Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 51 754
  • 363
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 1 394
Веси,Пепа,Дидка  newsm10 smile3501 newsm10

# 106
  • Мнения: 406
Хайде и аз да се разпиша с една вита питка със спанак и сирене http://www.snimka.bg/album.php?album_id=312733&pid=11363508 Не очаквах,че ще стане толкова вкусна  Peace

# 107
  • Мнения: 147
Aз с моята питка претърпях пълен провал, абсолютно нищо не стана  Cry
Сега, след няколко часа ще започвам втора.
Питката ми не се наду, стана дебела 2 пръста  Sad Между двете разточени кори където пише, че долната се намазва с олио или масло и след това се слага втората отгоре и се притиска, ами така го направих и сега като я надигнах да я видя как е, ми тя се раздели на две Sad и е клисава Sad Няма да ви я покажа, че ме е срам от мене си  Cry

# 108
  • Мнения: 1 523
terre ,след като я нареди в тавата,изчака ли я да втаса отново преди да я печеш?Аз обикновено пускам да се пече след като удвои обема си.

# 109
  • Мнения: 1 394
Terre,защо не си я направиш както ти си знаеш,не точно по описанието.Моята беше доста сполучлива.Или е трябвало повечко да втасва.Втасването зависи от температурата в помещението,аз никога не спазвам точни инструкции по час за втасване.Колко мая сложи?Според мен е от това,че е трябвало да втасва още.Ако някой има други предположения...

# 110
  • Мнения: 11 743
Ами, възможно е и да е превтасала  Thinking Това със скъсването ме навежда на тази мисъл, също клисавото. Ако има снимка, все пак дай я, на снимката се виждат неща, които се пропускат да бъдат описани и евентуално по нея може да се постави 'диагноза'  Laughing и да се дадът ценни препоръки. Иначе няма смисъл - може да замесиш нова и да допуснеш абсолютно същите грешки и резултата да не се различава от този...

# 111
  • Мнения: 147
Aми държах я да втасва към 2 часа някъде, но изобщо не помръдна или може би да е бухнала 5милиметра най-много. Ползвах мая на кубче "yuva" - в една златисто червена опаковка и я разтворих в млякото. Дали защото бях пуснала фурната на най-малката степен, но аз я сложих след като видях, че няма изгледи да се надуе. Снимки ще сложа малко по-късно, ще ги кача след малко.

# 112
  • Мнения: 11 743
Два часа, след като беше оформена ли? Това е адски много  Thinking Че и в топла фурна  Thinking

# 113
  • Мнения: 22 867
...............Ползвах мая на кубче "yuva" - в една златисто червена опаковка и я разтворих в млякото............

terre, да не би млякото, в което си разтворила маята, да е било горещо и да си я попарила newsm78. Самата мая не е лоша, аз също я ползвам, не мисля, че в нея е причината.

# 114
  • Мнения: 186
 Здравейте момичета! Прекрасни неща сте направили БРАВО!!! За съжаление напоследък забравям да снимам когато направя нещо понеже винаги са гладни и бързаме Simple Smile, та ето да се включа и аз след дълго отсъствие Simple Smile http://www.snimka.bg/album.php?album_id=82950&pid=11405843


# 115
  • Мнения: 389
Аз тренирам за прощъпулника  Laughing.
Правих питка по рецептата на Лабрекс - Короната на готвачката, но по друг начин представена.
Много вкусна и на конци стана.

Ето я преди печене:



След печене:


Много ми се наду по време на печенето и ми се скриха украсите, а пръстчетата заминаха не знам къде  ooooh!

Оф, кога ще ми излезе както трябва  Rolling Eyes Не че имам много питки зад гърба си, но все пак  Crazy

# 116
  • Балчик
  • Мнения: 9 285
Дали защото бях пуснала фурната на най-малката степен, но аз я сложих след като видях, че няма изгледи да се надуе. Снимки ще сложа малко по-късно, ще ги кача след малко.

А колко ти е най- малката степен? Защото ако е като на майка ми - 60 гр, това е погубило дрождите. Макар че, поне малко щеше да се надигнат преди да умрат. При мен най- ниската е 30 гр, което е идеално за втасване.

# 117
  • Мнения: 22 867
Аз тренирам за прощъпулника  Laughing.
Правих питка по рецептата на Лабрекс - Короната на готвачката, но по друг начин представена.
Много вкусна и на конци стана.

Много ми се наду по време на печенето и ми се скриха украсите, а пръстчетата заминаха не знам къде  ooooh!

Оф, кога ще ми излезе както трябва  Rolling Eyes Не че имам много питки зад гърба си, но все пак  Crazy

Vivian, вкусна е короната наистина, и аз я харесвам много. Така, като гледам твоята на снимката, не и намирам никакъв кусур - много е красива, съвсем си я коронясала тая готвачка! Grinning Може би си имала други очаквания. Пробвай и с други рецепти, все ще намериш твоята.  bouquet

# 118
  • Мнения: 1 394
Irenanu , Vivian ,чудесни питки сте направили!Браво!  bouquet

# 119
  • Мнения: 319
irenanu много вкусна питка  smile3501
 
Vivian* както винаги красиво  newsm51, незнам какво не и харесваш. И аз скоро за прощъпулник се глася, та идеи събирам. Дано мога и да ги реализирам после де  Blush  Joy

Искам да попитам майсторките на питки, може ли фигурките да се сложат по средата на печенето когато се е понадула малко, за да не потънат или нищо няма да стане  newsm78 /извинявам се за въпроса но нали съм новак в месенето  Blush/

Общи условия

Активация на акаунт