Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

• 51 750
  • 363
  •   1
Отговори
# 120
  • ГОре на черешата...
irenanu, Vivian*, прекрсани питки  bouquet!

vesi_nn , да, може да сложиш украсата по-късно, напоследък така правя и не потъва в тестото.

# 121
labrex, dodyniki, vesi_nn, mari_eta, благодаря ви   bouquet

Аз все си намирам кусури, много съм критична към себе си  Blush.
Другия път и аз ще сложа украсите по-късно, че се скриха направо.
И последно, искам като подредя по някакъв начин една питка след печене да се вижда първоначалния замисъл, а често тя така се надува, че се раздуват и фигурите от тестото (нямам в предвид украсителните)  Crazy. Има ли тайна в това  Whistling

# 122
  • ГОре на черешата...
Вивиан, забравих - изрежи шаблончето на крачето така че откъм петичката да е по-тясно.
Ето така:

http://media.snimka.bg/0469/007193015-big.jpg

# 123
И последно, искам като подредя по някакъв начин една питка след печене да се вижда първоначалния замисъл, а често тя така се надува, че се раздуват и фигурите от тестото (нямам в предвид украсителните)  Crazy. Има ли тайна в това  Whistling

Какво тесто замесваш? Замеси с малко св. мас или масло, олио. Нямам предвид да ги сложиш при оформянето, като разточваш и мажеш, а в самото тесто при замесването. От повечето мазнини тестото втасва по- трудно и по- малко увеличава обема си и при печене, а на вкуса влияе много добре  Peace

# 124
pina, ами тази специално е със 125г. масло (рецепта Короната на готвачката на Лабрекс)  Rolling Eyes Месих я в машината за хляб.

# 125
mari_eta благодаря следващия път ще пробвам, дано се получи   bouquet

# 126
Нямам голям опит в питките, но от това, което съм правила и това, което съм хапвала смело мога да заявя, че това е моята любима питка. Не съм изчела всички рецепти, но не я срещнах до момента. Много е лесна, меси се вечерта и нощува в хладилника, на суринта се реди в тавата. Ако има интерес или я няма в темата ще пусна рецептата.
Нямах много време за украса и редене, затова си я направих на възелчета, но следващия път ще се постарая повече. И не е много висока, защото реших да изкарам и една мини-питка за търкаляне, а тази да ядем. Правих прощъпулка официална този път.

# 127
Ивейн,много красива питка!  bouquet За специален повод ли е?Естествено ,че има интерес.Публикувай снимката и рецептата
ТУК ,за да я видим и да я пробваме!  bouquet

# 128
Благодаря ви момичета, не забравяйте че вие действате като стимулант !  Hug

Ивейн,питката е чудесна поздравления!!!   bouquet

# 129
  • Хасково
Пуснах нова тема, но май най-добре да питам вас майсторките.
Ще правим кръщене на дъщеря ми и в църквата се раздава пита, но ми казаха че трябва да е постна - моля да ми помогнете!
най-лошото е че не съм правила никога пита! но ще има кой да ми помогне поне малко!
Моя за рецепти за красиви и вкусни постни пити!

# 130
  • ГОре на черешата...
Че разрешават ли кръщенета през Великия пост newsm78?

# 131
Пуснах нова тема, но май най-добре да питам вас майсторките.
Ще правим кръщене на дъщеря ми и в църквата се раздава пита, но ми казаха че трябва да е постна - моля да ми помогнете!
най-лошото е че не съм правила никога пита! но ще има кой да ми помогне поне малко!
Моя за рецепти за красиви и вкусни постни пити!

ПОСТНА ПИТА   Peace

# 132
  • Хасково
Пепинка благодарая!
Но може ли да ми обясните по-подробно стъпите и как се правят красоти, че не бих могла да изчета всички тичи да ги намиря!

# 133
Постни са и питките на Карина Peace от която рецепта става страхотно вкусно тесто Grinning

# 134
  • Хасково
Постни са и питките на Карина Peace от която рецепта става страхотно вкусно тесто Grinning

Моля за линк, че не ги открих!

Че разрешават ли кръщенета през Великия пост newsm78?

За кръщене няма забрани!

Общи условия

Активация на акаунт