За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 2

• 11 361
  • 300
  •   1
Отговори
# 135
Да попитам и аз нещо PraynigМоят бебо е на 7 дни и много хълца,като го гушна в мен му минава
за 5-6 мин.Мислех си да не му е студено,ама  в стаята е 24 градуса.Той бебше в кувиоз 3 дни,да не е свикнал на
по-топло?? Thinking

Това явно е доста разпространено вярване,че като хълцат бебетата им е студено.Не е вярно и нищо обезпокоително няма.Моята бебка също хълцаше често като беше по-малка,също и корема ми,преди да се роди.А баба й и дядо й,като бяха дошли на гости да я видят я завиваха.
Мисля,че се получава от рязко съкращаване на диафрагмения мускул.
Знам,че бебенцата хълцат и от преяждане. Peace
Алекс хълцаше много често,но не мисля че беше от преяждане или студ.

За термометъра-и аз съм само в краен случай.Иначе ще свикнат и тази процедура ще трябва да се прилага много често.

# 136
Моят син хълцаше, когато след ядене го разбутвахме - сменяхме памперс или пък го разклащахме нещо ... След кърмене гледах да го държа в мен изправен малко време. Но пък всяко дете е различно, не знам дали при вас това е причината.

# 137
За термометъра.  Свиваш крачетата към корема пъхаш върха на термометъра (омаслявам с бебешко олио), но гледаш да е направо да не е под ъгъл. Но това е краен вариант.
При двудневно неизхождане съм правила масажи на корема с длан въртя по посока на часовниковата стрелка. В някои случаи имаше ефект, но не винаги.

# 138
Да попитам и аз нещо PraynigМоят бебо е на 7 дни и много хълца,като го гушна в мен му минава
за 5-6 мин.Мислех си да не му е студено,ама  в стаята е 24 градуса.Той бебше в кувиоз 3 дни,да не е свикнал на
по-топло?? Thinking
Моят син,като беше по-малък хълцаше много често.И не защото му е хладно(това незнам пак кой го е измислил),а ми правеше впечатление че хълца,когато не се оригне.Това един вид начин да изкарат погълнатия въздух. Peace

# 139
Моята дъщеря хълцаше много първите месеци. Някъде четох, че бебетата,  които са хълцали в корема, хълцат много и като се родят. Много мои познати /включително и свекървата/ бяха скептично настроени като казвах, е бебето хълца в корема ми, но... аз си знач какво чувствах!
Когато беба хълцаше, много се притеснявах, защото усещането не е приятно и тогава се консултирах с лекар. Оказа се, че те не изпитват този дискомфорт /както при възрастните/, но така и не ми казаха каква е причината и как да предотвратя.

# 140
Здравейте мами !  bowuu
Никак не съм убедена че питането ми е за тук точно , но не намирам нищо по темата . Всичко е изписано по въпроса със захранването и кърменето , но не виждам нищо за съня на бебето . Бебчо ми е на 2,5 мес . и имам следното притеснине : След първия месец / когато нямахме установен режим на хранене и сън / се започна един мн странен ритъм -
2 ри месец 6 хранения през 4 часа  / Shocked ще кажете много дълъг период за това невръстно стомахче , нооо така си искаше той
3 ти месец обаче ме притеснява сериозно 5 хранения през 3 / 3,5 часа  като нощния сън е мн дълъг - от 20 / 21 часа , до 6 / 7 часа
Та това са си 10 часа !!!  #Crazy  Притеснявам се мили момичета да не се повреди стомахчето на бебчето с такава голяма пауза . А наддаването беше добре мин месец - 1,200 кг за около 40 дни . Сега се теглим около килограм за следващите 30 дни .  newsm78 Друго пояснение - на кърма сме и нямам представа колко изсуква но вечер 4 часа след последното хранене изцеждам около 150 / 200 мл  кърма . Предполагам че на хранене си изпива поне 100 мл .
За хълцането - ние хълцаме от преяждане също често . Още в корема ми си хълцаше често  и сега е така ...

# 141
  • София
И аз имам въпрос за хълцането Peace
Моя син започва да хълца, когато се смее с глас. Можете ли да ми обясните защо се получава така?

# 142
И аз имам въпрос за хълцането Peace
Моя син започва да хълца, когато се смее с глас. Можете ли да ми обясните защо се получава така?

Защото най-вероятно се нагълтва с въздух.Същото става и когато бебетата ядат лакомо,а не защото са преяли.И оттам се получава това съкращаване на диафрагмата. Не е опасно.

Момичета,благодаря за отговорите   bouquet. Не искам да пускам отделни постове за това,за да не спамя темата.

# 143
aubergine,можеш само да се радваш,че успяваш и ти да си починеш Winkдоста майки тук биха ти завидели за този режим WinkМалките бебчета не само кърмата,но и съня ги храни.Щом си наддава по килограм на месец всичко е наред.Спомням си че майка ми разказва,че ме е будела да ме кърми,но на второто-третото цокване пак съм заспивала.Явно и ти си имаш едно сънливо съкровище Heart Eyes

# 144
Мдаа , благодаря ти galina_743  за отзивчивостта . вероятно си права , а и никак не се получаа да го храня докато спи / с каката ми се получаваше - докато спи я кърмех / така че .. каквото - таквоз  Laughing
BlueBeri  когато казвам че моето дете хълца от преяждане , имам предвид точно това . Ще поясня - около 10 / 15 мин след кърмене започва повръщане или както го наричат при бебетата "изплюване " на излишното мляко .Количеството е поне 30 мл. След като изплюе това което му е в повече започва да хълца . При това доста продължително ... поне 20 мин . Не е така на вс хранене но често се случва - поне веднъж дневно . Нека приемем че всяка майка може да прецени от какво точно хълца нейното дете , предполагам причините са много на брой . А и да ви кажа всички деца са много различни ..  Hug

# 145
Maйките се чудят как да отказват нощното хранене,ти се притесняваш!
Докторите казват точно обратното-че трябва през нощта поне 6-7 часа стомаха да почива!Има малко противоречия де,но както за всичко останало! Wink
Не мисля,че има за какво да се притесняваш!Ако е гладно,ще се събуди! Wink

# 146
Здравейте, чак сега открих темичката. Много е полезна! Ние вече сме в средата на петия месец и ще се включим за малко при вас.
За храненето - Нашият бебчо от около средата на втория месец се хранеше през 6 часа 4 пъти на ден. Качваше по 1 кг, 1.100 кг. на месец, но не искаше да яде по-често. Не можехме да го събудим - мокрехме му лицето с памучета с вода, пощипвахме го - нищо. Усмихва се само и се завърта пак да спи. Ако пък успееше да се хване да сучи си заспиваше на гърдата. Педиатърката ни каза да го оставим детето да ни води по неговия си режим - щом наддава добре. Сега вече като е повече време през деня буден му вкарах още едно хранене, но сме голям цирк, защото не успява да огладнее достатъчно и повече си играе, приказва, хили се, отколкото да яде. Направо завиждам на майките, които в движение им дават на бебенцата по 15 мин. да сучат и готово.  При нас храненето е голяма игра и продължава поне час. Но то при бебетата всеки ден е различен и и този етап ще мине. Пък и скоро ще се захранваме вече.
За хълцането - И Румчо много хълцаше в корема ми. В началото - първия месец, също му се случваше по-често. Сега вече само когато много се разсмее или разприказва. По принцип не пие вода /предлагам му от време на време, но не иска много/, но когато хълца му давам и му помага. Поне при нас винаги действа.

# 147
Моля ви, радвайте се, че бебетата ви спят. При нас е ужас, постоянно съм като парцал и без кафе не мога  Tired Първите 2 месеца се будеше на час и половина - два, сега през 3 часа.

# 148
  • София
Мами, да ви питам до кога се преваряваше водата?Май беше до годинка,но не съм съвсем сигурна.

# 149
Мами, да ви питам до кога се преваряваше водата?Май беше до годинка,но не съм съвсем сигурна.
Тук вече ще получиш различни мнения WinkАз на дъщеря ми преварявах до близо годинка,а на малкия до 6м навършени и след това минахме на розов Девин.Пък и зависи водата ви с какво качество е-ако е много лоша по-добре си е изворната.

Общи условия

Активация на акаунт