подсъзнанието може всичко 9

• 36 304
  • 462
  •   1
Отговори
# 210
ОК, добре, уважавам мнението ти. Wink
За организация имах предвид цялостната, рекламна кампания, работа с медиите, отлични материали, излъчени по двете национални български ТВ, пълната зала, толкова много хора се включиха като доброволци, за да мине всичко както трябва. Вярно, екранът беше блед, но кой да предположи.
А Шри Шри казва често "Медитациите са различни и всяка от тях може да ви доведе до желания резултат. Вие сами си изберете подходящата за вас. Следвайте само един духовен път. Не ги смесвайте. Няма значение кой е пътят, вие си изберете един и се задълбочете в него." Това е, той е толерантен нека всеки сам си намери подходящата техника и път. Това е само една от многото възможности, не е единствената и не е панацея. Тук важно беше посланието му да бъде максимално опростено, за да достигне до повече хора, до най-широк кръг хора. Целта не беше малка група "посветени"...

# 211
yogin  Peace .Може би следващият път просто може да се подобрят нещата.Това е в действителност което донесе дисбаланс.Голяма и добра медийна кампания....и наистина малко простичко казани неща...съгласих се с всичко написано от теб и споделям същото виждане,но за да се стигне до повече души се иска мааааалко повече от простичките истини и по-малко медия и реклама,която е част от онази фалшифост на стюардесата за която се спомена.Надявам се ме разбираш. Hug

# 212
Добра вечер!
Страшно се извинявам на всички за връхлитането така.Адски съм изумена на тези толкова възхваляващи коментари за "семинара" на този така назован Гуру....на който се озовах и аз.
yogin  Shocked организацията извини ме бе потресаваща.Закъснение,ужасна видимост на екрана,несъобразена светлина,превеждащото момче...без коментар....Предложена почивка след едно дълго правене на нищо.В пъти по-впечатляващи и добри медитации съм имала на обикновенни тренировки по бойни изкуства.Исках да чуя този човек да каже нещо.Уви!Това което е написано като акценти...Боже мои ,то това бяха единствените смислени и подредени думи разтегнати за толкова време.Обстановката наистина силно неформална и семпла идея за представяне.Много американизирана.Дали не бе объркана държавата и хората?Това се питах през цялото време.Наподобяваше на ВС Телешоп на моменти .В същата зала преди това гледах постановката на Камен Донев "за народното творчество"Че тя бе в пъти по-дълбока,пълна с неща за мислене,смях и мъдрост,организация ....екзалирана публика...енергия в пъти повече,силна и обединяваща.Изгледах де що клип има в нета с Гуруджи с надеждата да чуя какво казва.....Оставам безмълвна!

Извинете ме !Не искам с написаното да обидя абсолютно никого.Още по-малко да предизвикам спорове.Явно всеки си има нужната му публика и последователи.Това определено не е моят Гуру.А като човек е засмян и симпатичен.До толкова....Искам само да кажа,че има и друга гледна точка.

Dennis    bouquet

Ролята на WS беше целта на т.н. "семинар", и явно 1-2-3 курса не са достатъчни; струва ми се, че yogin беше споменал, че е ходил на 8 курса ... Не знам колко гордо е да си "имаш" ГУРУ, но както си писала - нищо ново, нищо смислено не чух  Sad

yogin , радвам се за теб, че Шри те прави толкова щастлив!  Ще ми е интересно, ако споделиш какво научи ТИ от НЕГО за тези години ...

