Пролетта на вратата чука, мама МАРТенка с бебето се фука!

• 13 315
  • 313
  •   1
Отговори
# 180
  • Стара Загора
Привет и от мен.
Вероники честити малко мъжленце. Много здраве и късмет му пожелава.
Честити месечинки и на отбора от 24.02
БОДЛИВКЕ вие сте песен за снощи. Симона се събуди в 1 и нещо, яде и познай кога заспа в 05.00 идеше ми да се гръмна. Аз легнах в 5 и в 7 станах да водя Митко на градина. После пих кафе с майките, върших си и друга работа и чак сега се прибрах. Сега ядем и след това лягам и умирам.
Днес ни сложиха първата ваксина в крака - Хепатит Б - майко голям рев беше. Самата ваксина много боляла. Чак лилава стана Симона да плаче, но бързо и мина. Тежим 3,150 гр. За 12 дни сме качили още 300гр. Бавно но славно качваме грамчета.
Роси успех. Ади и на теб и на Деси абе на всички 2 в 1 мами.
Оф давам заето вече - лека нощ
  smile3524 Sleeping

# 181
Здравейте мами и бебчонци  Grinning

Днес най-накрая е страхотно време. Въпреки, че на места пак духа доста силно. Но днес най-накрая си направихме първата разходка  newsm44  1stroller Друго си е човек да поизлезне малко  Grinning Изкарахме около час и половина навън. И естествено ен можахме да се приберем нормално, ами на 10мин от вкъщи щерката се събуди и ревна да яде  Laughing Та огласихме квартала на прибиране, ама така е - трябва да ни се чуе гласа още от първия път  Laughing

Мами, черпя ви и по една торта за нашата кака

Аз вчера измерих Мира преди баня и беше 3.770кг  Grinning Мисля, че за сега наддава добре и се надявам до консултацията другата седмица да стигнем към 4.100-200кг. Ако е така ще запишем отличен резултат първия месец само на кърма  Grinning  Praynig

Хайде аз отивам да дремна малко с малката  Grinning

# 182
Честити бебчета на Вероники и Крисче   bouquet Да са живи и здрави Simple Smile
Честити месечинки на Мария, Алекс, Ивайло, Илияна, Мартина и Виктория  Hug Много да папкат и слушкат сладурите!
Весе, честит рожден ден на кака Маги.   party023  ura Да помага и да си играе с Мира, та мама да може да отдъхва.
Ей, бебка 2 дни подред отказва да спи от 7-8 сутринта до към 3 следобед и се къса да реве. Майка ми веднага заключи, че не и стига кърмата или по-точно твърди, че явно кърмата ми не била хранителна, тъй като детето постоянно си лапа ръцете. На 31 март сме на консултация, та тогава ще лъсне истината. Аз се замислих, че може да е и от гадните колики. Реших да икономисвам Инфакола, та на сутрешните 2 хранения не и давам капки.
Сутринта майка докато я пазеше се пробвах да отида да подам за еднократната помощ за раждането документи, но ме върнаха, че не носех оригинала на личната карта на таткото, само копие. Ега си тъпото, ами ако е в чужбина? Но лелката ми заяви, че 3 години е срока, така че имало време...

# 183
Вероники, честито мила, много се радвам за теб, да ти е жив и здрав втория юнак! Вчера точно си мислех, че сигурно вече ще раждаш, щом никаква те няма във форума.

Крисче, честито и на теб, здрава и засмяна госпожица ти желая! Зърната мажи с Лансинох или друг вид линолин, а кърменето със силиконовите зърна е добър вариант, докато се оправят зърната ти. Разраняването може да е от позата ти за кърмене, ако бебчо дърпа мног огърдата на една или друга страна. Слагай я на две възглавници повдигната, така че да е под прав ъгъл с гърдата ти и да засуква без да дърпа зърното.

Русана, нашата педиатърка също каза да давам Вит. Д сега по една капка само, а да го спрем като почнем повече разходки, защото ще го набави от слънцето. По принцип е опасно ако се претовари организма с Вит Д, а пролетните бебета не взимат дълго добавката.

Зелено човече, аз днес установих, че най-лесният вариант за даване на Колийфа е да се изцеждам на ръка направо в лъжичката и да давам така. Изцеждам една лъжичка, капя една капка, давам я, после втора и така до 4.

Веселина, честито на каката, да ти е жива и здрава.

Аз да се похваля от резултатите от консултацията- Ники е наддал 1940 гр. за 37 дни и 6 см и сега мерките му са 5840 гр и 59 см.   Crazy Направо ахнах - такъв юнак! Сложихме и ваксината за Хепатит, Ники не плака много, бързо се успокои. Много съм доволна Simple Smile

# 184
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА  newsm51 smile3525 newsm51
ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И МНОГО ДА ВИ СЛУШКАТ И РАДВАТ!!!

Аз от сутринта се ровя в нета за количка. Бях си харесала Хаук, но никуъде ги няма. От "Хиполенд" казаха, че не могат да и доставят никаква. Само каквото има налично в магазина, а то има само летни  #2gunfire Сега съм в голяма чуденка. май ще сменям марката и трябва отначало да чета и да се ровя за мнения и коментари, а то времето си минава и идва време за разходки  Tired

# 185
rossykv, dessiss, Aйрис, Елиша, Тай, Стаси, sisilota_88, nani1983, annimm, Валентина Трейман  и adi_i_bebe
Списъкът намалява и все пак си е дълъг - момичета, стягайте се да не дойда аз да ви стегна  Mr. Green

Честито на Вероники! Честито на топчестите "рожденици"!

Днес на консултацията се установи, че мъжът ми има по-голямо разкритие от моето  Mr. Green Joy hahaha Нещата не са мръднали на милиметър от преди месец, когато лежах за задържане  ooooh! Акушерките пак се скупчиха около мен да ми гледат гигантския търбух и да ме питат - Не са две, нали?! Имам контракции постоянно, от време на време и болезнени, записът ми е като релефа на Стара планина, ама разкритие - нъцки  Crossing Arms Абе ще я видим тази работа, ей сега притискам мъжо в ъгъла! Никакво прелъстяване и мили приказки - вече работим по задача, имаме работа да вършим  Naughty Ама каква романтика сме само...  Crazy
 Hug

# 186
  • София
 newsm78 защо давате по 4 капки Вигантол? newsm78
На нас лекарката ни каза да почнем с една и после мина на две и още си е на две Thinking
Деска, много поздрави на Роси, че тя нали се сърдеше , че я притесняват всички дали е родила и затова не й се обаждам Blush Cry

# 187
Бодливка май беше споменала, че и в БГ се продавал Инфакол по 20лв. Моля, ако някой знае да сподели от къде може да се набави, че май ще го закъсам след седмица-две...

# 188
Честити бебчета на Вероники и Крисче! Да са ви живи и здрави!  bouquet

veselina_s_p newsm59 на кака Маги! Да ви е живаи здрава, палава и засмяна!

SZA smile3501браво на юнака!!!( да му мисли мама, че има да купува нови дрешки Mr. Green)

Моята бебка и тя много се пъне, пъшка и извива, както вече коментирахте. Аз мислех че са колики( по-слабо изразени)

Може ли някой да ми каже документите за еднократната помощ за раждане дали може да се подадат от бащата и това удостоверение от ГРАО за родените от майката деца дали може той да го изкара и за колко време го издават? Може ли за един ден експресна услуга?

shushi_13, тук пише че може да се поръчва, но не съм пробвала:

http:// www. bhb - bg  .com/top/702.html

хм, не излиза в публикуването, но като напишеш в Гугъл инфакол излиза на първо място

# 189
СЗА, погледнах линковете, мерси. Аз вече се оправям с това по инстинкт - и с повдигането на бебчето, и с по-често изправяне за оригване, дори попрочетох някои теми за оригването, които ми помогнаха. Само това с изцеждането не помага, тя така вече си тече просто и колкото повече цедя, толкова по-силно и лесно тече.
Хубаво е така като си споделям проблемите, на следващия ден като прочета отговорите ви и се оказва, че наполовина вече сме го решили и почти съм забравила, благодаря ви, момичета  bouquet

Иначе сега на дневен ред е подсеченото дупе Sad Аз толкова старателно го мажа на всяка смяна и профилактично със Судокрем по кожицата, леко като се зачерви, но днес много ме изненада като видях, че цялото му анусче е на ранички, супер съвестно ми стана, явно точно там не съм наблягала на мазането. Мажа пак със Судокрем днес, дано помогне, ще пробвам и други мазилца, ако не стане. Тъпо ли ще е да попитам за колко време да очаквам да заздравее Rolling Eyes

И честито на всички нови майчета и такива с пораснали бебоци!

# 190
Честити бебчета на Вероники и Крисче! Да са ви живи и здрави!

Мечо Пуух документите за еднократната помощ за раждане ги поддаде съпругът ми.Донесе някакви док. на които аз се подписах и с моята ЛК ги занесе . А и акта за раждане на бебето (оригинал) взеха,щели да го върнат след няколко си дни.(не помня колко ми каза).

И аз днес искарах Денис на двора за 10мин.Ових го хубаво в пелена и порт бебе и го сложих в количката.
Момичета в количките също трябва бебоците да са на една страна нали? До каква възраст трябва да ги държим така?

Еля, и на мен много ми намаля кърмата Sad А зърната пак си ме болят,но търпя какво да правя.
Бебето ако го сложа да суче може да откара цял ден така... явно нямам и не мога да преценя дали се храни или си играе със зърното. Не чувам преглъщане нито осещам с пръст.. абе незнам.

Nagaina и моя Денис е с подсякано .Днес бяхме при педито да го види,че аз не мога да преценя дали върви на подобрение положението,че то нашия направо му се обели кожата на гънките на крачетата.Е тя каза ,че бил много по-добре.Дано!
Изписа ни един крем ,който се забърква в определена аптека (с рецепта) ,който съдържа витамин А и Д и още един- Пенатен крем се казва.Редуваме ги на 3ч. Задължително мия дупето на всяко акане под течаща вода и с миещо блокче!

# 191
Здравейте и от нас с Митето!

Инкогнито, Хоук имат вече вносител за България и в Благоевград по-миналата седмица,преди да родя гледах новите модели и каталога!Тъй че сигурно има начин да купиш това ,което си харесала. Нашата количка е Хаук, е верно от баткото преди 8 години, но е като нова и смятам нея да си ползваме!

Мечо Пух, моят мъж днес свърши тази работа с вземането на акта за раждане и подаването на документите за еднократна помощ и всичко на всичко му отне 1 час време,казали са му към 4,5-ти април да отиде за заповедта и оригинала на акта за раждане и предполагам после можем да чакаме паричките.

Момичета, Митко се храни когато си поиска,никакъв режим,малее... ooooh!и се е опъпчил по брадичката и едната бузка нещо  newsm78 иначе на 9-тия ден ни падна пъпчето,да се похваля!днес обаче прокърви...случвало ли се е и на вас?

За килограмите: бях качила 11, свалих си 9 в болницата и за два дни вкъщи и останалите  Party,влизам си вече в едни дънки,които на инат си купих като знаех че съм бременна,не ги носих много и се чудех кога ли ще мога да ги облека!?! Стрии нямам,през последните месеци се мажех с мазилото против стрии на Palmers.

# 192
  • Ловеч
Честито ти синче Вероники, крисче да ти е жива и здрава момата, Веселина честита рожденичка.
СЗА браво на него, с какво го храниш това дете  Crazy
Чакаме Роси и Нани днес.
На Мери сигурно не и се пише много, има ли добри вести за Ангела.
Ади и аз съм така само дето не са гледали мъжа още, на записа бебо много риташе та му губеха тоновете/не че сега не рита/, по скалата контракции си имам постоянно от 4 до 6.5 се качват ама не са болезнени. Снощи и мъжа сгащих - довечера пак, че ще се пръсна накрая. И утре пак съм на запис.

# 193
  • София
Честити бебета на Veroniki i kris4e!
                    bouquet  bouquet  bouquet
Да растат здрави, спокойни и щастливи!

Направих тези рамки за снимки, за които си говорихме, да ги слагаме на първа страница на новата тема.

Ако стават, предлагам, да си направим отделна папка в снимка.бг, за да слагате снимките които ще ви представляват, а аз ще им слагам рамка и описание и ще ги връщам пак там...Така като гледам, може малко да им заобля ръбовете на тези.
Слънце, и на нас ще ни слагат ваксина вдругиден, направо не ми се мисли,какво ще правим, милото детенце Cry
Dez, аз на това бих му казала..корсет Rolling Eyes
Incognito, количката на Hauck малко ми наподобява тези на MAg England. Отиди в Штъркел да ги видиш- пак са така с големи гуми, обаче нямат отделен кош за новородено. Струват около 350 лв. Май имат и столче за кола.
Еlq, кърмата ти може и да се засили, не я отписвай напълно. А като слушам за свекито ти, направо- нямам думи!!!
mama_bebcho, щастливка си ти с тези мерки Shocked
Вит. Д- преди хранене се дава. Аз обаче днес все забравям и мисля сега да й го дам...Нищо няма да й стане, предполагам, че не е сутринта.

# 194
Мечо Пуух, и при нас мъжът ми свърши работата за еднократната помощ, но ходенето е два пъти така, защото трябва ти да попълниш едни декларации. Така че ако можеш да отидеш ти, ще си спестите едно ходене.

За спането на една страна - защо в количката на една страна ги слагате бебчовците? Аз и в креватчето не го слагам винаги на една страна, както дойде... Дори и да го сложа на една страна, той пак се обръща по гръб. Важно е главичката да е настрани, за да може ако повърне да не го аспирира. Иначе телцето не е нужно.

Нагаина, радвам се, че успявате, независимо по какъв начин. За дупето - аз ползвам крема за подсичане на Клоран, мажа с него от самото начало на всеки наакан памперс, не съм имала никакви проблеми. Иначе друг ефикасен крем е Ексипиал, много добър.

Айрис, кърмя го Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт