Сурогатно майчинство - за или против?

• 31 733
  • 442
  •   1
Отговори
# 360
динчо,ако детето не познава друго дете по този начин родено няма да се чувства добре.Ако навлезе в по-големи мащаби нещата тогава няма да са интересни нито за хорските мнения нито детето ще се чувства като извънземно.Но докато не стане тази идея релност и не се премине през този период на възприемане ,който понякога е цяло поколение,нещата ще са лоши за психиката на детето,а майката ще се чуи дали е взвла правилното решение.Така мисля аз.
п.п.Може би Душичка с тази цел е пуснала тази тема,защото не е сигурна в решението си знам ли...след като има навити да и направят тази услуга,явно има такива притеснения.

В този ред на мисли че детето ще се чуства  като "извънземно" какво ще си мисли детето на гей двойките.Мисля че по-лесно ще се обясни на дете какво е СМ ,от колкото другата ситуация.Двете ситуации нямат нищо общо,освен че децата са малко по-чуствителни за произхода си.Това е много деликатна тема от страна на децата.Не говоря за родителите.Всъщност тези дечица на една ранна възраст трябва да разберат че не са по-различни от другите деца(както примерно ще говорят бабите на пейката,защото те няма да го разберат),а че са произлезнали по друг начин и че това не ги прави различни.Всъщност в тази ситуация попадат много групи деца-осиновени,ин витро и т.н. да не изброявам.
А някои питал ли се е защо толкова много хора имат такива проблеми,а от години те само растат.

# 361
.....А някои питал ли се е защо толкова много хора имат такива проблеми,а от години те само растат.

Кой проблем не ми става ясно.Репродуктивният или че не се приемат различните?

# 362
Аз лично не бих дала дете, което съм носила под сърцето си, освен за наистина мнооого близък човек. Смятам, че и бебето познава майка си от утробата и раздялата с нея не е без значение (лично мнение).
От друга страна, е редно този вид възможност за раждане на деца да е уреден от закон, т.е. да е сигурно и за родителите и за жената,която износва детето.
Понеже  засегнахте темата с осиновяването, да и това е важно да се уреди и улесни, така че децата да растът в семейна среда. Бих казала, че това трябва да се направи преди всичко друго.

Наскоро в чуждите медии се чу, за хора, които се пристрастявали към това да са бременни.

п.п.Джуличка, твоята история с изоставеното бебе, направо.....нямам думи....

# 363
Двете ситуации нямат нищо общо,освен че децата са малко по-чуствителни за произхода си.Това е много деликатна тема от страна на децата.

Всъщност тези дечица на една ранна възраст трябва да разберат че не са по-различни от другите деца(както примерно ще говорят бабите на пейката,защото те няма да го разберат),а че са произлезнали по друг начин и че това не ги прави различни.

а как са "произлезнали"  Joy по друг начин, обаче на се различни ... и това че ние ще обясним красноречиво нещо, не значи, че детето няма да е наранено.
Ситуациите са доста сходни бих казала. Една жена износва бебето, общува с него 9 месеца. После тази жена, нейния глас, миризма, топлина изчезват от живота на детето... Дайте си сметка... това за бебенцето означава едно - мама я няма (отъждествява се със смърт на майката)... Какви са били мотивите в главите на двете майки към момента на изоставянето е абсолютно без значение

А това хайку
Цитат
А някои питал ли се е защо толкова много хора имат такива проблеми,а от години те само растат.

просто сили нямам да питам какво е  Joy Joy

# 364
А това хайку
Цитат

просто сили нямам да питам какво е  Joy Joy

Е, пък вие, какво се чудите? Ето, аз ще ви отговоря - нездравословна околна среда, на  първо място. Прекарани заболявания, вродени аномалии и т.н. много  са причините. Ако контекстът на въпросът е, дали Господ не ни наказва по някакъв начин, аз лично мисля, че не е така.

