ЮНИ наближава и коремчето на мама все по-тежко става!!! Тема 45

• 12 337
  • 292
  •   1
Отговори
# 225
gamby, незнам дали си се уговорила с някой, но може да се срещнем на входа на МОЛ-а към 9:40ч (ти май не си качила снимка в албума, но аз и Михайлова, например, имаме).
Честито на празнуващите! Много положителна енергия им желая  Hug
Дали някой ми е прочел въпроса...но пак ще питам - мамите ходили при доц. Балев видяха ли си бебчетата на монитора? (и ако да, сами ли са си поискали?)
Това за бебешката козметика е жестоко направо! Няма ли санкции...и защо не са ги спрели от производство след установяване на тези факти? За Johnoson от една приятелка знам, че не са хубави и почнах да купувам Кря кря (шампоан за мен-за тялото, и за баба ми купувам, че и е чувствителна кожата на главата).

За бенките-аз преди около година си бях одрала без да искам една ан гърба. Болеше съвсем леко, но се разкърви бясно...не ходих на лекар, но тя си зарастна. Не твърдя, че съм пправа   Peace

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 12:40 от Fantasia

# 226
Само за бенките да кажа, ние на третата ни среща на юнки го обсъждахме - вие не сте нищо пред мен, на мен поне 50 ми се появиха откакто съм бременна, около врата най-много, като колие ми стоят Sick и около пъпа, тези около врата са, като брадавици- ужасни са ми- говорих с лекарката ми и тя каза, че при много бременни се появяват такива бенки, които след това падат, е не всички /между другото беше ми се появила и една такава бенка-брадавица в близост до зърното на гърдата, но сама си е паднала/ Ако не се махнат след раждането, аз със сигурност ще ги махам,че при мен е нещо страшно!! #Crazy

# 227
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА РОЖДЕННИЦИТЕ И ИМЕННИЦИТЕ!

ЧЕСТИТО БЛАГОВЕЩЕНИЕ
Имам ужасен спомен от този ден миналата година,и ми е малко депресирано днес.
Някой знае ли какво точно се прави на този християнски празник?
Франческа ме замисли newsm78
Кога трябва да си приготвим чантата за болницата?

# 228
Честито на всички които празнуват днес!На рождениците прекрасно детство им желая! newsm59 newsm59
Сега пък с козметиката  се захванаха  ooooh! ами честно да ви кажа ако се замислим в каква среда живеем  мръсна,токсична и от всякъде изкуствени боклуци  SickВ тоя смисъл всичко е вредно  Tired и млякото и месото и яйцата (кравите пасат замърсена от газовете трева,тъпчат месото със хормони за бърз растеж и.т.н.да не продължавам) Мисълта ми е че не можем да се предпазим на сто процента от вредните неща  Close Аз използвах и преди и сега смятам първия месец преварен зехтин а после козметиката на Бюбхен включително шампоана от първия ден и слава богу Алекс не е имал проблем с кожата Praynig Моя близка приятелка дълго време беше само на зехтин и почти не е използвала за бебето си козметика и малката на 8м.направи атопичен дерматит  Rolling Eyes така че всичко си е и до организъм Peace
За спането питах моята лекарка и тя ми каза спи както ти е удобно само гледай по гръб да не спиш че се притиска артерията Peace
За петната по дрешките и аз преглеждах моите миналата седмица също бяха на жълти петна но с вениш всичко излезе Peace
Варненки утре кои ще ходим на лекцията в Капела newsm78
Капела е в големия мол мисля че на 4ет.беше  newsm78
Фантазия съгласна съм 9:40ч. пред входа на Мола Peace а пък ще се познаем по коремите  hahaha

# 229
Рая днес се яде риба това знам аз  Simple Smile
Чантата за болницата и аз мисля вече да започвам да си купувам нещата

# 230
А, somebody , намерих ленти за глава за новородена мома, но бяха останали само бели на.....черепчета ooooh!
Тея хора се побъркаха. Другата седмица ще зареждат и ще има всякакви обеща момичета.

Някой предложи за среща- предлагам да направим още към средата на април, защото след това идват Великденските и Гергьовденските празници и съм сигурна че, към средата на май ще се появят и първите юнчета  Laughing

бенките и брадавиците- всяка една брадавица и бенка може да бъде опасна, ако бъде разранена и третирана по неподходящ начин.

raia123, предният път лекарката ми каза да си приготвя чантата към 32-33 г.с. Нищо няма да им стане на нещата в сака. Незабравим момент беше денят, в който приятелката ми роди 5 седмици преди термин. Въпреки че, се водеше рискова бременност не беше приготвила нищо за болницата, такова търчане му ударих да й събера багажа. Така че, предпочитам всичко да ми е готово предварително.
Това включва и дрехите ми за изписването, тези на бебето и в моя случай и тези на Кати.
Всички ще бъдем в рокли живот и здраве, моята и на Кати еднакви. Laughing

Оооо и да се похваля и аз вече с коластра.

