В ДЕКЕМВРИйската дружина първо зъбче вече има

• 13 357
  • 286
  •   1
Отговори
# 180
Елиии- много ми стана тъжно като прочетох за тази ваша алергия! Дано бързо се оправи малката душичка! Hug

Ками- това третия Пентаксим ли ви беше...малеее ако е така мен вече взе да ме хваща шубето Sad

ние вече трети ден се борим с ужасяващ запек! направо така се напъва милото и реве със сълзи! и аз плача с нея  Cry не беше Дуфалак, не беше чудо!

# 181
Да това беше третия и последен Пентаксим. Направо и аз се ужасих, но по принцип тя Галка и всеки път повишаваше температура след ваксината, но най-много 38 а този пот 39. Може и по висока да е била ама тя се въттеше непрекъснато и нямаше как да я измерим точно.

# 182
Ох, момичета като чета какво сте преживели...дано няма повече такива случки.

orlina и аз така съм наплашена от този запек...всеки път се радвам като видя или помириша наакан памперс... ooooh!

abel много неприятна ситуация, а аз каквато съм паника... #Crazy #Crazy #Crazy

kamelia ilieva до сега почти не съм разбирала, че сме слагали ваксината /дано е така и при третото боцкане/, но такива реакции ги водят за нормални и педиатърът ни каза, че при всеки следващ прием реакциите могат да бъдат по-остри, което не го пожелавам на никого.  Praynig

Elmina много стресиращо с този алергия към белтъка. Дано да няма проблем и да си се кърмите, колкото поискате вие. А как се установява и сега ли се е проявила тази алергия или винаги сте я имали?

# 183
Абелче, аз изобщо не съм доволна от тази помпичка БейбиВак, по-точно от начина на употреба.. Трябва да пуснеш прахосмукачката, която да изсмучи секретите от нослето.. Изобщо как са го измислили това не знам.. как да я пускам тая прахосмукачка в една стая с детето.. Другият вариант е ти да всмукваш силно, за да се издърпа всичко.. като цяло изобщо не е практична.

Хубав ден  Hug

# 184
  • София
Абелче, аз изобщо не съм доволна от тази помпичка БейбиВак, по-точно от начина на употреба.. Трябва да пуснеш прахосмукачката, която да изсмучи секретите от нослето.. Изобщо как са го измислили това не знам.. как да я пускам тая прахосмукачка в една стая с детето.. Другият вариант е ти да всмукваш силно, за да се издърпа всичко.. като цяло изобщо не е практична.

Хубав ден  Hug
Може и така да е, педито каза, че при хрема с много секрети само тя спасявала... Иначе при нас всички бръмчащи уреди са много интертесни - прахосмукачка, сешоар, пералня...  Laughing  Ники не го притесняват, аз спокойно чистя когато е в стаята Simple Smile

# 185
Абелче, би ли пуснала примерния списък със задължителните помощни средства и лекарства в бебешката аптечка за път. 
Вярвам, че на всички ще е полезно и разбира се да не се налага да ги ползваме. Но както знаем, човек е силен, когато е въоръжен, а е въоръжен, когато знае (или нещо такова беше  Flutter Whistling).
Благодаря ти предварително! Hug

Хаиде всички бебоци днес на разходка, а на болничките мъничета - бързо да да зарадват своите майчета с розови бузки и здрави муцинки. Blush

# 186
Благодаря ви за подкрепата момичета! Както винаги сте страхотни!   bouquet Hug

Алергията към белтъка на кравето мляко може да се появи изведнъж, а може и още след раждането. Има много признаци и най-различни. Най-често с кожни проблеми. При нас това бяха упоритите колики, които не минаваха въпреки всички капки, неистовия рев и грапавите бузки. Аз това казах на лекарката, че отдавна пия мляко, а не от вчера, но се появява изведнъж. Другото което, трябва да се обърне внимание, ако някои ваш роднина има алергии (баби, чичовци и т.н.) Лечима е алергията и слава Богу снощи не плака, дано да е както каза Абел само към кравето мляко, то се израства. Четох в нета снощи, че такава алергия може да възникне, ако майката  е въвела млечните храни преди 4-я месец на бебето. Дори в телешкото се съдържа същия белтък! Което означава че може да спазвате млечна диета, но ако ядете телешко пак е възможна поява на алергията.

За фонтанелата намерих една статия, в която пище че най-опасно е когато не се затваря дълго време, защото това е признак на рахит. Ако се затваря бързо, значи нещо в хранителния режим на детето (майката) не е както трябва. но ако детето е родено с малка фонтанела (както сме ние) е нормално тя да се затвори до третия месец.

Ето и статията:
http://www.azibebe.com/index.php/bebe-i-dete/novorodenoto/fontanelata.html

# 187
Здравейте!
Днес е прекрасен ден  newsm44
Ще ходим на разходка.
Нашия обрив не се маха,направо вече не знам.Сменихме памперсите,сега ползваме Хъджис,за да видим дали ще помогне,но вече 2ри ден ефект не виждам.Спрях да я мажа с Адвантана и сега само със Судокрем.
Снощи докато вечеряхме с баща и (понеже я държах) така изпищя от нищото,и ревеше с писъци.След 30 мин се успокои,но...  #Crazy
Мисля си,дали не я щипе обрива като пишка?!  Thinking Защото така от нищото да изпищи?  Shocked
Лошото е,че се разнесе и сега мина и от другата страна,след измиване на дупето става кърваво червен.А всичко започна от 1 мъничка пъпчица.  Confused

Мами които ползвате Хъджис-пропускат ли? С Памперс не ни се е случвало,но с тези Хъджис сме все мокри...
Отивам да я храня и палим количката  1stroller

# 188
Мами, нямам представа как да публикувам гимнастиката на Синди, но ако искате мога да я пратя по е-mail и да я добавим на първа страничка, за да може всеки да я изтегли.

Имам и едно предложение. Искате ли на първа страница да си направим телефонен указател или нещо подобно  Embarassed  където да добавим всички телефони и координати на лекари, от които сме доволни и лечебни заведения. Така когато на някой му се наложи да отиде на ортопед например няма пак да пита за телефона а ще го види от списъка на първа страница. Така няма да губим и време и няма да се чудим къде и на какъв лекар да си заведем детето.

Ето някои телефони от мен:

Детска клиника по гастроенетерология; тел. на рецепция: 81 54 239, ул. Найден Геров 2;

Гастро-ентеролог доц. Ковачева
линк: http://kpgh.blogspot.com/

Офталмолог: Д-р Даниела Милошова

Токуда
Гастроентеролог Д-р Лазарова тел. на рецепция: 403 49 48

Офталмология: 403 49 11

Дано съм била полезна с нещо Simple Smile Хубави разходки днес на всички!

# 189
Елмина, важното е, че има решение на вашия проблем. Мина ми през ума, че може би хомеопатичните средства са добър вариант при вашия случай. Може би да се консултираш и с такъв специалист. Хомеопатията е доста силна в областта на алергиите, а и огромният процент пациенти на хомеопатите са бебета и деца. Една от съставките на Ентерокинд-а например е точно суроватка от краве мляко. Нали точно това е идеята - да се лекува подобното с подобно: http://www.dhu-bg.com/
Разбира се, консултирай се със специалист или педиатър за всичко, което те притеснява около детенцето, защото това което правим ние тук е само "сверяване на часовниците" и получаване на идеи какво и къде да търсим. И да се изслушваме=изчитаме и подкрепяме разбира се Peace

След като овладях поредната кърмаческа стачка (може и да е била "псевдо", ама на мен ми е все тая Confounded) сега отново сме с пълна сила на вълна чесане на венци. Обърнах се към педи, а тя както винаги дава съвети "на килограм" и няма никакъв индивидуален подход към децата и ми каза, че е рано за гелчета за венци и ще ми каже към 6-7 месец. Че ние до тогава може и цял ред зъби да мием  grinning012 Та да ви споделя, това което открих из форумите за "помощните средства" в борбата с тая нова ужасия.
От гелчетата за мазане на венци най-често се предписават Дентинокс, Калгел, Генгигел бейби и Пансорал гел. Повечето от тях обаче обезболяват н базата на лидокаин, разбира се в безопасно за бебетата количество, ама все пак е обезболяващо средство. Действието на всички е облекчаване до максимум 20 мин. , но пък дълготрайният ефект е удебеляване лигаввицата на венеца и по-бавно пробиване на зъбчетата т.е. дни и месеци повече мъки. От изброените само Пансорал гел е хомеопатичен продукт и изцяло на билкова основа (предимно лайка). Ние с него мажем, ама ефекта е нулев - по скоро за мое успокоение, че съм направила нещо за детето.
Предлагат се и хомеопатичните Калкареа Фосфолика 9СН и Хамомила 9 за облекчаване и класиката Дентокинд:
http://www.dhu-bg.com/
Ние го даваме профилактично 3 пъти на ден за сега и като че ли доста се поуспокоихме.
Някои мажат и с мастика  Sick - вярвам, че анасона помага, ама да нямаше алкохол ....., но пък той сигурно действа упойващо  Confounded
Опитът с гризалките/дъвкалките/чесалките показа, че само настървява бебчо повече и той изпада в ярост като бик #Cussing out, а иначе може и да не се сети. Иначе онези за първа фаза, в момента са в акция в Пигис хаус:
http://www.piggyshouse.com/bg/news/33/
Разбира се само плюнченето не е повод да мислим за зъбки - сега се развиват съответните жлези при дечицата. Лошото е, когато има разстройство на съня, нервност и безпокойство, температура и разстройство.
А и е индивидуално при всичкидечица - някои са късметлии изобщо да не усетят как пробива зъбките. Майките им още повече.
Късмет! Heart Eyes

