Пролет е на вън - птички пеят, а ЮНЧЕ-тата весело щуреят!

• 17 003
  • 291
  •   1
Отговори
# 270
  • София
madame, дано с капките и миенето се разминете с кариесите. Много прегръдки за Алекс.  Hug Докторите какво казват, от какво се предизвиква повръщането?

Ели пак вдигна Т и сега я случам на бейбифона, че кашля.  Confused

# 271
  • FRANCE
madame, дано с капките и миенето се разминете с кариесите. Много прегръдки за Алекс.  Hug Докторите какво казват, от какво се предизвиква повръщането?

Ели пак вдигна Т и сега я случам на бейбифона, че кашля.  Confused

Гери дано не е нещо сериозно.

А за повръщането на Алекс няма физиологична причина. Просто така реагира като се закашля по-силно, като плаче, като има нещо по странно в устата, вкл. някоя подправка в стил магданоз, като е хремава, доскоро системно повръщаше в колата, добре че поне това спря. Бебешка работа. На елито преминаха ли и пристъпите?

# 272
Добро утро
ето и сутришното кафе със закуска
Да попитам моичетата децата на които им ходят на ясли-не сме ходили близо 2 седмици смятам от понеделник да го пускам отново, но трябва да взема от личната бележка че не е имал контак нан заразно болни нали така?
Гери да одзравявате скоро че е много неприятна тази Т  Sick
Герибейби честит син! Да ти е жив и здрав!

# 273
Гери Бейби, честита рожба!! Да ви е жива и здрава!!! Hug

# 274
  • София
madame, Тед, благодаря за пожеланието.  Simple Smile
madame, за пристъпите - доста време нямаше и миналата седмица направи един.  Confused
Тед, Бележка трябва да вземеш и защото по този начин удостоверяваш, че детето не е посещавало яслата, защото въпреки, че в групата водят присъствена книга стават грешки.

Ели сутринта се събуди към 7ч. и беше доста топла, не й дадох нищо и пак заспа. Станахме в 9:30ч. и продължаваше да е топла, като премерих Т - 39о, беше се отпуснала и искаше само да е гушната. Сложих свещичка и сега живна и си играе с баба си. Следобед ще я заведа при педиатъра и мисля, че АБ няма да ни се размине, но честно казано предпочитам да пие, но да се оправи бързо, защото вече трети ден има Т.

# 275
Здравейте момичета.
Гери и според мен щом продължава да ти вдига Т трети ден трябва да пие АБ , за да и мине на Ели.Важното е да му мине на детето и да се чувства добре.
Моите юнаци са на градина и двамата . Утре сме на родителска среща на Гошко , нали другия месец им е последен да ходят на градина и на есен ще е ученик  Simple Smile .
Пожелавам на Ели бързо оздравяване и на всички лек ден.

# 276
Привет  bouquet
Честита рожба на ГериБейби!Да е живо и здраво детенцето!
Гери,да оздравявате бързо Hug
То при нас какво да ви пиша,изкарахме празниците на село и 4 дена Стами не спря да плаче за мен.Баба му иска да го изкара на разходка реве та се къса това дете,ако изляза от стаята пак.Не си бяхме ходили на село повече от месец и голям срам и търсене на майка си,а и аз доста се изнервих така.Днес на яслата имаше малко подобрение беше се заиграл с една количка и не плачеше.
Лек ден!

# 277
Честита мъжка рожба на ГериБейби!

Гери80, дано се оправяте бързо.
Мадам, дано се разминете с капките и миенето на зъби. То сериозна работа били тези кариеси при малките.

# 278
Ехааа, честито и от мен на Гери Беби!Да и е жив и здрав младежа и големия да слуша  Wink  bouquet
Гери за АБ е работата май 3 дни Т това е кофти.За кашлица пробвай компреса който ти казах,но когато спи детето защото иначе няма да можеш да и го сложиш.
Едно сварено яйце,да е топличко,надробено/начукано/го слагаш върху марля,заедно с 1с.л. пудра захар.После найлон защото потича водичка и шал да се загре.Седи максимум 2 часа,махаш компреса и слагаш пак шал защото и е загрято гърлото и да не настине съвсем.
Аз днес купи клеева тинктура и сребърна вода,ще си правя експерименти.Да видим какво ще стане  Wink

# 279
  • welcome to the Jungle
Следобед ще я заведа при педиатъра и мисля, че АБ няма да ни се размине, но честно казано предпочитам да пие, но да се оправи бързо, защото вече трети ден има Т.

Гери, мой съвет - пусни антибиограма на гърлен секрет на Ели. Излиза за 72 часа и ако днес го дадете - до петък би трябвало да е готов. А още в първите часове ще има резултат - има ли бактерия или не. Да не говорим, че бактериални сополи се лекуват локално, с антибиотични правени капки, а не с лекарства за цялото тяло.  НЕ бързай да даваш антибиотици, защото аз се обзалагам, че проблемът е вирусен, а не бактериалн и само ще затормозиш детето с антибиотик.
От д-р Масларски зная, че високата Т може да се поддържа от 1 до 5 дни от вирусно заболяване и ако няма някакви сериозни индикации за бактериално възпаление ( говорим за гнойни възпаления) - ангина, гнойни сополи, съмнения за бронхит или пневмония ( бактерилани) - антибиотикът е напълно излишен.
Благодарение на точно тези твърдения + абсолютната вяра в професионализма на този доктор - Любослав не е пил антибиотик до този момент от живота си, а се е разболявал не веднъж. Просто "теорията", че след 3 дни висока Т "трябва" да се пие АБ е отхвърлена преди мнооого години. За това може и ШОШИ и другите майки, живеещи в Европа да го потвъдрят с практиката на тамошните педиатри (  чиито професионализъм не бих сравнила с колегите им от България) . Тъпото е, че нашите "педиатри" с малки изключения, не са мръднали на сантиметър от информацията, която са чели в студентските им години, а медицината е една от най-динамичните науки ...