# 231
Мерси Франчи  Hug...........ама черепчета Sick, тези хора съвсем се побъркаха, и то за новородении!

Та хайде кажете, какво точно има в този сак за изписването или направо от онзи коригирания списък да го извадя!- аз се сещам само за пижама, превръзки,памперси, комплекта за изписване на бебо и друго какво/ясно, че и  всякаква козметика за мама да се разкраси/.................. newsm78

# 232
А какво друго освен нощница,чехли,санитарни принадлежности и документи трябва да носим в чантата за болницата?

# 233
Здравей те мами,
относно гадните малки бемчици които приличат на брадавици,ужасни са!И на мен ми излязоха такива по врата  Sick, не съм питала АГ-то си какви са но съм чувала че са нещо нормално, а бабами ми каза че на някои жени им излизат по лицето около носа и устата.Дано не ми излязат и там  baby_neutral и на никоя от вас не и излязът.
Утре и аз смятам да ходя на лекцията в МОЛа, живо ме вълнува темата тъй като смятам да раждам нормално, ако има сбирка пишете ме и мен Grinning

# 234
Само набързо да напиша, че Боян празнува на Богоявление, не на Благовещение - http://www.imenata.com/group_names_9.html

# 235
Моят списък за болницата:

ЗА МАЙКАТА:
1. нощница - 2 бр. поне. В някои болници дават техни и не позволяват да обличате вашите;
2. чехли или за предпочитане джапанки, с които и да се къпете;
3. кърпа за лице и кърпа за тяло;
4. четка за зъби, паста, сапун;
5. вилица, лъжица, чаша;
6. жилетка или друга връхна дреха- дори и лятото на доста родилки им става студено;
7. гащи за еднократна употреба или обикновени;
8. дамски превръзки, но от по-дебелите;
9. козметика- аз си носех кремове за лице и ръце, гримове /това за изписването/

ЗА БЕБЕТО:

1. памперси- 1 пакет
2. мокри кърпички - пакет
3. залъгалка- някой майки носят други не;
4. ръкавички, за да не се драска бебето;

шишета и козметика за бебета се изискват на места, на други са абсолютно забранени;

ЗА ИЗПИСВАНЕТО:

1. комплект за изписването на бебето;
2. дрехи и обувки за майката;

тези неща се носят от съпруга или роднините в деня на самото изписване;

ДОКУМЕНТИ ЗА БОЛНИЦАТА:

1. направление за раждане;
2. обменна карта;
3. лични документи;

Последна редакция: ср, 25 мар 2009, 13:08 от Франческа Салиери

# 236
За спането - пред телевизора и по гръб съм заспивала, ама за час-два най-много  ooooh!. Иначе през нощта - и на дясно, и на ляво. Интересното е, че само на ляво ми се е случвало да ми изтръпва и да ми се схваща (най-вече хълбокът).

За бенките - от няколко години имам повечко, особено по шията и до гърдите. Засега не са се променили през бременността. Преди 2-3 мес. една сутрин се събудих с разкървена бенка (като ми беше жега нощем и ме сърбяха гърдите), та леко се бях поуплашила, но буквално за ден-два си зарастна без проблем. Но наистина е добре да се погрижим за тях! Живот и здраве - есента. Не е хубаво да е през лятото, а и след процедурата не бива да се излага кожата на слънце. На мен само 2 пъти пробваха да ми изгорят 2 малки бемчици на врата, ама ... Хайде, ще го разкажа - не беше чак толкова страшно, мога да ви споделя. Лекарката имаше тикове и понякога потреперваше (ама трудоустроена жената, та си работи) и към въпросния момент беше единствената кожна "под ръка". Та, точно ще ми гори с иглата бенка на врата, и получи тик, поряза ме с иглата - потече кръв, аз се уплаших, заболя ме, едва не се разревах! На сантиметърче от артерията беше, направо във филм се вкарах! После си видях, че е повърхностна раничка, зарастна си, едва забележимо белегче имам, ама повече не и се оставих в ръцете! В никакъв случай не ви плаша, това моето си беше чисто инцидентно и повече комично, отколкото трагично (поне аз така съм се настроила да мисля за него  Wink). Бенките не са шега работа и трябва да си обръщаме внимание!

Сега, да внеса малко добро настроение в редиците. Първо, едно весело клипче за това, как нацията техническа се справя с ревящите бебета - http://www.youtube.com/watch?v=__JdZFrPdUE
Второ, днес си пописахме малко на "лични теми" с китайката, която е наш посредник в Китай (сори за тавтологията). Та, тя се хвана за главата, като и казах колко време е майчинството при нас. При тях ситуацията е следната - 1 мес. преди да родят + 3 мес. след раждането - толкова им се полага да почиват! Ама, нормално е при техния прираст и респективно при насърчаване на раждаемостта при нас  Wink

# 237
Момичета най добре проверете в болницата където ще раждате какво изискват Peace
Аз мога да кажа за Окръжна Варна:
нощници с копчета от пред или с презрамки 2бр.,бикини,малка хавлийка,чехли,четка за зъби,паста илични принадлежности.
Лигнин 1кг. абокят, памперси най малко 5бр.,дамски превръзки за родилки за начало 4бр.
чаршафи за еднократна употреба 3-4бр.
камизолки за бебето 2-3бр.
шишенце с минерална вода,телефон и най важното документите:лична карта,обменна карта и направление за хоспитализация
Всичко остоноло може да ви се донесе от таткото или ваш близък след като родите Peace
Ако нещо съм пропуснала някой да допълва Peace

# 238
Обменната карта кога се взима от наблюдаващия лекар? В последния момент или по рано?

# 239
Обменната карта кога се взима от наблюдаващия лекар? В последния момент или по рано?

Месец преди термин при нормално протичащи бременности и 45 дни при рискови, се издава направление за раждане и обменна карта.

Общи условия

Активация на акаунт