ЛЮЛИНчето чака пролетта,а Роси-бебе у дома

• 18 405
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро.
rossykv бързо да се оправяте. Както са ти писали вече за кърмата търсенето определя предлагането. ЗА сега не спазвайте никакви режими и ако не усещаш напрежение в гърдите не изцеждай, просто по-често предлагай да яде, изцешдането по-принцип не предизвиква произвеждането на повече кърма, а сученето. Ние с Маринка сме от малкото който много дълго сме се кърмили. С брат й не знаех много неща и спазвах някакви часове и между другото давах вода, оказа се, че това е грешка. Кърмата е 90% вода и дори да е жадно детето му се предлага да сучи. Освен това запарки от семе на копър и анасон засилват кърмата, ако обърнеш внимание всички чайчето дето ги продават за увеличаване на кърмата съдържат точно това. Много течности по принцип да се поемат. Храната да е по-леки супи предимно, сухите храни не са много препоръчителни за теб сега. Избягвай бобените храни и зелето поне първите 3 месеца. Ако се сетя нещо друго ще пиша още, но за сега това се сещам.
Желая ти бързо възстановяване и адаптиране с малката, поне за мен първите 40 дни бяха много тежки докато всички свикнем с новото и аз да бъда способна да се грижа за себе си  и детето си.
Да ви разкажа за снощи. Беше страхотна на тържеството, Маринка беше чудесна, през цялото време пя и танцува, не ревна и не дойде при нас. Момченцата бяха облечени като малки зайчета, а момичетата с едни сладки полички и перелинки отгоре. Сега ще чакаме другата седмица за тържеството на Йони.

# 181
  • sofia
Здравейте на всички Люлински мами!И аз да се запиша в темата.Живея в 9-ти и чакам 2-рото си детенце.Терминът ми е на 19.08.Сега съм в болнични от 3 месеца и се побърквам в къщи , с нетърпение чакам да се стопли времето за да можем да се разхождаме с бъдещия батко ,който е почти на 4год.Сега е на градина, ще видим до кога че ми е писнало с тези болести. #Cussing out

# 182
Честит рожден ден на мама Мони, да си жива и здрава!
Добре дошла на новата мама!
Роси, радвам се, че се разписа, дано да се възстановиш бързо и бебка да е спокойна !

# 183
  • София
Роси, добре си си дошла  Hug

# 184
na novite  Hug

мама Мони,със закъснение и извинение,ЧРД!!!  bouquet

# 185
  • София
Добър вечер bowuu,гледам,не мърда темата,няма какво да обсъждате ли,що ли Whistling,хайде за малко размисъл и лека нощ Wink

# 186
  • гр.София, далече, далече на Запад
Ели, много му лъскаво коланчето на тва момче Mr. Green
Добро утро момичета!
Хубав слънчев и успешен ден от нас!
На работещите - бързо да минава петъка!

ПС. Някой ако има наблюдения за читава пързалка и люлка в 1, 2 или 3 МР моля нека да свирка. Ще атакуваме чуждите щот пред блока има само руини Sick

# 187
  • София
 zitta ,до социалните,бившата детска градина,до пазара на Люлин 3,има хубава площадка.Ние там ходим.
Иначе преди месец ми писаха майки от СНБМ,защото някаква политическа партия искала предизборно да пооправи някоя площадка.Та аз им посочих тук една площадка до нашия блок,ще видим.

# 188
  • София
Здравейте момичета, със закъснение- честито на Роси, да ти е жива и здрава малката звездичка и само поводи за радост и гордост да ти носи   bouquet.
На мама Мони- много здраве, късмет, успехи и любов   bouquet .
И да споделя. Замисляме едно голямо тържество за 1 юни, на открито. В момента работим по въпроса. Така че, очаквайте подробности. Със събраните пари от коледния карнавал, плащаме на логопеди и психолози, които работят с децата от дома в Драгалевци. За съжаление имаме пари за още 3 месеца, така че трябва да съберем още. В най- скоро време ще пуснем отчета и точна  информация за деня на детето.
zitta , пързалка мисля, че има зад Соле Мио- пицарията във втори. Също така много обичам да водя детето и в 10-ти, точно срещу Лабиринт има кафе с вътрешен двор и много люлки, пързалки и занимавки за малки и големи. А, теб те видях да паркираш една голяма оранжава кола, така че разстоянието надали е пречка за теб  Wink.

# 189
Рада, супер новина, от кога чакаме вашето празненство!
Зита и ние ходим във втори зад пицарията, в четвърти срещу руския пазар имаше хубава градинка, но тази година не съм ходила!

# 190
Привет и от един несериозник!

Да е живо и здраво новото попълнение! Много радост и щастливи мигове ви желая!   bouquet
Летяща, чакам с нетърпение подробности за празника  Grinning

# 191
  • София
Гледам и не вярвам на очите си  newsm09 Правда З се появи  gydi .

# 192
  • sofia
Благодаря за посрещането Laughing

# 193
Здравейте мамчета,и ние сме от Люлин-5,от сравнително скоро сме тук и никой не познавам.Ще ми е приятно да си намеря компания сред вас.Като гледам май ние сме най мъничките Embarassed

# 194
... ние трябва ли отново да кандидатстваме, или това че вече сме приети ни оставя автоматично в градината после?  newsm78 Ния ходи ли на ясла? В петъка ни върнаха, защото имало деца с изолиран стрептокок, за скарлатина, пък така и не обявиха карантина? Мими беше седмица преди това вкъщи и понеже не била в контакт ни пратиха обратно вкъщи Rolling Eyes

И ние така - миналата сряда ни върнаха и дори ни посъветваха да си пуснем секрет, слава богу - отрицателен е. Мисля, че са обявили карантина щом не приемат децата, които са отсъствали преди това. Сега след тридневното гледане със свеки и тати, малката пак е болна - в неделя ме посрещна вечерта с Т, кашлица и сега пак сме вкъщи. Cry Не знам как е Мими, но моята не може да ходи повече от седмица, на четвъртия -петия ден вече е болна и имам чувството, че това е един цикъл, от който няма излизане.
За кандидатстването - мисля, че трябва да ги прехвърлят, поне съдейки по местата, остават си в яслата. Но аз следя темата, защото исках да е в по-близката ни градина, но няма да ни огрее. Там приемът за нашия набор е нулев, защото по втория ред явно са приели доста деца над официално обявените места. Така че да се радваме, че сме все пак в градина, пък явно най-удобната ще си я гледаме от балкона само. Sad
Зита, определено май само на социалните има що годе здрави люлки и пързалки.
Роси, добре завърнала се в темата. За кърменето, Благовеста ти е писала, само да допълня, по възможност повече почивка и разходки на слънце. Стискаме палци. Ако детето суче добре няма нужда да цедиш, но ако не успява да изпразни гърдата, мисля, че трябва, но веднага след кърмене. Моята маймуна заради силната и продължителна жълтеница първите два месеца почти не искаше да суче, но редовно цедях и додавах изцедена кърма, а от третия нататък вече се справяше сама.
Добре дошли на мама Натии и Голида!   bouquet
Бифана, с нетърпение чакам подробности за тържеството и се надявам да успеем да се включим, за да се наберат средства.

Общи условия

Активация на акаунт