# 213
Страшно много неща, които не можах да науча при никой от останалите учители, при които съм бил... Толкова ясно и толкова практически приложимо знание другаде не бях срещал. Та тук има от всичко. Той тотално разчупи закостенелите ми концепции, които де факто бяха самоограничения и рамки в мен. Той знае как да го направи, за да разшириш себе си. Тогава разбираш, че животът е една игра, той не е толкова сериозен, ти спираш да действаш по определени шаблони като автомат и започваш да изразяваш себе си, истинската си необятна природа. За това не са необходими много сложни философии. Умението на един учител се състои в това да слезе на това ниво, на което ще бъде разбран най-лесно. Той не лепи етикети на нищо, винаги е като огледало каквото има това отразява, и ние трябва да бъдем така. Това учение не изисква никаква религиозна принадлежност, никакви ритуалности, то е спонтанно, изчистено от мистификации и религиозност. То работи в света . Концепцията му за духовността е най-зрялото виждане което някога съм срещал. А именно, че на първо място ние сме искра от Божественото, ние сме любов, а религиозната принадлежност идва чак на 4-5 място. И ако спазваме този порядък ние ще се чувстваме свързани с всичко останало и няма да отхвърляме никого, но ако на първо място се идентифицираме с религия, то тогава всеки, които не  от "нашите" става чужд, издигаме огради и се окопаваме. Това ли е духовност? Да разделяш и да водиш войни заради религия? Какво имаш да делиш? Земята не казва тук имам граница...Най силното нещо за мен беше това разбиране да единството, за този порядък, за общата основа на творението. Това е което може да донесе разбирателство и братство по целия свят. Не религиите. А ако говорим за техники-Сударшан крия е най-добрата техника лично за мен, на която някога съм попадал, а аз съм пробвал много неща наистина. Тя е нещо като холотропно дишане, но много по-мека. Много е добра защото внася хармония на всички нива, а също успокоява ума, и е предпоставка за много добри медитации. Тя чисти и токсините много мощно, освобождава натрупани емоционални блокажи. За много хора тя е нещото, което ги задържа в учението. Тя се преподава на курс част 1. Все пак не се познават всички методи и знания преди да минеш всички нива и не може да се направи цялостно заключение само от един 3 часов семинар. А и като цяло за света е направил толкова, колкото не си спомнял друг учител да е направил. Всеки може да стои в пещерите на Хималаите и да медитира, но далеч не всеки може да управлява такава необятна фондация, която е била в основата на толкова социални проекти по света. Духовността не е само пост и молитва или егоистична работа само за себе си. Тя е състрадание и грижа за света. Е, той го доказва. За мен е показател за един учител и това какво е направил реално за света. Да, Йогананда е направил, Шивананда е направил, и ги уважавам. Но колцина са?
А рекламата е необходима, иначе как хората ще разберат? Низбежно зло... newsm78

# 214
Духовността не е само пост и молитва или егоистична работа само за себе си. Тя е състрадание и грижа за света. Е, той го доказва.

...казвайки "който иска да научи повече - да си купи моите книги, които се продават на входа и да посети /плати/ моите курсове"? newsm78

Радвам се за тия, които са останали доволни от семинара!

# 215
Той няма как да преповтори всичко, което се съдържа в книгите, семинарът беше ПРАКТИЧЕСКИ и това беше неговия акцент, а не теоретичен. Така беше посочено и във флаерите и плакатите.
А за таксите...миналата година в София гостува един голям учител Свами Ниранджананда, лекцията му беше платена, а на следващия ден имаше двудневен семинар, който също беше платен и струваше доста повече, отколкото струват курсовете на Шри Шри. Семинарът на Ниранджананда струваше 170 лв само за 2 дни, тук основният курс струва под 100 лв и продължава 6 дни. А Ниранджананда е приемник на линията на Свами Шивананда, чиято школа е една от най-добрите в света в момента. Така че това, че се плаща не означава, че учението не струва. Точно обратното. Освен това онези които правят холотропно дишане плащат всяка седмица по 10-20 лв по веднъж за да го практикуват. Сударшан крия, след основен курс също се практикува всяка седмица, но НЕ СЕ ПЛАЩА! А парите от приходите както беше коректно оповестено се използват за благотворителни дейности, това е фондация. С празен портфейл не може да се помага...

# 216
  • Tам през Атлантическия океан
Аз също съм от доволните от семинара  Hug не съжалявам че присъствах на събитието  Grinning

Относно такси -макси на Кехоу семинарите също струват пари (не малко) Sunglasses които не всеки може да си позволи понякога  Sunglasses

А относно малката дискусийка и различните мнетния  Hug  за  семинара ще си позволя да цитирам пак нещо от Д.Чопра

Цитат
3. Днес моето съзнание ще остане настроене на непротивене.Ще отхвърля необходимостта да защитавам своето становище.Няма да изпитвам потребност  да обеждавам другите , че трябва да приемат моето гледище.Ще остана открит за всички мнения и няма да се придържам настойчиво към никое от тях

Хубав ден ви желая  Hug

# 217

yogin,
    Как с тази техника освобождаваш емоционални блокажи? Как се получи лично при теб, би ли споделил(а)?

# 218

yogin,
    Как с тази техника освобождаваш емоционални блокажи? Как се получи лично при теб, би ли споделил(а)?
..и на мен ще ми е интересно да кажеш нещичко за техниката която ползваш Grinning

От оранжевата книга на ОШО принципно знам че при всеки е индивидуално т.е. всеки намира подходяшата си за него техника или ако ползва "чужда" си я на гажда  Wink

