Пролет вече е дошла-Австрийки скоро ще похапват ребърца :) -34

• 14 287
  • 283
  •   1
Отговори
# 165
  • Виена
Според мен самият д-р Войтъл си е чудесен, но ние попадаме вече два пъти на една лекарка от неговия екип... Тя е просто невероятна, обичам я. Май ви разказвах как проверява 15 минути пред нас в Уикипедия какво значи таласемия  Twisted Evil Някакъв ужас Simple Smile Аз пък си имам чудесна педиатърка в БГ и тъй като често си идваме, използвам да водя Кати при нея за консултации. Да чукам на дърво, още не ми се е налагало да търся спешна помощ от австрийските доктори  Praynig

Ренка, Кати върви много, много добре. Спряха електростимулациите на ръчичката, защото вече няма нужда. Сега се борим с лопатката, тъй като при тези парези често тя изкача. Имаме и още работа с фината моторика, но лекарите казаха, че не трябва да се тревожим. Имам подаръче за Филип, но така и не се видяхме този път. Връщаме се на 22-ри и се надявам да има някоя и друга среща, за да ви видя Simple Smile

Аз се възхищавам на хора, които могат да решат и да тръгнат. Аз съм глезла и не мога да си представя, че ще замина без да съм подсигурена. Работила съм в Русия и Украина, живяла съм в Ямайка, но винаги всичко е било уредено предварително и съм знаела как ще бъде организиран живота ми.

Някой да има пиърсинг на езика?  newsm78

Поздрави от красивата ни столица   bouquet

# 166
Нови пациенти приема ли? Предполагам напливът е голям.

# 167
Ели, я сипи по един ямайски ром и разкажи как е там  Laughing
Опа, забравих, че мога да се редактирам и пуснах 2 постинга. Извинете!

# 168
  • Виена
Някой да има пиърсинг на езика?  newsm78

Това не е ли едно чуждо тяло, което ще ми пречи да говоря поне няколко дни, докато му свикна?  Thinking Не мога да си го причиня  Naughty
Ели, радвам се Кати! Най-вече се радвам, че навреме хванахте проблема. Ти шегуваш ли се за красивата столица? Наистина ли имаш предвид София?  Mr. Green
Ивет, изобщо не съм им ядосана. Това е само мнение. А тук се предполага, че точно това трябва да споделяме.  Много бързо разбрах, че в чужбина не е като да си си вкъщи, но досега не съм търпяла щети от това. За мен е достатъчно. Само обръщам внимание, че има смущаващо поведение, което лично за мен е неприемливо. Но доста майки се доверяват без всякакво съмнение за манипулации от страна на медицински персонал. Все пак хората това работят и е редно да допуснем как не бъркат. Обаче историята с четенето на инфо от "авторитетния" източник "Уикипедия", което са преживели Ели и мъжът й, е сам по себе си потресаващ пример за некомпетентност. Знам я тази лекарка. И ние сме попадали на нея. При нас изкара от компютъра графика да ни покаже "къде сме ние" в схемата за средно тегло, ръст и обиколка на главата. Все ми беше тая, понеже детето си беше и е здраво, слава Богу. За Фойтъл съм без много впечатления - само два пъти ни е приемал за рутинните изследвания. Най- съм доволна от един доктор леко пълничък с очила. Не помня името. Ако ви е важно, мога да го намеря. Сюзън е споменавала за него, че е известен детски уролог и с добро име. На нас ни прави прегледа на ставите - втория.
Торбестото, сигурна съм, че приема нови пациенти, не се тревожи за това. А и на теб ще ти е удобен с У-бана.
Сара, и ние сме намислили да ходим. Само не знам Филип как ще понесе вечерта.  Crazy

# 169
  • София
Много се радвам, че мненията по моя въпрос се раздвижиха и дадоха смелост на други да питат да курсове;)
Благодаря на смелчагите;) Относно това дали искам да ми е трудно.... ами, да, повечето "луди" студенти го искат, като така разбират колко искат да им е лесно;) Нали така Party?
А и аз въобще нямах предвид, че изключвам варианта за търсене на работа от България и после заминаване, просто разучвам как, защо, къде... и други въпроси;) А за езика... едва ли има човек, който може да каже, че владее перфектно независимо кой чужд език, затова ако реша да хи стягам багажа ще мина една повторна школа тук, да си припомня каквото съм знаела по немски и да понауча още.  smile3529
Иначе ще ми е много интересно ако някои от вас се престрашат и напишат как са заминали. Независимо дали аз ще го правя, винаги ми е било интересно как хора се оказват в чужда държава. С мъж/жена, по работа, за учене... кой знае колко варианти има още.
Хайде, благодаря ви пак и до нови срещи  bouquet

# 170
Аби, на мен ми е интересно защо те влече Австрия, а не Англия или САЩ например. Пишеш, че владееш английски, определено ще ти е по-лесно с езика. Германия,  мисля, че е доста по-интересна цел от Австрия ако държиш да си непременно в  немско говоряща страна-големи градове, много университети, голяма държава, по-различно мислене. Ходила ли си в Берлин? Аз ако сега трябва да избирам никога не бих се завряла във Виена.

