Eто моята любима питка, покажете и вашите! - 5-та тема

• 52 250
  • 363
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мамо Цоцоланке, кажи каква е тайната на конците, моля. Страхотна ти се е получила питката. Когато правя козунак ми става на конци, но питките - не.

# 256
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=389900.0
Чети "Съветите на Пина" и ще разбереш тайната...

# 257
Здравейте, ще правя питката на pepika.
Моля, кажете относно маята - в прясно или кисело мляко да я разтворя и кога точно се слага? Thinking
Че детенцето ми е рожденик в събота, но в четвъртък глася изненада за милото Heart Eyes

# 258
Момичета,имам един въпрос-в какво тесто мога да използвам свинска мас?
Днес си купих една,която е много хубава,бяла и не мирише.Знам само,че произведенията стават по- меки и бухнали,но
не съм опитвала никога.Дано се включат майсторките,за да пояснят малко. Praynig

# 259
Моля, кажете относно маята - в прясно или кисело мляко да я разтворя и кога точно се слага? Thinking
Че детенцето ми е рожденик в събота, но в четвъртък глася изненада за милото Heart Eyes

Ако маята е кубче може и във вода да я размиеш с 1-2 лъжици брашно и малко захар. Оставш я да шупне малко и тогава я ползваш. В прясно мляко се прави по същия начин.

Сухата мая се сипва директно в брашното, без да се разтваря.

За свинската мас... нямам никаква представа! Аз не обичам да ползвам мас и обикновенно я заменям с масло.

# 260
  • Разград
Fior ,аз ползвам св.мас за питки,козунаци и дребни сладки.

Elizabeth_ ,маята се разтваря в топличко прясно мляко(телесна температура)+мъничко захар,изчакваш 10-тина минути и тогава замесваш тестото с останалите продукти.

Да ви кажа,когато маята е за питки/козунаци,особено ако е суха,винаги я размивам в млякото,че да не се изненадам неприятно малко по-късно,не рискувам.

# 261
Момичета,имам един въпрос-в какво тесто мога да използвам свинска мас?
Днес си купих една,която е много хубава,бяла и не мирише.Знам само,че произведенията стават по- меки и бухнали,но
не съм опитвала никога.Дано се включат майсторките,за да пояснят малко. Praynig
Аз правя корабийки, поръсени с захар, стават много меки и вкусни с мас.А тесто за питка съм измесвала с масло и олио, но с мас никога.

# 262
  • Разград
Питките замесени с мас+олио са много пухкави и вкусни.Използвам мас не само в тестото,но и при оформянето.Разточвам на кора,намазвам с мас+олио и оформям както съм си намислила.

# 263
Благодаря ви за полезната информация,ще пробвам!

# 264
  • На планетата Земя
Fior питаше как се ползва свинската мас, а аз въобще не мога да я намеря. До нас има Фантастико и ТМаркет.

Ако някой може да помогне?   bouquet

# 265
във фантастико има мас,изглежда като топено сирене или извара в бяла опаковка,като салам .Незнам дали го обясних добре,надявам се си ме разбрала. Аз лично я ползвам за масленки всместо масло мас. Стават разкошни. По същия начин може да се замени навсякъде където има масло

# 266
  • София

Ползвам тази мас и съм доволна!

# 267
Добре, разбрах за маята.
Ще използвам олио и краве масло за мазнина.
С какво точно да мажа питката отгоре? И кога?

# 268
  • Бургас
След като втаса оформената вече питка,аз мажа с жълтък в който съм сложила малко прясно мляко

# 269

Дано не е късно, но сега имам Нет  Blush. Гледам, че момичетата са ти отговорили точно както и аз щях да ти пиша. Прясната мая винаги разтварям в прясното мляко. Питка с мас съм правила - става толкова пухкава и стои много мека, дори и на следващия ден.
Питката отгоре я мажа с яйце и олио, преди да я сложа във фурната, а след като я извадя я намазвам с масло или олио, може да я напръскаш и само с вода и да я завиеш за малко, за да омекне коричката  Peace

Общи условия

Активация на акаунт