За бебетата от 0 до 6 месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 2

• 11 376
  • 300
  •   1
Отговори
# 165
Искам и аз да попитам нещо. На приятелка детенцето има нещо като лишейче на крачето. На 3 месеца е бебчето. Какво може да е според вас? Има ли някой координати на добър кожен лекар в Бургас?

# 166
  • София
 Crazy що се самоцитираш Mr. Green

# 167
Ми обърках се. Толкова пъти си коригирах грешките в писането /все изпускам по някоя буква/, че накрая като видях какъв огромен цитат съм си ударила... Shocked

p.s. Надявах се да не забележите, ама не ми се размина.... Rolling Eyes
 Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 168
  • София
Simple Smile))
а за лишейчето - може да е дерматитно - в смисъл - себореен, атопичен...аможе и гъбички - къде на крачето?

Моят имаше такива атопични и то не само по крачетата.....
Дори сега зимата от чоропогащник му се появяват, дори и до рани стигат.....
За лекар обаче не мога да помогна...общо взето педиатрите също ги разпознават - нто на последък хич не е рядкост, кожните проблеми при децата за съжаление....

# 169
Искам и аз да попитам нещо. На приятелка детенцето има нещо като лишейче на крачето. На 3 месеца е бебчето. Какво може да е според вас? Има ли някой координати на добър кожен лекар в Бургас?

Моето бебе има нещо подобно отзад на дупето. Самата кожа е леко грапава на едно място. И аз се чудя дали е лишей или нещо друго - може самата му кожа да си е така там. Мислех да питам на консултацията, но реших да го наблюдавам още малко дали се увеличава /защото така ми се струва сякаш с растежа/. За лекари в Бургас питай в темата на бургаските майки.

# 170
Не съм го виждала къде е. И аз я посъветвах за педиатър, ама реших да питам и тук, ако знаете нещо. Дано не е сериозно.

# 171
Момиче да ви попитам отново за съвет: моята бебка вече 7 дни е смалки ситни пъпчици по раменцата и гърдичките ,а от 2 дни и повратлето се появиха. Много са ситни и не са червени. По скоро не се виждат чак толкова ако не се загледаш или не пипнеш. От какво може да е?- само на кърма сме и не съм сменяла нито козметика нито прах за пране от какро се е родила.

Може и да са от прегравяне  Peace

Нашта дивачка имаше точно такива пъпчици, каквито ти описваш от млякото, което си спуска по вратлето и оттам- на гърдичките - тя нали има навик да си изпусне по малко от течността ... понякога не я забелязвам веднага (особено вечер, когато я храня на тъмно и бърша с лигавника почти на сляпо) ... При нас минаха с Мустела.

Все пак се посъветвай с педи! Наистина!

Мамчета, винаги сте ми били много полезни, надявам се, че ще ми дадете съвет и сега! На дъщеря ми предстои да и направят първата ваксина за полиомиелит и ДТК. Педиатърката ни каза, че освен безплатната по аптеките се предлага и друг вид на тази ваксина, която е комбинирана. Тя се поставя само с едно убождане, освен това е с убити щамове микроорганизми и е платена (струвала около 60лв., една доза). Чудя се коя ваксина е по-добра за дъщеря ми? Вие чували ли сте и какво ви е мнението за тези две разновидности на ваксината? Вашите деца как понесоха тази ваксина? Знам, че децата макар и много леко преболедуват! Предварително ви благодаря!!!   bouquet

Мда, в другите държави Пентаксимът е включен в задължителните/ препоръчителните ваксини ... Ние слагахме ДТК+полио по ЗК, защото искам да бием две противоменингитни + Ротарикс + Хепатит Б, та педи ми каза, че организма на бебока щял много да се натовари ... дали е така, или не ... все още се съмнявам, но, да чукна на дърво, нямаме проблем с ваксините по ЗК!

Аз лично си купих само ДТК-Инфанрикс,полиемиелитната сложих по каса.

