах, той живее там) http://www.yogimax.snimka.bg/album.php?album_id=224295&view=2
видео от курса ДСН http://www.youtube.com/watch?v=RXp5AHhUzwA
видео от курса 2 ниво след излизане от мълчанието Simple Smile http://www.youtube.com/watch?v=DYEzdlOq91A

# 112
yogin, благодаря ти!  bouquet

Мише днес си купих пета и шеста част на К:арма ва Л. Дмитриева, за което ми писа ти. Нямам търпение. Пета част е "Къде живеем след смъртта".Зачетох я - много интересна.
Dess, много се радвач за твоя татко! Grinning

Сега да ви кажа , какво ми се случи днес. Купих си книжките и си вървя по тротоара, без да съм мислила предварително.Гледам детелини и си помислих, че ако намеря бързо четирилистна детелина ще се сбъдне едно мое желание скоро.  И почти веднага виждам Flowers Four Leaf Clover.  Мисля си- това по-скоро има връзка с мисленето ми т.е. със силата на мисълта  и желанието ли? Вярвате ли в тези неща?   Thinking

# 113
Ееее, страхотни снимки! И аз благодаря на yogin , че ги сподели с нас!!!!   bouquet  Толкова емоционално зареждаща е атмосферата на подобни събития! Вече започвам с нетърпение да очаквам 26 април   Laughing

darena, привет!  Това с четирилистната детелинката е страхотно! Да перифразирам известна мисъл - Аз не вярвам в четирилистните детелини, аз разчитам на тях  Grinning Със сигурност те очаква скоро нещо прекрасно   bouquet
Преди семинара на  26-ти да се видим, а?  Wink

Мише   Hug, какво правиш миличка . Сподели нещо .
Ели, при мен напоследък е изключително и само работа на високи обороти  Tired Усещам, че започвам да се роботизирам и това никак не ми харесва. Всичко ми е като на автопилот, докато се обърна и денят е минал... Просто не мога да си обясня защо така взе да се получава при мен. Не се оплаквам, разбира се, но със съжаление констатирам, че почти не мога да намеря врема за четене нито на двете ни темички, нито на книги. Книгата, от която успявам да прочета няколко странички преди сън е на Свияш обемния том "Как да живеем разумно" / пред вид скоростта ми на четене след няколко години може и да я финализирам.    Joy Книгата е много интересна - всички идеи на Свияш синтезирани на едно място.

Приятна вечер на всички   bouquet

# 114
Ново знание-послание на Шри Шри Рави Шанкар за тази година:
Петък, 27 март 2009 г., Бангалор
През тази година следвайте духовна цел
Когато човек е центриран, щастието е винаги с него. Тази година ще бъде добра, тя винаги ще бъде добра и еволюционна за търсещия. Сега е време да се движите към висшето измерение. Всичко, което се случва, е за добро. Важна е медитацията. Ако 1% от хората медитират, те помагат и на останалите 99%.  През тази година всеки трябва да медитира и да участва в сатсанг. Останалата част от населението ще процъфтява чрез вашата духовност. През тази година преследвайте духовна цел. Материалните цели може да оставите настрана.
Всички търсят щастие, но обичайно не са щастливи. Има три аспекта, които носят нещастие:
1.   Безпокойство
2.   Страх
3.   Бедност
Как те могат да бъдат отстранени? Безкористността отстранява всички безпокойства. Непривързаността унищожава страха. Освобождаването от алчност намалява бедността.
На всяка година се дава име. Тази година се нарича година на конфликтите. Садхака-търсещият трябва да успокоява конфликта. Лош е този, който усилва противоречията. Добрият човек ще ги снижава. Тази година ще се превърне в проверка за вашия характер. За да отстраним противоречията ще ни трябва умение. Можем да използваме правилно разбиране, състрадание и знание. Не бива да подтискаме в себе си съпротивата спрямо несправедливостта. Противопоставяйте се на корупцията. Трябва да се противопоставим на несправедливостта.
През тази година онези, които медитират, носят двойна отговорност. Ние трябва не само да запазваме устойчивост, но и да помагаме на другите, които са в беда. Това е подходящо време, за да се потопим в знание, служба и преданост. Първата мисъл, възникваща в нашите умове трябва да бъде „Искам да постигна себереализация”.
Бог е вездесъщ. Той е истина, красота, съзнание. Ако Бог е вътре във вас и във всеки, защо хората не го усещат? Има 5 причини:
1. Невежество
2. Его
3. Страстни желания
4. Отхвърляне
5. Страх
Когато тези 5 аспекта изчезват, се движите по посока на божественото. През тази нова година наблюдавайте себе си. Намаляло ли е незнанието? Спомнете си времето, когато за първи път преминахте основен курс, второ ниво – намаляло ли е невежеството, станахте ли по-естествени, способни ли сте да понасяте обиди, способни ли сте да се усмихвате, когато другите ви се мръщят, намалял ли е страхът у вас? Ако не, повече медитирайте. Ще откриете, че тези аспекти ще намалеят. Медитация, пранаяма, крия, падмасадхана и сева ще намалят тези 5 аспекта и ще ви доведат по-близо до знанието.
Измервайте всяка година с това, доколко са намалели тези 5 аспекта. И ще видите, че определено сте напреднали.

# 115
  • България
 Hug
Аз само да чажа , че следващата седмица с Мая ще бъдем в София и много ще се радвам да се срещна с вас. Ако сте съгласни да си  организираме една срещичка много ще се радвам. Понеже не знам дали ще имам възможност да надничам в темичката ще ви помоля ако решите нещо да ми пуснете едно смс-че   bouquet

# 116
  • Tам през Атлантическия океан
Привет на всички  Hug

Да се похваля , днес си взех билет за Шри Шри Рави Шанкар  Wink Наистина ще е хубаво да се срещнем преди самия семинар  Hug ще ми бъде драго ако се организираме и видим  Hug

Reny27   Grinning кои дни ще сте в София?

Прегръдка и хубав завършек на деня  Grinning

# 117
Аз също вече имам билет Wink Но съм от далечен град, ще пристигнем в София организирано с цял автобус преди семинара около обяд, когато Шри Шри ще се срещне лично с нас и с последователите от другите градове преди публичния семинар. bowuu

# 118
Много назад е отишла темичката Hug

Момичета давайте идеи за енергийно прочистване/лечение на пространството Praynig Нещата май не са много розови,всякакви идеи приемам Peace

# 119
EASpirit, какво по-точно те интересува? Конкретен въпрос=конкретен отговор. Иначе е стрелба напосоки. Пиши ми в лични, ако искаш  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт