Пролетта на вратата чука, мама МАРТенка с бебето се фука!

• 13 298
  • 313
  •   1
Отговори
# 195
Честито момченце на Вероники и от мен  bouquet Да й е жив и здрав и много да слуша мама, тати и батко!
Браво за добрите новини около прегледите на всички!SZA, ми той твоя юнак много голям бе Crazy, наистина май скоро ще купуваш нови дрешки!
Окич, много ми хареса рамката на мен. PeaceЕвала, че си отделила време за да я направиш.За снимките за колажа и аз си мислех същото-ще направим отделен албум в снимка.бг за да слагаме снимките на бебчовците. Peace
Най-накрая днес поръчах количката Party-Кангаро Ексцес!Много съм доволна, казаха от магазина че другата седмица ще ми я доставят.В тази връзка искам да питам мамите дето ходят на разходки-какво слагате в количката...в смисъл нещо отдолу, пеленка, одеяло и как обличате бебетата? newsm78
Уфф, на мен ей сега ми се обади някаква жена от социалните, не ми се разчитал хубаво IBAN-а от картончето, та сега утре трябва да ходя до банката за ново и пак при тях...баси Tired
За дупето ние ползваме Бочко-досега не ми се е подсичал, днес купих втора опаковка.

# 196
Честит мъж на Вероники! Много да те радва малкия юнак!!!

Днес след 3 часовата разходка и 1ч седене на двора се прибрахме,но дойдоха свекито и на мъжо брат му и сестра му и откарахме още 3часа навън! Та бием всички рекорди днес,ама пък по-спокойно бебе от моето нямаше!!! Така спеше,че със зор го събуждах да яде! А каката беше супер щастлива- не спря да тича!!! Абе просто времето е супер искам да е все такова!!!  Peace Hug

# 197
Да споделя моя опит с погачата на 40 дена - в църквата се чете молитва за около 15 мин на майката и бебето, таткото също присъства. Носят се содена питка, червено вино и църковни свещи. След това наистина не трябва директно да се прибирате в къщи а да идете на гости - по принцип се ходи в 3 къщи но аз ходих само в една.
После в къщи се канят само жени и се разчупва над главата на майката и бебето друга питка която трябва да е замесена от жена с живи родители. След като се счупи питката гостите слагат пари в една кърпичка трябва да има и железни монети, кърпичката се връзва нито много стегнато нито много хлабаво и се слага на най-високото място в къщи.
Жените които идват на гости трябва да носят сладки неща за ядене, а пък вие ги черпите със сладки питиета - ликьори и т.н.
От виното и питката от църквата се черпят всички гости, а средата на питката която е поръсена с вино се дава само на майката и таткото.
Светената вода която сте взели от църквата се поръсва бебето вечер след къпане.

# 198
  • Варна
Добрутро Mr. Green! Тъкмо се събуждам от следобеден сън след първата ни дълга и изморителна разходка (ще кача 2-3 снимки от събитието). От това застояване в къщи съм загубила тренинг да вървя по-продължително. Моята мома почна все по-бързо да се наяжда - след 5-8 мин пуска гърдата и край (нито я поема отново, нито мога да и предложа другата). Вече взех да се притеснявам дали исуква достатъчно количество за толкова кратко време и какво ще покаже следващата консултация (с каката вечно бяхме под нормите). Браво нa ящните дечица на Nikita и SZA!
Честито синче на Veroniki
На мамите в очакване - напълно ви разбирам, и аз бях психясала последните дни. Важното е да не губите това чудесно чувство за хумор, което страшно ме развеселява. Обикновено се оказва най-доброто средство във всяка ситуация.

# 199
Искам да попитам - колко време след раждането и спиране на кърменето се възобновява редовния цикъл на жената?

# 200
Здравейте момичета. Днес цял ден сме по задачи и цял ден в колата изкарах.
Бяхме при момиченцето ни. Има яснота за нейното състояние. Няма порок на сърцето и никакви проблеми със сърцето, но има най-тежката инфекция, която е при новородените..Стрепсис или нещо подобно. В момента състоянието и е доста тежко, взети са проби и са направени посявки. На два антибиотика е и в кувиоз на кислород. Лекарите обещават тя да се оправи. Там лекарите са били много добри и лично аз за пръв път срещам такова отношение и държание към мен...май съм свикнала да се държат зле. Обясняват и се усмихват и още малко ще те прегърнат. Днес бяхме на молитва. Чувствам се ужасно, изпадам в кризи и направо не зная какво да правя със себе си. Имам чувството, че ще падна духом и ще полудея. Трябва да се моля и да и изпращам положителни мисли и енергия....
Моля ви кажете ми нещо за конците от шиенето след раждане и болките. Болките са нетърпими, много ме боли, едвам ставам и сядам и едвам се движа на моменти. Правя промивки със смрадлика на всяко ходене до WC. Гледах, но не видях да е загноило и утре съм на лекар, но споделете нещо различно от смрадликата, което още да приложа. При някоя от вас има ли такива болки?
Съжелявам, че ви натоварих, но зная че вие ще ме разберете. Аз не губя вяра за Ангела и съм сигурна, че тя ще се оправи, но ми е много трудно в момента.
Пожелавам ви крепко здраве на вас и на семействата ви, винаги съм казвала, че това е най-важното. Хубава вечер  Hug

# 201
ЧЕСТИТ МЪЖ ТЕОДОР НА ВЕРОНИКИ!   bouquet и ЧЕСТИТА МАДАМА ВИКИ НА КРИСЧЕ!  bouquet
Много радостни мигове ви пожелавам!
Ади и бебе,ти какво правиш тука още...  Naughty ,я бягай в родилното,тъкмо си мислех като се върна от работа ,ще прочета за Ади,а ти  Mr. Green !Утре ти давам последен срок  Naughty !
Честити месечинки на всички празнуващи бебоци  Crazy  Hug !

rossykv, dessiss, Aйрис, Елиша, Тай, Стаси, sisilota_88, nani1983, annimm, Валентина Трейман  и adi_i_bebe Успех!
 Heart Eyes
кикоимери  Hug ! С теб сме мила!

# 202
Може ли някой да ми каже документите за еднократната помощ за раждане дали може да се подадат от бащата и това удостоверение от ГРАО за родените от майката деца дали може той да го изкара и за колко време го издават? Може ли за един ден експресна услуга?
Удостоверението от ГРАО ми го издадоха веднага за 5мин. и понеже е за пред социалните е безплатно, но не знам дали може бащата да го изкара. Искаха ми лична карта и акта за раждане на бебка. А документите за еднократна помощ може таткото да ги подаде, но трябва да носи и твоята лична карта.
Мери, радвам се, че всичко със сърцето на Ангела е наред. Инфекцията ще я излекуват с антибиотиците, а и нали са ти обещали докторите. Не падай духом и не губи вяра, че малката има нужда от теб  Hug

# 203
мери ако попиташ в аптеката ще ти изредят куп неща които стават за промивки,аз лично ползвам само смрадлика,нормално е да те боли,поглеждай само да няма загнояло,нормално е и сега да ти е леко подуто,така че споко,всичко ще се оправи,колкото по често правиш промивките-толкова по рано ще заздравее,единственото нещо което можем да правим е промивки Peace

радвам се че са били мили с вас,щом лекарите са казали че бебо ще се оправи,значи всичко ще е наред,вярно че обещанието не е като завещанието,но имай вяра,всичко ще се оправи,знам че ти е трудно,но повечето път сте го изминали,бъди спокойна,така и бебка ще е спокойна,знай че всички ние сме с теб и малката кукла Hug просто това е живота-не може без проблеми и препятствия,просто когато сме силни-тези препятствия ни се виждат лесни Peace пращам всичката си положителна енергия на Вас Hug Hug Hug

# 204
  • Варна
Сега влизам вкъщи и не съм чела от обяд насам, но му дръпнах една дъъъъълга разходка. Та да кажа само че днес нани1983 роди сина си Илия - тежи 2550г и е 49 см. Тя и бебо са добре. Честито нани да ти е жив и здрав юнака!  smile3525

Хайде още намаляхме  Mr. Green  Благодаря на всички които ни стискат палци и ни мислят.  Hug

# 205
Здравейте момичета,
не пиша, но успявам да ви изчета.
Изпуснах края на бебетата, надявам се , ч е няма да ми се разсърдят щастливите майки за това, ч е няма да ги цитирам поименно, но за сметка на това всеки път разглеждам и се осведомявам от първа страница за новите попълнения и за очакваните бебета Hug
Зеленко, аз да се включа за нокътчетата на крачетата - при нас беше по същия начин. Аз се притеснявах много, защото още като се прибрахме го разгледах малкия Борис обстойно и установих, че нокътчетата на палците на крачетата са му доста навътре почти враснали и ги следях при всяко събличане - те започнах да се зачервяват, после се пояхиха едни жълти петна / и аз мислих че са гнойни/ и се притеснявах, но после се показаха и нокътчетата, без да са се възпалявали. Иначе първите дни и пръстчетат му бяха зачервени, но явно не го болеше, защото ги пипах и го наблюдавах дали ще се разплаче, но той не палчеше. надявам се и вие да нямате проблем  Peace
Добро настроение, тъй като сме раждали в една и съща болница, да не би да си пропуснала да вземеш пъпчето - нашето също падна в болницата и никой нищо не ни каза, бяха го оставили в количката, в която го докарваха и добре че го видях, иначе нали е със щипка, не прилича на пъпче. не ми се вярва да не ти го дадат Shocked
аз също вече не знам какво е положението с това кърмене - много бързо яде малкия, 5-10 минути, а понякога и по малко, защото или заспива, или започва да пищи от болка / имаме си чудни колики - само съня ги оправя/, иначе имам кърма, и при мен тече силно, та се надявам да си хапва достатъчно, че какъвто е лаком....дргата седмица при срещата с педиатъра ще видим резултатите. макар че аз мисля че не яде достатъчно.Но спрях с цеденето, пък ако намалее тая кърма, в слчуай че той не яде достатъчно - да намалява, много е досадно това цедене. иначе пък яде начесто, но много набързо. Ако някой може да даде идея как да разбера дали и колко изяжда. пробвала съм с изцедена крма с бутилка, но на него биберона не му се нрави толкова и не проявява особен интерес, та ако съдя по изсуканото от бутилката - са 60 мл, не е ли малко за него?
За капките за колики - аз давам Инфакол, пробвах без кърма да ги давам , освен че са много гъсти и той повечето ги изплюва, не ще да ги гълта, а  скърмата се излъже за малко. Но забелязах,  че като ги давам чисти ефекта е доста мъчителен за детето / запчова веднага едно оригване, чак му става лошо на детето / А иначе еспумизана не му действаха така - тях си ги давах неразтворени.
Ели, за помпата на Авент, наитсина трябва да й хванеш цаката, първо всички части да са поставени правилно, особено тази звездичка - аз всеки път я оправям и то по няколко пъти, за да тръгне......
Ние днес успяхме да вземем акта за раждане от община Младост Mr. Green там попълнихме и някаква декларация, която ще ни издадат другата седмица, за да можем да си подадем документите в социланите за еднократната помощ. Изумих се от това, ч е искат пари за този документ - 10 лв, ако е за утре, 5 лева за другата седмицата и някаква сума беше за 3 дни, ама не запомних  Shocked
а иначе ще ни подпомагат финансово. Иначе процедурата е след като ти издадат тези документи от общината, тогава с оригинала на акта за раждане ходиш в социалните да подадеш документите, акога ще ги дадат.....не се нзве.
Добре ч е поне НОи са се сетили да преведат пари.....

# 206
значи парите които дават при еднократна помощ при раждане на дете се изплащат в 20 дневен срок,но имайте в предвид,че ако подадете до края на месеца ще ги получите до 20 април,ако ги подадете дори и на 1 април-ще ги чакате до 20 май,дано да сте ме разбрали Peace

аааа носи се оригинала на акта за раждане и после ти го връщат след като ти изплатят първите пари Crazy

Последна редакция: вт, 24 мар 2009, 18:36 от baby_moni

# 207
Мери стискам палци инфекцията ня бебето да отшуми, все пак докторите там са много добри, моя племенник се роди седмаче и там го поддържаха в кувиоз от 1.300 кг го отгледаха.
За конците моя опит със смрадликата не даде 100% резултати а и от прекалено много смрадлика лигавицата така беше изсъхнала че инфекцията тръгна и по кожата около слабините, не трябва да се прекалява със смрадликата може да я редуваш и само с топла вода. Аз след 2-3 седмици мъки накрая доки се съгласи да ми изпише глобули и кремче и всичко мина за 5-6 дена. По добре отиди на док не се мъчи и чакай смрадликака да те оправи

# 208
Айде ЧЕСТИТО МЪЖЛЕ ИЛИЯ НА НАНИ   bouquet ! Да и е жив и здрав и много да ги слуша!

# 209
Мери сигурна съм,че всичко ще е наред и скоро ще гушкаш бебо!!!  PeaceА за промивки,може и лайка!

Айде още едно бебе! Честит бебок нани,много да те радва!!!

Общи условия

Активация на акаунт