Честит син на Гери бейби! ДА е жив и здрав малкия Денис и мноого да бъде послушен!

# 280
Лъвичке, ами да, мога да потвърдя, но вече ме е страх да се обадя! Hug По тоя въпрос съм писала сигурно 10 пъти...Като гледам и другите мами как съветват да се пие АБ... ooooh! 3 дни Т изобщо, ама изобщо не е причина за тревога. Още повече, че температура се смята от 38.5 нагоре, преди това тук го водят повишена телесна температура, демек нещо нормално. Съвсем нормално е да се изчака и да се види, дали и къде и в какво ще избие тази Т. Ами ако е шарка и се натъпче детето с АБ, какво става???? Може да е т. нар и супер много често срещана на тази възраст 3 дневна треска- 3 дни Т, без никакви симптоми и на 3-4 ден избиват пъпки. Розеола е позната в БГ. Аз имах късмета, Диана я да я изкара в БГ и лекарката беше катогори§на, че е алергия. Опълчих се и изчаках. Не съжалявам, че детето не ми беше натъпкано с инжекции, които щяха да усложнят положението. И да, Лъвицата е права, че педиатрите ни са за бой, но извинявайте много- имащите се за образовани и интелигентни майки-тоже!!! Така както четем и се запознаваме с принципите на здравословното хранене на деца например, по същия начин можем и да се пообразоваме по темата здраве.
Гери, пожелавам ти Ели да оздравее  Heart Eyes Естествено, че това е най-важното, но абсолютно не е и без значение как едно дете изгражда имунитет. АБ сега, Аб след седмици, месец, два....Когато е наложителен-да, непременно!!! Но не и за един вирус и не стряскаща температура!

# 281
  • София
Момичета, имам нужда от съвет  bouquet. Алекс от една седмица се влачи с една хрема и вече не знам как да я лекувам. В началото имаше температура /не много висока - стигна да 38.3/ и когато го заведох на лекар, ми казаха да продължавам с хомеопатичните лекарства, които му давах /инфлуцид за настинка, хомеожен за гърло, стодал за кашлицата и еуфорбиум за носа/. Беше започнал да се оправя,но в понеделник като текнаха едни мити гъсти зелени сополи Embarassed направо в чудо се видях. Знам, че когато сополите са зелени е на оправяне, но при него са такива още от четвъртък и бяха значително намаляли и сега отново се увеличиха. Освен това има и ужасен дъх Sick на базата, на което си помислих, че може и гърлото му да е възпалено. Обадих се на докторката и тя ми каза, че лошия дъх може да се дължи и само на сополите и ми предписа едни капки /Бивацин/, за които установих /след като ги купих/, че са на антибиотична основа. Естествено това никак не ми хареса, но така и не можах да му ги сложа. Сега му давам Умкалор+хомеопатичните хапчета, но изобщо не съм наясно дали Умкалора ще подейства на хремата. Който го е ползавал може ли да каже освен върху кашлицата въздейства ли и върху друго? Не знам дали заради него, но днес сополите са още повече - дано вече да се чисти...
Лъвичке, сподели, моля те, от коя аптека си купила есенцията на Киселица, че в тая, от която ние пазаруваме, изобщо нямат от есенциите на Бах. Как да разбера дали сополите са гнойни?
Гери Hug, дано Ели бързичко да се оправи и да ви се размине АБ.

Честита втора рожба и от мен на Герибейби!  Да бъде здраво и весело дете!

# 282
  • Варна
Jeninik, като се почне Умкалор има такава реакция на чистене. Ако сополите са навътре (тук ги наричат задни, ама не ми харесва думата), може да е това ефектът. Аз съм писала да не давате Умкалор преди лягане, щото от тази реакция Божи е повръщал заспивайки.
Аз за хрема съм давала единствено Коризалия, стрита и разтворена в мъничко топла вода в супената лъжица.
От Стодала съм ужасно разочарована - ни веднъж не е помогнал на никого вкъщи. Ако даваш и него, и Умкалор, спри едното.

За температурите и АБ мога само да подкрепя Лъвицата и Шоши.

# 283
Честита рожба на Гери бейби  bouquetДа и е жив и здрав,малкия син!

Леле като ви чета само и тръпки ме побиват!Аз съм твърдо зад позиците на _ШоШи_ и Lioness,просто съм възмутена от повечето доктори ,а да не говорим изобщо за градче като моето...там нещата са много по-зле.Аз самата не пия АБ от много години,мъжа ми също и сме против безпричинното им изписване.....но  когато става въпрос за детенце,се шашкам по -бързо и съм податлива на разни такива манипулации от страна на докторите(презастрахования с АБ).Лошото при мен е че тези изследвания за бактериална или вирусна инфекиция не могат да се направят,най-краткия срок за разбирането на резултата му е 2 седмици,а за 2 седмици колко неща могат да се случат!Пък и тук като споменеш на някой за това и те гледат като голям камък ooooh!
Гери,вярвам че всичко при вас ще е наред и скоро ще сте здравички  bouquet

# 284
  • Пловдив
Аз лекувам хремата на Виктория само с "Коларгол" , това са черните капки от едно време. Много й помагат. Правят се и годността им е 7 дни.
Пробвай с тях  Peace

Общи условия

Активация на акаунт