За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 2

• 11 342
  • 300
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Пуснах вече. Simple Smile Peace

# 121
  • София
autumnsphere - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874 виж тази статия ако не си я чела може да ти помогне с нещо евентуално

а за да не си седи баш на д-то, можеш да ползваш възглавница.....

Дано го израстете по-бързо....

# 122
Някой ще ми обясни ли за този метод с термометъра за да знам за напред,в случай на нужда?  newsm78

# 123
Мен това с термометъра винаги ме е ужасявало! Rolling Eyes Никога не съм го прилагала на детето!
Иначе и тя като беше на 4 месеца имахме такъв период от около месец,в който акаше на 4-5 дни веднъж!Дохранвах я с Нутрилон и започнах да го смесвам с Фризовом и се регулираха нещата!Фризото е за запек и наистина действа! Peace

# 124
Някой ще ми обясни ли за този метод с термометъра за да знам за напред,в случай на нужда?  newsm78

Няма нищо страшно. Мушкаш леко връхчето на термометъра и задържаш малко. Така се мери и Т понякога на бебетата. Аз веднъж моя бебок точно така го изходих без да искам след една имунизация да видя дали има Т.

# 125
 И аз така изхождам моите момички в случай на нужда.Леко омазнявам върха на термометъра с кремче,действа безотказно Peace

# 126
Да попитам и аз нещо PraynigМоят бебо е на 7 дни и много хълца,като го гушна в мен му минава
за 5-6 мин.Мислех си да не му е студено,ама  в стаята е 24 градуса.Той бебше в кувиоз 3 дни,да не е свикнал на
по-топло?? Thinking

# 127

Няма нищо страшно. Мушкаш леко връхчето на термометъра и задържаш малко. Така се мери и Т понякога на бебетата. Аз веднъж моя бебок точно така го изходих без да искам след една имунизация да видя дали има Т.

Мерси за обяснението Полина.Все пак дано не се наложи да го прилагам!
Ами ако термометара се счупи?  Shocked

# 128
Да попитам и аз нещо PraynigМоят бебо е на 7 дни и много хълца,като го гушна в мен му минава
за 5-6 мин.Мислех си да не му е студено,ама  в стаята е 24 градуса.Той бебше в кувиоз 3 дни,да не е свикнал на
по-топло?? Thinking

Това явно е доста разпространено вярване,че като хълцат бебетата им е студено.Не е вярно и нищо обезпокоително няма.Моята бебка също хълцаше често като беше по-малка,също и корема ми,преди да се роди.А баба й и дядо й,като бяха дошли на гости да я видят я завиваха.
Мисля,че се получава от рязко съкращаване на диафрагмения мускул.

# 129
Искам да попитам колко време е нормално горе-долу да суче бебе на 4,5 месеца.Михаела е изцяло на кърма и преди сучеше около 10мин.Сега обаче, когато според мен трябва времето да се увеличи,тя започна да бозае само 5-6 мин. Знам, че е индивидуално,но ще се радвам някой да сподели личния си опит.Иначе наддава нормално,та сигурно няма място за притеснение,но все пак...

# 130
  • София

Аз го правя с дигитален термометър с гумен накрайник и няма начин да се счупи! Въобще не е некомфортно за детето, по-добре е отколкото да стои запечено с дни и да го боли коремчето  Peace Всъщност докато правя тази манипулация, малката си лежи и се хили  Grinning

# 131
  • от Луната

Няма Wink, но все пак е добре да се прилага като най-краен вариант, когато нищо друго не е помогнало и да не се прави често, че нащо педи ми каза, че свиквали и няма да иска да се изаква по друг начин. КОгато дъщеря ми беше запечена и още много мъничка започнах да давам и Фризовом веднъж на ден. Той регулира стомахчето, а и помага за колики

# 132
  • София
Да, методът с термометър в дупето действа. Аз също съм на мнение, че трябва да се прилага само в краен случай. viktoalia transparanta е обяснила защо.
Една консултация с педиатър няма да навреди. Може да се смени марката АМ. Или да се предпише средство за регулиране на стомаха.

# 133
viktoalia transparanta, това исках да добавя и аз към поста си. Не е хубаво изобщо такова принудително изхождане да се прави често. Сам при крайна нужда.
♣٠·˙♥Rbaby1♥˙·٠♣, няма какво да го насилваш термометъра толкова, че да се счупи.

Искам да попитам колко време е нормално горе-долу да суче бебе на 4,5 месеца.Михаела е изцяло на кърма и преди сучеше около 10мин.Сега обаче, когато според мен трябва времето да се увеличи,тя започна да бозае само 5-6 мин. Знам, че е индивидуално,но ще се радвам някой да сподели личния си опит.Иначе наддава нормално,та сигурно няма място за притеснение,но все пак...

Няма логика да се увеличава времетраенето на храненето с увеличаване на количеството кърма, която бебето поема. А си е намалило минутките просто защото суче по-бързо и по-ефективно. Не се тревожи.

# 134
Не се притеснявай за това че намаля времето за сукане.И моето беше така.Просто вече успяват да се нахранят по-бързо,а докато са по-малки се изморяват и си правят почивки Winkта затова храненето е по-бавно.Важното е че наддава и е доволно Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт