Докторите какво казват, от какво се предизвиква повръщането?Ели пак вдигна Т и сега я случам на бейбифона, че кашля.
Докторите какво казват, от какво се предизвиква повръщането?

. 

По тоя въпрос съм писала сигурно 10 пъти...Като гледам и другите мами как съветват да се пие АБ...
3 дни Т изобщо, ама изобщо не е причина за тревога. Още повече, че температура се смята от 38.5 нагоре, преди това тук го водят повишена телесна температура, демек нещо нормално. Съвсем нормално е да се изчака и да се види, дали и къде и в какво ще избие тази Т. Ами ако е шарка и се натъпче детето с АБ, какво става???? Може да е т. нар и супер много често срещана на тази възраст 3 дневна треска- 3 дни Т, без никакви симптоми и на 3-4 ден избиват пъпки. Розеола е позната в БГ. Аз имах късмета, Диана я да я изкара в БГ и лекарката беше катогори§на, че е алергия. Опълчих се и изчаках. Не съжалявам, че детето не ми беше натъпкано с инжекции, които щяха да усложнят положението. И да, Лъвицата е права, че педиатрите ни са за бой, но извинявайте много- имащите се за образовани и интелигентни майки-тоже!!! Така както четем и се запознаваме с принципите на здравословното хранене на деца например, по същия начин можем и да се пообразоваме по темата здраве.
Естествено, че това е най-важното, но абсолютно не е и без значение как едно дете изгражда имунитет. АБ сега, Аб след седмици, месец, два....Когато е наложителен-да, непременно!!! Но не и за един вирус и не стряскаща температура!
. Алекс от една седмица се влачи с една хрема и вече не знам как да я лекувам. В началото имаше температура /не много висока - стигна да 38.3/ и когато го заведох на лекар, ми казаха да продължавам с хомеопатичните лекарства, които му давах /инфлуцид за настинка, хомеожен за гърло, стодал за кашлицата и еуфорбиум за носа/. Беше започнал да се оправя,но в понеделник като текнаха едни мити гъсти зелени сополи
на базата, на което си помислих, че може и гърлото му да е възпалено. Обадих се на докторката и тя ми каза, че лошия дъх може да се дължи и само на сополите и ми предписа едни капки /Бивацин/, за които установих /след като ги купих/, че са на антибиотична основа. Естествено това никак не ми хареса, но така и не можах да му ги сложа. Сега му давам Умкалор+хомеопатичните хапчета, но изобщо не съм наясно дали Умкалора ще подейства на хремата. Който го е ползавал може ли да каже освен върху кашлицата въздейства ли и върху друго? Не знам дали заради него, но днес сополите са още повече - дано вече да се чисти...
, дано Ели бързичко да се оправи и да ви се размине АБ.
Да и е жив и здрав,малкия син!