# 219
Филм "Тримата мъдреци на нашето време-Далай Лама, Дийпак Чопра и Шри Шри Рави Шанкар" (превод на руски):
http://rutube.ru/tracks/630999.html?v=c79d668e3c6f261002d4148ee25cca17
А за техниката. Тя се базира на ритмите на природата. Има ритъм на тялото ни-в определено време спим, в определено време огладняваме и т.н. По същия начин има ритъм в дишането. Когато сме превъзбудени дишаме учестено, когато сме спокойни дишането е бавно, понякога е дълбоко, в други случаи то е плитко. В какъв ритъм дишаме зависи от емоциите, които преживяваме в живота си. Дихателната техника представлява дишане в различни ритми, които се сменят и редуват-бавно и дълбоко, средно, бързо и плитко. Тя се изпълнява от аудиокасета, на която е записан гласът на Шри Шри Рави Шанкар и продължава половин час. Когато той каже  мантрата Со - вдишваш, когато каже Хам - издишваш. Ритъмът се определя от това как той задава съответно Со и Хам. След като мине половин час в подобно дишане, следва релаксация. След тази техника чувствам изпразване на мислите, те стихват, усеща се мир, медитация правена след това дишане е много по-стабилна и добра, просто защото не нахлуват толкова много разсейващи мисли, защото умът е стихнал. Това дишане чисти токсини от клетъчно ниво, защото е доказано че 30% от токсините в организма се чистят чрез дишане. Целта на техниката е един вид да правиш душ на ума, и на цялото тяло, образно казано чистиш отново и отново прахът, който трупаме от естествения метаболизъм на клетките, и от негативни натрупвания-емоции, стрес. Има хора, които получават и по-силни реакции-някои си поплакват, в други избликва смях, дори съм чувал съвършено пеене от човек, който не може да пее иначе. Така че техниката работи за всеки индивидуално. Аз лично не съм имал никога такива реакции. Нищо не придобиваш, нищо не надграждаш от тази техника. Ти просто премахваш, чистиш онова, което възпира израза на твоята по-дълбока същност, а тя е мир и радост. Малко по малко разкриваш богатството, което е твоя собствена природа. Шри Шри учи, че то е там изначално, но не се проявява когато е затрупано с прах от токсини и стрес. Техниката помага за чистенето на прозорците, когато те станат прозрачни може да видим проблясъка на Божественото, на този диамант в нас. Това е толкова проста и красива философия.

# 220
...............................................................................
 Това е толкова проста и красива философия.

Даммм хубавите и стойностни неща са простички  Hug

Мерси че сподели  Grinning

# 221

1. Днес ще се посветя на необвързаност.Ще позволя на себе си и на хората около себе си свободата да бъдем такива , каквито сме .Няма да налагам неотстъпчиво своята представа за това какви трябва да бъдат нещата. Няма да налагам решения и проблемите с това да създавам нови проблеми.Ще участвам във всичко , без да се обвързвам с резултата.

bouquet
"Най-трудно е да познаеш себе си, най-лесно е да поучваш другите." Талес от Милет

А дали наистина подсъзнанието може всичко?
...
Вие доверявате ли се интуитивно,или обмисляте
нещата внимателно?
Интуицията ми винаги мълчи когато говори разумът.

Общо взето избягвам да използвам силата на подсъзнанието си, защото не съм сигурна в резултатите. Изпитала съм на гърба си следното: "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне!" И честно да си призная не ми трябва да използвам подсъзнанието, като мога да постигна това, което желая с други методи. Действат безотказно и доста често моментално, но пак си остава онази червена лампичка...
Но всеки решава сам за себе си, аз се опитвам да се нося по течението и за това избягвам да използвам подсъзнанието си. Искам да видя изненадите на Вселената.  Heart Eyes

# 222
И честно да си призная не ми трябва да използвам подсъзнанието, като мога да постигна това, което желая с други методи. Действат безотказно и доста често моментално, но пак си остава онази червена лампичка...
Би ли ги споделила? Кои са тези методи?   bouquet

# 223
Силно желание! Пожелаваш си нещо и го желаеш изключително силно, но толкоз силно, че чак да те боцне в сърцето и след това си отпускаш мозъка с пълната увереност, че вече се случва, това което си пожелала. Ако не можеш да усетиш това боцване в сърцето, може да се предизвика изкуствено, сякаш се вълнуваш от нещо. Открих го съвсем случайно този метод (може и някой друг да е споделял за него, но за сега не съм попадала на подобна информация), рядко съм го прилагала, но резултатите са били зашеметяващи, понякога моментални.
Но разбрах, че не желая да изразходвам такава огромна енергия, за това от години не съм го изпробвала!

# 224
Искам да споделя,че вече съм във вашият отбор.Днес прочетох Подсъзнанието може всичко на Д.Кехоу и сега чета лека ,полека и тази тема.Много се радвам ,че споделяте толкова интересни неща,за които съм била глуха до този момент

Забелязала съм при мен,че когато изкажа нещо лошо на глас ,в повечето случаи се сбъдва.Ще трябва да разбера защо.Това си го припомних,след като прочетох  поста  на Passiflora    "Внимавай какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне!"

Общи условия

Активация на акаунт