За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 2

• 11 339
  • 300
  •   1
Отговори
# 105
Сис*че, ще се оправи, спокойно Peace. Децата имат тая способност много бързо да се възстановяват.
Да,така каза и лекарят Hug

# 106
  • USA, Steak State
Моята мишка си спи от 3 седмици насам цяла нощ...Заспива в 12 събужда се между 6 и 8 сутринта... И след това пак заспива до към обед Simple Smile

# 107
Сис*че,ще се оправи спокойно. Hug
Sunrice,след като се буди и яде значи е гладен.Той сам ще се оттучи.Моя син сам спря да пропуска яденето в 2-3 часа към 2-я месец.

# 108
Изчетох ви с голям интерес......Имам един въпрос Алекс яде на 3.5 -4 часа . Нощем след като е ял в 10.30 -11 часа винаги се буди в 3. Яде и заспива.После в 6-7 пак. Трябва ли д го отучвам някак това нощно хранене или той сам ще го откаже.Последно бяхме 6 кг ако е от значение.
Бебчето най добре знае до кога има нужда от нощно хранене. А пък и до 4м то удвоява килограмите си  от раждането и има нужда .Никога не съм го спирала нощем и си спи спокойно.Към края на 8м отказа да си хапва ноща.

# 109
Аз не бих мъчила детето да го отучвам!Те наистина си знаят кога да спрат с нощното папкане! Peace

# 110
Като ви чета ми става мъчно за вас майчета! Сигурно е ужасно да ставате нощем!Биси на месец се отказа сама от храненето в 3ч,а на 2м и от това в 24ч. Храним се в 21ч и ядем чак сутринта в 6ч.
Не знам дали има значение,но ние от раждането спазваме твърд график и ядем в определени часове!  Hug

# 111
Имам нужда от съвет, дребосъка е на АМ и от дни не е акал. Давам му по малко сок от круша, вода, ама нищо не помага. Ако може да дадете някои съвет ще съм ви много благодарна

# 112
Имам нужда от съвет, дребосъка е на АМ и от дни не е акал. Давам му по малко сок от круша, вода, ама нищо не помага. Ако може да дадете някои съвет ще съм ви много благодарна

А пишка ли нормално?

# 113
да, пишка нормално, само е запечен вече 4 ден. Педи каза, ако не се изака до довечера да дам свещичка, ама на мен ми се иска нещо по- естествено.

# 114
Незнам, мила. При нас се е случвало един, два пъти, но бебето е на кърма. Не съм се притеснявала. Но когато е на АМ, може би трябва да го смениш. Но пък щом педиатъра е казал да изчакаш, може би да го послушаш е най-добре. А бебето мъчи ли се видимо? Корема твърд ли е?

# 115
не, той си е добре, може би много се притеснявам. Ще поизчакам да видя какво ще стане.

# 116
  • София
Пробва ли с термометъра в дупето? Действа безотказно, прилагала съм го поне 10-ина пъти със 100% успех  Peace Не оставяй детенцето да не ака с дни, че става трудно после!

# 117
да, пишка нормално, само е запечен вече 4 ден. Педи каза, ако не се изака до довечера да дам свещичка, ама на мен ми се иска нещо по- естествено.
Бебчето е още много малко-сокчето пък ще му раздразни стомахчето.По-добре му дай Лактулоза-Мип-става за съвсем малки бебета.А е възможно да го запича и АМ-говори с лекарката да го смени ако е нужно.

# 118
  • София
Момичета, помагайте. Тази нощ викахме бърза помощ. Слава Богу не за нещо сериозно, ама пусто нали сме родители, ще ни се пръсне сърцето от притеснение. Значи, буди се Йоан за хранене и му давам гърдата, той суква два пъти и се дърпа все едно не може да диша. Поема си дълбоко въздух все едно се задушава и пак... Не може да се нахрани... Много се уплаших. Събудих мъжа ми, Йоан продължава да не може да си поеме напълно въздух, свири му гърлото и само до някъде диша. Не беше много страшно, но аз ужасно се паникьосах и се чудех въобразявам ли си, наистина ли е така, а Румен веднага се мобилизира, вика: "Няма значение, нека го видят." Докато дойде "Бързата" помощ, Йоан вече си дишаше нормално. Лекарят беше много свестен, прегледа го обстойно и каза, че това е рефлукс. Т.е. връща храна, дори и да не се вижда, и се задушава заради това. Каза да го кърмя прав, т.е. седнал на бедрото ми. Тази сутрин опитах, наистина така не се задушава, ама пък не е ли много малък да седи така? Все още се дърпа и като пусне гърдата му свири гърлото, трудно си поема въздух на моменти, така че днес отиваме при педиатърката. Да имате някакви съвети?

(Да добавя, че от 2 седмици някъде има обрив по бузките и вратлето, ситни пъпчици с бял връх и му свири нослето през нощта. Пуснах му микробиологично изследване, ще излезе утре.)

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 08:56 от autumnsphere

# 119
autumnsphere, пусни си питането и в Кърмаческия. Може да те посъветват нещо. Дори за позите.

Общи условия

Активация на акаунт