# 365
Не знам дали ни наказва, но ако продължим да се бъркаме в неговите дела може и да ни накаже.

# 366
Мен обаче не спира да ме озадачава това - как семейството, което решава друга жена да износи бебето им, имат дръзновението да се разполагат с нейния живот! Наистина, умът ми не побира това, че освен, дето някой износва детето ти, ти можеш да решиш във всеки един момент дали този някой трябва да прекрати тази бременност при определени ситуации или пък съответно с някакви рискове да я продължи до край... Това ми се струва безкрайно обезличаване на личността на сурогатната майка - нещо, което не мисля, че бива да се допуска за който и да е човек и при каквито и да е условия. Аз разбирам, че може да има хора, които от безкрайната си добрина, или пък наивност, могат да се откажат от правото да вземат решение за живота и здравето си, но не мога да разбера тези, които се възползват от това...  Confused

# 367
  • София
Ами, че то си е обизличаващо. Сурогатното майчинство не е измислено от индийците или украинците, а от хора в доста по-богати страни като САЩ и Канада. То си е олицетворение на принципа кеш енд кери.

# 368
няма обезличаване щом е на добра воля,независимо дали е от доброта или материални подбуди.Не съм запозната как действат законите в другите страни обаче едва ли ако има риск за СМ някой може да взема решение вместо нея и да не се прекрати бременността ако има риск.

# 369
  • До хладилника, който обичам
Мен обаче не спира да ме озадачава това - как семейството, което решава друга жена да износи бебето им, имат дръзновението да се разполагат с нейния живот! Наистина, умът ми не побира това, че освен, дето някой износва детето ти, ти можеш да решиш във всеки един момент дали този някой трябва да прекрати тази бременност при определени ситуации или пък съответно с някакви рискове да я продължи до край... Това ми се струва безкрайно обезличаване на личността на сурогатната майка - нещо, което не мисля, че бива да се допуска за който и да е човек и при каквито и да е условия. Аз разбирам, че може да има хора, които от безкрайната си добрина, или пък наивност, могат да се откажат от правото да вземат решение за живота и здравето си, но не мога да разбера тези, които се възползват от това...  Confused

Така го разисквате, все едно СМ е факт и аха-аха ще почнат да се раждат деца от СМ тук...

Повече от логично е, че СМ има някакво право на глас, при положение, че става дума за нейното тяло Tired и родителите взимат решение за детето, примерно.
Но ако кажете, да продължим с предположенията Grinning

# 370
да ви кажа ... в триадата генетична майка, утробна майка и дете, единствения, който няма избор е детето. Останалите са пълнолетни хора, които разсъждават с главите си и правят своя избор

Бу, доцент Щерев например, преди няколко години по медиите заяви, че е правил подобно нещо у нас, но само ставало въпрос за сурогация между роднини. Така че хич не е хипотеза

# 371
  • София
Достатъчно е, че си "измешват капите". Дори и с договор рисковете са големи. Двойката, която иска дете (?) (дори не зная как да ги нарека, защото те не са родител, а по-скоро собственици на ембрион) ще иска да има пълен контрол върху цялата бременност, включително какво яде бременната, какво сере и на коя страна спи. И е обяснимо - те наемат някой да износи техния ембрион и искат всичко да мине гладко. Качеството е най-важно, нали?

Да, от всички единствено детето няма избор. На него се гледа като на обект на желание, обект на договора и обект на размяна. Зная, че звучи цинично, но като махнем емоционалните окраски и благородството остава точно един обект на договора, сключен между субектите.

# 372
Бу, нека се разисква, става въпрос за много деликатен проблем. Освен това толкова смислена и без грубости дискусия скоро не е имало във форума.Обикновено, в подобни особени теми, ключът се "завърта" преди да се изпишат 25 страници Grinning

# 373
http://www.bgphoto.net/photos/6994/o632800043591562500.tif

ето го
после обаче, явно юристите му го смъмриха и  започна други работи да говори... така или иначе у нас законно тази процедура е невъзможна

# 374
2 опция

Общи условия

Активация на акаунт