# 171
  • София
fat.wombat, може да ти се стори идиотска причина, но големите градове сами по себе си не са ми приоритет, по-скоро обстановката в столици като Виена и Прага... в Лондон се надявам скоро да ида, в Берлин не съм била... в интерес на истината засега се чудя въобще за някъде. Във Виена много ми хареса, затова си "заплюх" за първа цел за разузнаване;) Но все пак съм била там смао като турист, като жител може да е съвсееем друго усещането. А и си мислех, че в Англия са по-консервативни по отношение на чужденците и от австрийците. Да ви кажа, вчера научих, че една съседка, 1 година по-голяма от мен, която роди на 17 г. е заминала за Италия и се е омъжила там... ей, завидях й. Може да живее в гето, де, не знам, но все пак е намерила някакъв път, а аз се дразня на себе си, че още не знам точно какво искам;) Embarassed Ама вие сте тук да ми помогнете, нали?Simple Smile))

# 172
Утре за среща като гледам няма желаещи. Аз ако е хубаво времето няма да го затварям в Луна парка, може би ще отидем до зоологическата.

# 173
  • Vienna
Ох, напоследzьк нямам никакво време, zа ни6то Thinking трябва ми деноно6тие от 48 4аса  Sad, а сега като по4на и с градината и сьвсем я zакьсах........ немога и да си намеря нормална 4иста4ка и ве4е мн се иzнервям, просто не смогвам.
Ех, аz ако можех в Америка бих живяла, толкова ме кефи там, ама няма кой да ни дава такива zаплати, тук само времето ми е противно и пролетите, вси4ко др. мн ме кефи, оби4ам домьт си и оби4ам да живея тук. В Германия мн ми харесва, но не и Берлин, там ми бе6е лудница, а и има мн гнусни хора, папла4 колкото 6те6, не бих живяла отново там. Ама виж в МУнхен или НУрнберг мн ме кефи, можеби 6тото е тип голямо село Laughing Лондон и Париж са отврат, не бих могла да живея там, мн се 4удя на сестра ми, имаха толкова вьzможности, а те Париж иzбраха, но можеби zа болестта й е било то4ното място. И в Испания, Гьрция, Италия и Унгария се 4увствам мн добре. Едно раzбрах, на топлите места не пла6тата такива zаплати, така 4е сме си тук........zа сега, само да не отидем на по студено Sick все ни предлагат едни дьржави.....да се 4уди6, коя от коя по кофти.
Уредих се с помо6т, ба6та ми идва Wink

# 174
  • София
Patenze25, може ли да попитам теб, а и останлите, ако не е много нахално, в коя сфера поне работите... виждате, че още се чудя... за всичко;)

# 175
Tрудностите,дават житейски опит,каляват характера ни,помагат да сме по гъвкави в решенията ни.
Освен това си мисля,че ако на един не му е провървяло или му било трудно,не означава автоматично,че и на другия ще му е така.Всеки си има съдба.

Та Абигейл,здрава си права си,хубава,млада.Език се учи ,работа се намира.Пробвай,ако не ти хареса,ще пробваш друго.
Мен ако питаш аз още имам сили да започвам от начало,само където имам малко дете което прави решенията ми малко по трудни в спонтанните изяви.
Аз ей така като теб преди 10 години бях като турист във Виена и си я заплюх.Щастлива съм,не всичко се е получило както съм го планирала,но съм доволна на това което имам до тук,като разбира се не преставам да преследвам целите си.

# 176
Помощ!!! Знаете ли някой, който да си търси работа. Става въпрос за изкъртване и почистване на лепилото от стените на около 15 квадрата плочки. Мъжът ми го е закъсал... Не ми се занимава с myhammer.at
Опасявам се като се приберем на 21 да не се окаже, че си нямаме баня  Mr. Green

# 177
  • Виена
Уомбат, Ямайка е за туристите. Независимо, че живеехме в страхотен апартамент, гледката беше страхотна, залезът - като нарисуван , не можеш да отидеш до едно кафене след 5 часа. Там повечето оферти не случайно са all inclusive. Всички забавления са ти в хотела, че извън него не е здравословно за белокожи  Wink Но като цяло съм ги признала, че могат да правят пари от нищото... наистина от нищото.

Ренка, ама аз наистина си обичам столицата и си я намирам за красива. Това е малко като с "Мойто си гардже е най-хубавото" Wink
Точно това ми беше въпроса - много ли си личи, ако имаш такъв пиърсинг? newsm78

Abigail, а мога ли да те попитам защо с образованието, което имаш и с езика не опиташ да потърсиш добра работа в България. Не го приемай като опит да те разколебавам, само питам...

# 178
Аби, това кой какво работи и за колко работи не мисля, че трябва да ти е ориентир. Хора всякакви. Един хванал последния влак, друг хванал големия късмет, трети още чака на спирката, четвърти го видяли и оценили, пети не го дооценили... пъстър живот- хора всякакви.
Вестник Стандарт или поне онлайн изданието му пуска заглавия от рода " В Австрия дават тлъсти заплати" или " 5000 Евро на камериерка в Австрия". Не знам дали ме разбра, какво имам предвид. 

Между другото на твоята приятелка в Италия, не знам защо, но не мога да и завидя.

Ели, аз я разбирам Аби. Млад човек е, защо да не разходи насам  натам,  да разгледа как е живота и на други места.  Това оформя светогледа, прави те по-отворен и по-интересен. Не случайно се котира добре от потенциален работодател ако си правил аусландсеместър. България беше затворена страна, сега никой никого не спира. Да пробва, пък виж и излязал късмета.

# 179
  • Vienna
Ренка, и аз си мисля, че ще се заоблачи в Корсика... Хич няма да ми е зле. Пък мога и да ги науча как се прави облак! Мента имат, Пастис имат, лед ще се намери.
Уомбат, майстори много, но са Българи и пари също взимат. Не знам дали те устройва.
Пате какво толкова правиш? Вместо чистачка вземи един градинар като в деспарат хаусуаифс.

Общи условия

Активация на акаунт