Последна редакция: пт, 27 мар 2009, 17:51 от nucaHa

# 190
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Направих телефонен указател. Мисля, че ще е полезен. Елмина   bouquet

# 191
Само да се включа на темата за песничките и ще ви чета после.
Във бг-мама има mp3 с много песнички. Аз съм си ги изтеглила и ги пея на Митко или само ги слушаме. Много им се радва.
Благодаря на Йоанка за текстовете на песничките.  bouquet
Честито на всички празнуващи. Изтървала съм ви доста.
А, и едно предложение за нова тема, че сме напред: ДЕКЕМВРИйските си слънчица гледаме ги като писани яйца. Нали наближава Великден. Heart Eyes

# 192
Нинанб,   bouquet така всеки ще може да добавя координати без да те безпокои (теб или този, който ще направи друга тема)

Писанка, аз до сега давах Ентерокинд, но очевидно не помогна. От вчера спрях и Био гая и давам само Колийф и Еспумизан пък да видим.

Във вторник трябва да ни бият втория Пентаксим, но никъде го няма. Обиколих всички аптеки в района Sad О Търговска лига са казали че края на месеца ще заредят, но не се знае дали до вторник ще има Sad

# 193
здравейте отново,ние бяхме на консултация и ве4е сме 7,450кг и 64 см.още не са ни били хепатитната ваксина Whistling и остава за следващия месец.Мартин днес така се хили на сестрата докато му биха ваксинатаааа Laughing
ами това е аз отивам да стягам багаж 4е ще ходим за 3-4 дни в шумен  Sad какво ще правя толкова днииии незнам Tired

# 194
  • София
Абелче, би ли пуснала примерния списък със задължителните помощни средства и лекарства в бебешката аптечка за път. 
Вярвам, че на всички ще е полезно и разбира се да не се налага да ги ползваме. Но както знаем, човек е силен, когато е въоръжен, а е въоръжен, когато знае (или нещо такова беше  Flutter Whistling).
Благодаря ти предварително! Hug

Хаиде всички бебоци днес на разходка, а на болничките мъничета - бързо да да зарадват своите майчета с розови бузки и здрави муцинки. Blush
Ето лекарствата от рецептата - отбелязала съм хомеопатичните:

при температура:
(хом)Viburcol N supp
Cool Patch - лепенки
Panadol Baby (Nurophen)
диария:
Hydratin Alpha (4-5 праха)
Hydrasec 10 mg. (за кърмаче)
Enterol palv.
повръщане:
(хом)Vomitus Heel supp. или sol. (свещички или разтвор)
Hydratin Alpha
обезводняване:
(хом)Arsenicum album 9CH
при много висока температура:
(хом)Belladonna 30CH
ухапване насекоми:
(хом)Pouman histamin 15CH
(хом)Apis 9CH
Fenistil gel
кашлица:
Belladonna 9CH
Stodal
Hustagyl ung.
хрема:
Sterimar spray или подобен
(хом)Allicum cepa 5CH
(хом)Euphorbium compositum spray nasal
За всичките лекарста може да се види инфо във www.framar.bg само пишете името на лекарството на кирилица в прозорчето за търсене Simple Smile
следват моите помощни материали:
клечки за уши, физиологичен разтвор на ампули.
стерилни марли, лепенки
термометър, ножичка за нокти
дефламол, топоцин
линола фет, ексипиал бадемово масло, имазол паста;
веледа крем за подсичане, олио за тяло, кремче за лице

Мамите с опит, ако могат да добвят ще съм им благодарна - без какво не тръгват на  път с бебоците Simple Smile
Елмина гадна е диетата, но се издържа някак. Аз винаги съм била млекопитаещо и хапвах млечни продукти в огромни количества. Заради Ники ги спрях съвсем и след 2 седмици хапвах овче мляко, сирене и кашкавал, както и козе сирене - оказа се много вкусно и не мирише грам, за разлика от очакванията ми. Сега вече хапвам чат-пат малко прясно мляко във вид на капучино, ям кисело на воля (и ми се услажда все едно е рядък деликатес). Но краве сирене и кашкавал, както и телеко месо все още не си позволявам. Бавно и славно и тях ще въведа, но за момента така ме устройва Wink

Общи условия

Активация на акаунт