Юлските деца посрещат с радост пролетта!

• 11 253
  • 288
  •   1
Отговори
# 45
  • USA
Ели, по темата съм твърдо "ЗА" да се разреши. Това дали някой иска или не да стане сурогатна майка е много личен избор, малко са хората, които биха се решили на това, предвид културата в България на намеса в живота на другите. Мисля, че темата се е изместила върху това дали форумките биха станали такива майки, вместо да се фокусира върху проблема дали закона да го разрешава.

# 46
  • sf
Трябва по-скоро да се реши този проблем, това е още една възможност на бездетните двойки да имат дете.
Аз лично бих износила чуждо дете, с гените на неговите си родители.
А ако нямах деца, не знам дали бих осиновила, някак си не мога да приема мисълта да гледам чуждо дете.

# 47
  • София
Здравейте Simple Smile
Яна, според мен не чакай повече да се отвори сама, а си вземи направление за уролог (препоръчвам ти за Пирогов) от твоя педиатър. Цялата процедура продължи 5 мин. При Тони пишито не беше и на половина забелено. Плака 1-вия ден като пишкаше и до 3-ия ден мазане, но сега съм спокойна.
Ели, по темата съм твърдо "ЗА" да се разреши.

# 48
  • София
По темата на Ели да внеса разногласие, аз съм твърдо против. Особено, след като преведох няколко филма на такава тематика /явно и в Латинска Америка въпросът е наболял/ и съм разсъждавала по въпроса - категорично не.

# 49
  • sf
Гери, моля те, разясни защо точно си против.

# 50
  • София
Защото е противоестествено, а и винаги остава въпросът коя е истинската майка - тази която износва и ражда детето или генетичната.

# 51
  • sf
По принцип съм на мнение,че за да си майка не стига само да го износиш и родиш. По-важно е кой отглежда детето и му дава любовта си.
Тия дето са родили и изоставили децата си не трябва да се наричат майки,но това е друга тема.
Иначе доста неща са противоестествени в тоя живот.

# 52
Янче, аз не пипам пишката на Дели. Това с насилственото отлепяне е остаряло схващане. При измиване се дърпа кожичката леко надолу и се почиства. Нещата,  които е писала Марти са  точно така. При много малък процент от момченцата се наблюдава патологична картина, при която се налага хирургична намеса. Педиатърката ми е на същото мнение  Peace
Дели е с червено гърло и хрема. Баща му успя да го зарази. Засега е жизнен и има апетит  Praynig

# 53
Сложих ме очилата на Сашо но ги търпя докато бяхме навън а като влезах ме в къщи и ги свали ще е трудно да свекне.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=321042&pid=11218927

# 54
  • София
По принцип съм на мнение,че за да си майка не стига само да го износиш и родиш. По-важно е кой отглежда детето и му дава любовта си.
Тия дето са родили и изоставили децата си не трябва да се наричат майки,но това е друга тема.
Иначе доста неща са противоестествени в тоя живот.
Да, така е, но да се решиш да износиш и родиш чуждо дете за пари не ми се вижда по-благородна кауза. А когато приятелка, майка, сестра се съгласи на подобна стъпка тогава вече възникват всичките тези въпроси. Това дете, което сурогатната майка износва вече не е абстрактно, тя се съгласява на тази стъпка от любов-приятелство към генетичната майка, там е опасността тази любов да се прехвърли и върху детето. Не напразно в някои страни е разрешено подобно износване единствено от кръвна роднина – сестра, майка /което също не приемам, там пък съвсем се объркват нещата/. 
Дописвам: Хриси Кирова, много е сладък Сашко.  Heart Eyes И как си приличат с батко си така.  Grinning

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 21:44 от Герката

# 55
  • София
Аз немога да взема страна по въпроса,много объркващо е и противоречиво.
Гери църквата е против това или?
Уф моите отказват да ядът,не вечеряха  Sad Дано утре станат с апетит  Praynig При нас този път те заразиха баща си  Mr. GreenАко остана здрава ще излезна яко к... Twisted Evil
Боряна  Hug

# 56
  • Асеновград
Уинкс , направих кифличките , всички много ги харесаха.
И аз се заразих от Тедо , сега кашлям много , Гошо се шегува с мен , да съм дишала от инхалациите на детето на аванта , нали и без това го държа докато ги правим.
Може в началото да го дразнят очилата на Сашко , нали се вижда по-различно с тях , ще свикне.

# 57
  • София
Иве,  Hug Да се оправяте.
Да, против е.
А за закуските си мислех, нали пишеш, че хапвали по малко, като започнат да ти отказват опитваш ли да им дадеш малко течност /чай, айран/ и после пак да продължиш с храненето. Да не би да ожадняват и затова да не искат?  newsm78 Един вид да им прокара нещо.  Wink
Били, да оздравяваш.  Hug

Последна редакция: пн, 23 мар 2009, 23:05 от Герката

# 58
  • USA
Били, много се радвам, че са ви харесали. Да оздравявате!
За сурогатството имам много аргументи ЗА. Не искам да споря тук. За мен въпросът кой е майката не седи изобщо в този случай, мисля че при осиновяването седи много по-силно. Тук тези взаимоотношения се уреждат с договор. Да платиш на някой да ти износи детето въобще не ми се вижда толкова ужасно, нито за едната, нито за другата страна. Родителите принудени да направят тази стъпка минават през ада за да стигнат до такова решение, защо трябва да се наказват допълнително? Ясно е, че църквата е против, но тя е и против ин витрото, аборта и много други неща. Ясно е, че винаги има за и против, но според мен това не трябва да се налага от закона в този случай. Pro choice е моята мантра. В България е разрешено износването от сестра или майка, доколкото ми е известно. 

# 59
  • София
Да, разрешено е и аз така мисля. И естествено, човек винаги е свободен да направи своя избор.  Peace
Също не искам да споря. Спирам. Извинявам се, не исках да задълбавам дотолкова.

Общи условия

Активация на акаунт