Натурална закваска за хляб или Хляб с квас.....

  • 186 420
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
  • Мнения: 573
newradost, ти по каква рецепта я прави. Отдавна не съм правила и все се каня да започна нова закваска  Grinning

# 406
  • sofia
  • Мнения: 786
купих я, писала съм в предните постове как правя хляб, откъде е, на предната страница

# 407
  • Мнения: 0
Надявам се този  линк да ви бъде полезен. Аз не съм пробвала нищо все още, но имам голямо желание скоро да опитам. За сега само събирам информация и много се впечатлих от този  линк
http://www.blizodobebeto.com/2008/05/29/surdeig/
 А това е една от препратките  от него и тя изглежда също страхотно

 http://whitepigeon.blog.bg/hobi/2011/03/26/istinskiia-hliab-kak- … li-kvas-2-.716671

# 408
  • Мнения: 786
Още една ентусиастка Wink.
Правя втори опит точно по първия линк,който е пуснала cocurbita pepo.
Но искам да питам нещо от одновните неща.Тестото замесено с квас лепкаво и гъсто  като лепило ли стои или аз нещо не правя пропорциите newsm78
После едва се мия.То направо като коламаска Joy

# 409
  • sofia
  • Мнения: 786
Така е да, доста е лепкаво и трудно се чисти. Аз затова го бъркам в машината за хляб, иначе не бих се справила.

# 410
  • Мнения: 63
Здравейте,

Причината да се зачета в този форум е тази статия и до колко тя е вярна  http://www.recipemagician.com/polezno/vsichko-za-hlebnata-maia/
и има ли смисъл да си правя домашен квас за хляб. 


# 411
  • Мнения: X
Здравейте,

Причината да се зачета в този форум е тази статия и до колко тя е вярна  http://www.recipemagician.com/polezno/vsichko-za-hlebnata-maia/
и има ли смисъл да си правя домашен квас за хляб. 

Т.е.?Нещо не си разбрала ли?
Точно тази статия би трябвало да ти докаже защо хлябът трябва да е домашен , с квас.
А не с фабрична мая.    Peace

# 412
  • Мнения: 63
Утре ще правя закваска.  Party
Нямам ръжено брашно, дали ще стане с типов? Някъде четох, че слагат пшенични трици.
После захранката мога ли да я правя с бяло брашно?
А тези топченца, които се сушат пак ли се слагат в хладилник? И колко време издържат при правилно съхрянени?
Надявам се да имам успех с хлебопекарната и натурална закваска.  Praynig

# 413
  • Мнения: 7 664
няколко пъти съм виждала темата и все съм  я подминавала,мислейки,че става дума за закваска за кисело мляко  #Silly
по принцип купувам хляб с квас,че ми е по-лесно,когато ме хване музата обаче си правя сама
нямам проблеми с месенето на ръка,но имам и една рецепта за хляб без месене,ако не сте поствали подобен и има интерес,ще я преведа    bouquet

# 414
  • Мнения: 2 752
Здравейте и от мен  Hug
Отдавна се каня да се пробвам с такава закваска и все не мога да се наканя. Започвам да чета и ще кажа после какви съм ги свършила...

# 415
  • Мнения: 69
Здравейте момичета,
Има ли някоя от вас опит в приготвянето на хляб от 100% пълнозърнесто ръжено брашно? Аз правих няколко опита с променлив успех - получаваше се или много кисел, или прекалено тестен, дори след 50 минути печене. В нета в почти всяка рецепта за ръжен хляб, ръженото е малък процент от общото количество брашно. Явно този хляб е доста специфичен, така че, моля помагайте!

# 416
  • Мнения: 573
Няма как да стане само с ръжено брашно, трябва да има и глутен, а той не се съдържа в него. Някъде имаше таблица, какъв може да е процента черно брашно, за да е сполучлив хляба newsm78

# 417
  • Мнения: 836
Има ли някоя от вас опит в приготвянето на хляб от 100% пълнозърнесто ръжено брашно? Аз правих няколко опита с променлив успех - получаваше се или много кисел, или прекалено тестен, дори след 50 минути печене. В нета в почти всяка рецепта за ръжен хляб, ръженото е малък процент от общото количество брашно.

виж този линк http://www.povarenok.ru/recipes/show/15360/
доста подробно е описано (макар и на руски  Mr. Green )

# 418
  • Мнения: 69
Със сигурност може, понеже съм купувала от Слънце и луна, но е специфичен хляб.

# 419
  • Мнения: 69
esme_bolger благодаря за линка   bouquet С руския ми е малко трудно, но поне има и снимки.

Общи условия

Активация на акаунт