ЮЛСКИ бебчета и мами - тема 26

• 19 679
  • 299
  •   1
Отговори
# 210
Санита - много се радвам, че сте овладяли положението Praynig
Пази леглото, макар че е неприятно - ама няма как, още малко остана Hug

Връщам се назад да чета какво сте писали вчера, че ме нямаше Hug

# 211
sanitamm - много се радвам да те видя! всички се молим за теб и твоите бебоци!  Hug  Praynig  Hug  Praynig
дано всичко мине възможно най добре !
 Hug  Hug  Hug

# 212
sanitamm - много се радвам да те видя! всички се молим за теб и твоите бебоци!  Hug  Praynig  Hug  Praynig
дано всичко мине възможно най добре !
 Hug  Hug  Hug
newsm17  smile3501

# 213
добро утро,

за времето да се похваля, че от началото на месеца си стоя по цял ден в градината. sun Толкова е слънчево и топло че не е за вярване. Страшно е нетипично за Лондон, и се моля по-дълго да се задържи хубавото време.

Имам един въпрос. Вчера четох че много важно било за мозъкът на бебето да се яде риба два пъти седмично. Аз риба съм яла само веднъж откакто съм бременна smile3506, и да ви кажа притесних се smile3518. И витамини не пия. Плодове и зеленчуци ям всеки ден, но риба - не. Дали да не отскоча до аптеката за витамини? smile3506 Колко от вас не пият витамини? Тези които не пият стараете ли се да ядете риба два пъти в седмицата?

За кърменето имам голямо желание, но смятам че най лесно е да се цедиш и да даваш от шише, затова ще си купя електрическа помпа и контейнери за съхранение на кърма и ще храня през определените часове и по определеното количество. Смятам че така винаги ще знам дали бебето е яло достатъчно и съответно дали плаченето е от глад или друга е причината, а и бих могла спокойно да го нахраня дори да сме на вън. Не знам дали това е най-добрият вариант- просто аз така съм решила. Освен това ще си спестя болките от кърменето през първите 2 седмици.

sanitamm  Hug Hug Hug

# 214
Коктейл - мисля, че е важно да се храниш с какво искаш и с каквото можеш, организмът си знае какво му трябва. Не можем да е насилваме да ядем всичко възможно, което може да се яде. То много неща за полезни - но пък затова хранителните продукти са много и различни и ако не си набавяме полезности от едно неяо - ще си ги набавим от друго. То риба по принцип е полезно да се яде - но ако не ти понася или не харесваш, значи че нямаш нужда.
Аз, например, откакто съм бременна, не мога да ям плодове, повръщам ги и ми става адски зле - а преди това ми беше много основна част от менюто. Правя си извод, че организмът ми в момента не желае да го захранвам с плодове.

# 215
  • София
sanitamm , радвам се че се появи. Предполагам, че ти е много неприятно да лежиш по цял ден, но каузата си заслужава  Laughing Стискам палци всичко да е наред с теб и бебоците  Praynig Praynig Praynig
cocktail аз много обичам риба, но като теб май нещо не съм яла в последно време. Не се тревожи, те бебовците си набавят каквото им е необходимо, така че едва ли ще е фатално. Относно витамините - питах мойто доки на няколко пъти и тя е на мнение, че по-добре да си ги набавам от пресни зеленчуци и плодове, а не да пия химия. Въпреки това каза, че ако чак пък толкова държа мога да си купя - е аз не съм Peace

# 216
Добро утро мамчетаааа  Hug
Благдаря ви за отговорите момичета   bouquet
днеска е голям празник - благовещение
ходи се на църква!!!

Наричат го Благовещение,защото са казали "БЛАГАТА ВЕСТ" на Дева Мария,че очаква дете  Grinning
Санитам миличка радвам се,че вече си по-добре.Ще сме с теб  newsm17
Коктейл и аз само 1път досега съм яла риба!Аз преди да забременея също не съм се хранила много с риба-на годината 2пъти Mr. Green Но за сметка на това всеки ден си ям плодове и зеленчуци

# 217
  • София
cocktail,и аз се тормозя понякога с тва хранене,гледам да си набавям всичко необходимо,а риба съм яла само така наречената салата от морски дарове,с ролца от раци и калмари..колко витамини има вътре,един Господ знае,знам,че трябва да ядем от по-мазните риби,те съдържат Омега 6 киселини.Но ако трябва наистина да си набавяме всичко необходимо за деня,ще изперкаме  #Crazy   то не е прясно мляко,кисело,различни семена,боб,грах,леща,плодове,зеленчуци,въобще...дори и аз сега не се сещам за всичко..Каквото ти се яде-това.разбира се,само да не ти се яде тестено по цял ден  Joy 
Аз усещам някаква болка отсрани до пъпа,тъпа и постоянна.  Shocked

# 218
  • варненка от София
Здравейте милички, трудно ми е да ви изчитам напоследък, а и сега ни тресе треска около подаването на документи за градина на Стефи и просто търчим насам, натам. Трудно ми е да ви хвана и дирите, но не мога да не взема отношение по въпроса с кърменето. Минах през много перипетии, началото беше адски трудно при нас, дохранвах и то от глупост, но когато се успокоих и реших да давам на детето по-често да суче и всичко си дойде на място. Казвала съм и преди - кърмих 2 години и 4 месеца, няма по- приятни мигове от това, най-близко сте с детенце и просто това са вашите моменти. Ако не бях забременяла, можеше и да го откараме до 3 години. Blush

Никога не съм приемала кърменето на всяка цена, дори съм си мислела, че има нещо като секта в тези среди, но вътрешно усещах, че това е най-доброто за детето ми. Ще ви посоча няколко грешки, които много често се правят от първескините, включително и от мен самата:

1. Кърмене под строг режим и час. Аз бях така, кърмех на 3 часа, оставаха ли 20 минути до уреченото време, нищо че детето ревеше аз си чаках часа  ooooh! Драма и за мен и за детето. ГЛУПОСТ! Само да ви попитам, вие по едно и също време ли огладнявате? Принципно кърменето на поискване не е нещо по различно от кърменето под час, детето пак си огладнява на 2-3 часа, в никакъв случай не означава, че вие ще сте с вдигната блуза непрестанно, а цицата ви в устата на бебето.

2. Нощна пауза без кърмене - поредния ад и глупост, да даваш вода или чай. Ами нахранете се вие с вода и чай и вижте как ще се чувствате. Правех го и пак тормозех и себе си и детето. Естествено сега няма да го допусна.

3. Цеденето било по-лесно - не е вярно. Минах и през това именно защото се притеснявах яде ли, колко изяжда, да видя колко яде  ooooh! Срастнала се бях с помпата, ръцете ме боляха, кошмар, кошмар. По-добра помпа от детето няма. Да не говорим, че сукането е най-доброто средство за поддържане и регулиране на лактацията. Не отричам цеденото изцяло разбира се. Имах замразена кърма във фризера и това беше удобство, когато исках да отида някъде, а съвпадаше с часа за хранене. Тогава който беше вкъщи размразяваше и хранеше. Когато пък започнах да захранвам, добавях в кашите и пюретата кърма. Но все пак това не е начин за непрекъснато хранене. Представете си, че с помпата трябва да осигурявате постоянно кърма през няколко часа, самото цедене отнема време, дори и с електрическа помпа, така наистана се става роб и не остава време за вас самите.

4. Храната прави кърмата - дрън-дрън ярини! Повече течности това е важно, не е необходимо да се налапвате с всевъзможни неща, щото така ще имате кърма.

5. Консултанти и помагачи - баби, майки, свекърви. Това мен ме натовари повече, отколкото да ми помогне и се изнервих тотално. Оставете се на собственото си майчино чувство, никога няма да ви подведе и няма да направите лошо на детето си. Кошмарът ми от предния път е свекърва ми, ходеща с чиния зад мен и нареждаща - яж, детето иска кърма, не ядеш, нямаш кърма. Не му давай нощем, ще го натовариш. За това сега не искам никой покрай менкато родя, ще си се справям сама.

6. Рядка кърма - е те такова понятие няма. Кърмата си е достатъчно питателна и не може да е рядка. При едни жени е по-маслена, при други по-малко, но в никакъв случай не е некачествена.

Ох, спирам, за да не ставам досадна, а може би вече съм станала де. Който иска да чете, но аз споделих собствения си опит и собствените си грешки.

Сега ви пожелавам приятен ден и по-късно пак ще ви навестя  Heart Eyes

И не на последон място, почерпете се за здравето на моя баща, ойто днес има рожден ден

# 219
Привет!
Отдавна не съм писала и сигурно сте ме забравили Wink
Санитам, много се радвам че вече си в къщи. Макар както казва Stef  е доста неприятно да си постоянно на легло, но и това ще мине.  Hug С теб сме! Ще ми се да те попитам, какви са признаците на подобно скъсяване на шийката. Напоследък доста чета за подобни слчуай, доста неприятно, а май и не по-малко опасно.
Що се отнася до витамините пия от сокчетата на Хип. Но мисля тази опаковка да ми е последна, че от тук нататък изобилието от плодове и зеленчуци ще е по-голямо.

