Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

  • 51 803
  • 363
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 147
Здравейте момичета!
До сега разглеждах питки, златни ръце имате. Аз не си падам голяма кулинарка, обаче вие така ме вдъхновихте, че ми се прииска да направя още утре всичко което видях  Hug
Предстои ми месене на пита за прощъпулник и бихте ли ме посъветвали коя пита да направя  Blush Четох, че трябва да е сладка, да е содена, поправете ме ако греша.
Предварително ви благодаря!   bouquet

# 91
  • Мнения: 22 867
Labrex, благодаря ти за отговора. Толкова ви се възхищавам на всички майсторки тук.

Имам само един леко страничен "хлебе" въпрос: къде мога да намеря рецепти за хляб, не за питка? Искам да ползвам евентуално пълнозърнесто брашно, да сложа слънчогледово, тиквено семе. И ако се окаже, че се приготвя лесно, да е алтернатива у нас на купешкия хляб?
Предварително ви благодаря!   bouquet Heart Eyes Hug

Mileto, ето ти няколко линка, рецептите за машина стават чудесно и на ръка.

ТУКТУКТУК

# 92
  • Мнения: 1 394
Terre, ето тази рецепта дадох на Мариа м ,която правих за прощъпулника на моето бебе преди един месец.Става страхотна.Ето виж рецептата и как е оформена от нея ТУК и ето по същата рецепта как я оформих аз-ТУК
Много е лесна рецептата и ще се справиш,убедена съм!  bouquet
Labrex,питката ти е върха!  bouquet Heart Eyes  bouquet Айде сега да ми кажеш тази фигурка по средата от тестото на питката ли я прави или от брашно и вода.На мен ми се вижда ,че е от тестото на питката,омесено с още брашно и после е намазано с яйце.Кажи ,ако греша.Иначе е много хубаво така.Не съм правила досега,но определено ми грабна окото!

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 01:38 от dodyniki

# 93
  • Мнения: 22 867
Labrex,питката ти е върха!  bouquet Heart Eyes  bouquet Айде сега да ми кажеш тази фигурка по средата от тестото на питката ли я прави или от брашно и вода.На мен ми се вижда ,че е от тестото на питката,омесено с още брашно и после е намазано с яйце.Кажи ,ако греша.Иначе е много хубаво така.Не съм правила досега,но определено ми грабна окото!

dodyniki, почти позна!   bouquet  По-горе го писах, розичка е, от тестото на питката, без да го намесвам с брашно. Обичам всичко да е мекичко и да се яде.  Grinning

# 94
  • Мнения: 1 394
И ти ли не спиш? Laughing Аз последният път,тоест предпоследният ти правих от тестото на питката омесено с брашно и пак се надуха,но не ги мазах с яйце и едни такива се позагубиха....в смисъл сливаха се с питката.А извинявай,не съм прочела,защото аз така отгоре отгоре само фотографиите видях. WinkИначе наистина е страхотна!

# 95
  • Мнения: 22 867

dodyniki, сега след хлябовете на мама Цоцоланка как да спя? Ще сънувам самуни.........  Grinning Разкошни хлебчета е напекла.  chef

# 96
  • Мнения: 319
Здравейте момичета да се похваля и тук, че от вас ми е вдъхновението   chef
Моята първа питка /досега съм месила само тутманици/ стана страхотна на вкус, на вид не е кой знае какво, но нали е първа другите ще са по-хубави   Blush Wink Blush



и парче

Рецептата е като Болярската питка на Биляна, но аз си я оформих по мой начин, но пък се получи. Имам един въпрос  newsm78 кога можете питките с яйце, аз я намазах преди да я сложа във фурната, но тя като почна да се надува и в прорезите остана бяла  Sad newsm78 Cry
Нали виждате, каква е тайната на вашите хубави питки  Praynig

# 97
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 766
vesi_nn,

питката ти е страхотна! Първа ли е, втора ли е не знам, но е супер! И фугурките са много красиви.

Аз мажа с яйце непосредствено преди слагането във фурната. Мен лично твоите бели прорези (едвам се виждат) въобще не ме притесняват. Ами то си е живо, ще си мърда.  Mr. Green

# 98
  • Мнения: 147
dodyniki, благодаря ти, тази ще е питата  Hug
И да попитам това с крачето как го правиш - с брашно, вода и сол замесваш твърдо тесто и правиш фигурка с формата на краче ли? Аз мислех да и направя отпечатъци на крачетата, но сигурно ще се развали като бухне питата или той се прави непосредствено преди пъхането и във фурната?

# 99
  • Мнения: 1 394
Цитат
И да попитам това с крачето как го правиш - с брашно, вода и сол замесваш твърдо тесто и правиш фигурка с формата на краче ли?
Да ,точно така го направих.Разточваш и режеш във формата на краче.Една позната прави,като натисна босото краче на детенцето в питата,но излезе една яма по средата и не си личеше ,че е крак изобщо.И за това аз реших,че така е по-добре,та нали е и за прощъпулник все пак.Всички много я харесаха.Бях мернала тук в някоя от предишните теми подобна питка с краче и ми допадна.Успех с питата и да ни я покажеш на всяка цена!  bouquet

# 100
  • Мнения: 407
Вдъхновена от вашите красоти ето какво сътворих не отдавна, но все не ми осава време.
Да кажа, че питката е три в едно-има парчета със сирене, парчета с кашкавал и без нищо.

# 101
  • На планетата Земя
  • Мнения: 6 766
Браво pepa ilkova,

питката ти е много красива! Щом има различни плънки, тя си е направо питка-изненада, взимаш и гледаш какво ти се е паднало. Пу на мен едно парченце със сирене!

# 102
  • Мнения: 1 523
Да покажа днешната ни вечеря ,извадена от тавата и разчупена .

# 103
  • Мнения: 11 607
Веси, Пепа, Дидка, красиви и вкусни изглеждат питките ви! Поздравления! Продължавайте все така!

# 104
  • Мнения: 147
Естествено, че ще я покажа, та вие сте ми вдъхновението   bouquet
С риск да стана нахална един последен въпрос: като глидам питата е големичка, dodyniki, aко може да ми кажеш в какъв размер тава, че ме е страх да не прелее  Blush

Общи условия

Активация на акаунт