Това било много добър вариант! Една приятелка така направи и още ме е яд, че не последвах примера и! Sad

# 172
Мдаа , благодаря ти galina_743  за отзивчивостта . вероятно си права , а и никак не се получаа да го храня докато спи / с каката ми се получаваше - докато спи я кърмех / така че .. каквото - таквоз  Laughing
BlueBeri  когато казвам че моето дете хълца от преяждане , имам предвид точно това . Ще поясня - около 10 / 15 мин след кърмене започва повръщане или както го наричат при бебетата "изплюване " на излишното мляко .Количеството е поне 30 мл. След като изплюе това което му е в повече започва да хълца . При това доста продължително ... поне 20 мин . Не е така на вс хранене но често се случва - поне веднъж дневно . Нека приемем че всяка майка може да прецени от какво точно хълца нейното дете , предполагам причините са много на брой . А и да ви кажа всички деца са много различни ..  Hug

Peace Съгласна всяка майка преценява за детето си,аз само писах какво съм чела.

# 173
Simple Smile))
а за лишейчето - може да е дерматитно - в смисъл - себореен, атопичен...аможе и гъбички - къде на крачето?

За лекар обаче не мога да помогна...общо взето педиатрите също ги разпознават - нто на последък хич не е рядкост, кожните проблеми при децата за съжаление....

И на мен така ми звучи,както си го описала(за съжаление).Но най-добре лекар да си каже думата. Много са упорити тези дерматити.

# 174

Моето бебе има нещо подобно отзад на дупето. Самата кожа е леко грапава на едно място. И аз се чудя дали е лишей или нещо друго - може самата му кожа да си е така там. Мислех да питам на консултацията, но реших да го наблюдавам още малко дали се увеличава /защото така ми се струва сякаш с растежа/. За лекари в Бургас питай в темата на бургаските майки.
Точно такова леко грапаво на допир петно има на дупето и на крачето и моето фъстъче.Мажех го с детски козметичен крем на Бюбхен и мислех да питам лекарката на последната консултация.Докато отидем обаче грапавото започна да се оправя и така и не попитах.И аз си мислех както е написала Angel_Dust дали това не е от чорапогащниците,макар че се старая да купувам памучни,то все има някакви други материи вътре.Пък и чорапогащник съм слагала само навън зимата,а сега вече не слагам изобщо,и петънцето почти го няма.
За ваксините-слагахме Инфанрикс+полиомиелитната по ЗК.

# 175
Мисля до годинката максимум...все още преварявам,макр 4е е имало слу4аи навън,когато е пила девин изворна непреварена Peace
Изворната вода не се преварява,защото се увеличава минерализацията. Peace
Или давай направо преварена от чешмата,или изворна-непреварена.

# 176
  • София
Simple Smile))

И на мен така ми звучи,както си го описала(за съжаление).Но най-добре лекар да си каже думата. Много са упорити тези дерматити.

упорити са, но се израстват така или иначе...не е страшно, само неприятното е, че често вървят ръка за ръка с разни алергии вклч. АБКМ.....
при нас за радост нямаше такива....освен към някои мазила......

# 177
За водата-преварявах до годинката,сега давам чешмяна.
elipepova ,какви са пъпчиците като настръхнало ли??Моя син имаше такива петънца,сякаш кожата е настръхнала по ръцете и крачетата,оказа се че там доста е поизсушена кожата.Мазах няколко дни с Линолафет и определно има подобрение,на пипане вече не усеща и са почти незабележими.Все пак заведи детето при педи.

Благодаря за отговора  bouquet.   Заведох я и ми каза че кожата е суха, номи каза да я мажа с бебешко олио. А аз откакто се е родила я мажа ту с мас ту с бебешко олио. Та сега смених и олиото и ще пробваме само с олио Simple Smile

# 178
  • София
Аз пък бих те предложила с хидратиращ крем. олиото омазняа  и запушва порите, така не правиш добра услуга на детето си. вземи някой хубав медицински крем....линолата е хубав вариант особено маслото им за баня, както и крема линола фет или при по-тежки състояния линола уреа.....
 на а-дерма също са хубави но доста по-скъпички...
на д-р Тайс също е хубаво кремчето, въпреки че при нас не действаше....
изобщо нещо от този сорт по-добре, отколкото олио и мас....то като нищо и пъпчиците именно от олиото да са....аз също се обривам от олиа...детето ми също Wink

# 179
Благодаря  Angel_Dust    bouquet

Общи условия

Активация на акаунт