# 220
Здравейте, мили мами, аз не съм се появявала повече от месец, ама едни тъпи настроения ме гонят, направо не съм за пред хора - ужас ви казвам. Много зле ми се отразява това, че съм сама. На всичкото отгоре уж командировката на таткото трябваше да е до април ... а скоро се оказа, че ще е до ... не се знае smile3512 . На всичкото отгоре то не е било консултация и да не ми открият нещо ново. Вече направо не знам ... Миналият месец се оказа, че започвам да вдигам кръвното и от месец насам съм на Dopegyt сега този месец правих изследване на урината и се оказа че имам белтък и кръв в урината. Днеска ходих да пускам стерилна урина и кръвни изследвания, че да видим .... Лекарката ми каза, че имам симптоми за прееклампсия и направо си ме стресна. В същото време ми се струва, че има едно такова небрежно отношение и май ще трябва вече наистина да я сменя. До сега я търпях, ама вече ... Четох в интернет, че това с белтъка и високото кръвно било много опасно  newsm09
 Вие дали знаете може ли този белтък да не е свързан с кръвното и да не е прееклампсия, ами да е заради песъчинки в бъбрека примерно, защото аз от както си пия лекарството и то не се вдига много  ... оффф
 Lennyh за киселините пробвала ли си да глътнеш сода бикарбонат, малко е гадно, но помага, ако положението е нетърпимо и мене ме мъчат.
 За магнезия на мен ми бяха изписали Diasporal 300 + но шпа като бях в 4-тия месец когато беше тръгнала да ми се отлепя плацентата. И си пия по едно прахче ако нещо се почуствам некомфортно и сега.
 А да ви кажа от седмица-две, насам от като тръгна да вървя и от дясно ми се появява една болка която колкото повече време вървя се засилва супер много и като спра да си почина и отминава. Като питах докторката ми каза, че там била главичката на бебо и за това ме боляло  newsm78
 Аз не съм писала 100 години и се улях ама се надявам да ми простите  Hug  Hug  Hug

# 221
и аз много се шашкам с това хранене. Имаше даже един период когато сутрин не ми се ставаше от леглото защото знаех каква чиния с храна ме чака, и трябва да бъде изядена no- яйце, 4черен хляб, шунка, чаша кисело, чаша прясно и сирене. Час след това ( на мене още ми е тежко от закуската) а  идва ред и на плодовете Shocked- 3 порции, малко след това са и бобовите, и до краят на деня остават да бъдат изядени зеленчуците, ядки, месото и ориз или картоф. И после защо съм +11кг Blush.Чудя се понякога ако трябваше и на работа да ходя кога щях да смогвам да изям всичко Thinking. Вече взе да ми писва това целодневно ядене Sick. Даже като излизам някъде си нося два-три моркова  Joy или плодове,зависи на кое ще му дойде реда да бъде изядено. Joy

kukumiavka,  darka_jivko, Felicity81,  Stef, tan Благодаря ви за отговорите, надявам се на още мнения
marulka_s благодаря ти за мнението относно цеденето на кърма. Да ти е жив и здрав рожденика

tan не сме те забравили,  sirius-f и на тебе ти прощаваме

# 222
Хайде в края на темата и аз да се разпиша.
Санитам,радвам се че сте добре с бебчовците.Лежането е неприятно,но щом е за такава кауза си заслужава Hug Hug HugДано нещата се стабилизират и скоро ти позволят по-лек режим.
Марулка newsm10 newsm10 newsm10 newsm10 newsm10
Напълно съм съгласна с всичко което си написала за кърменето.
Честит рожден ден на баща ти.
Сириус,то белтъка може и от бъбреците да е.А относно болката която описваш и при мен я има същата и то от доста време,но и аз съм си забелязала,че я усещам там където е бебчето.
Явно си е нещо нормално.

# 223
Малеееее marulka_s , голям заплес съм станала.
Да е жив и здрав татко ти! Hug

# 224
  • Canada
Cocktail, ти направо ме разби с този хранителен режим. Била си много дисциплинирана.
Между другото аз също съм +11 кг, въпреки че не съм била на твоя режим, нито пък ям 3 пъти повече. Нямам идея защо - и предната бременност ги качих от няма нищо, и сега по същия начин...
Що се отнася до храненето на бебчето, аз също съм убедена че то си набавя каквото е необходимо от организма на майката . Риба не съм яла нито веднъж, защото по принцип не обичам. Аз не съм яла риба в последните 5 години сигурно... Ядат ми се много зеленчуци (вески ден ям салата) и гледам да ям всеки ден месо, защото при първата бременност имах проблем с хемоглобина.

Общи условия

Активация на акаунт