КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 769
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 4 358
Пина  bouquet и аз досега търсих.Помня, че имаше тя тема ама като си е сменила ника - Бътерфлай.
Но нейния е с мас, а аз мас нямам Sick.Че и алкохол пък ние сме трезвеници hahaha да купа за козунака за луда ще ме обявят в къщи hahaha
Значи твоя ще правя или на Кети Peace

# 151
  • Мнения: 11 607
Пина  bouquet и аз досега търсих.Помня, че имаше тя тема ама като си е сменила ника - Бътерфлай.
Но нейния е с мас, а аз мас нямам Sick.Че и алкохол пък ние сме трезвеници hahaha да купа за козунака за луда ще ме обявят в къщи hahaha
Значи твоя ще правя или на Кети Peace

Да, и аз заради този нов ник не успях да я включа на първа страница....Не мога да свикна с него, а не е от ден-два да кажеш.......Аз не ползвам мас, масло + олио ще е добре, а за алкохола - и у нас няма, но...аз лично имам едно патронче водка от 250 мл. и един бадем ликьор за сладкарски нужди....И у нас Милото все ме майтапи,че само заклетите алкохолици си купуват патрончета, и като ме види весела ме пита дали не съм объркала бутилките с вода и алкохол.....Та...ето ти жокер - има и малки разфасовки алкохол......Не се отказвай така лесно.....

# 152
  • Мнения: 2 382
Тази седмица мисля да направя една репетиция, но преди това ще загрея с великденски курабийки.
В повечето рецепти изрично се посочва да се ползва мас.Купих мас, но никога не съм ползвала.Няма ли да станат тежки и мазни и няма ли да има мирис? Каква мазнина използвате за курабийки?

# 153
  • Мнения: 4 358
Стройната фиданка ех че си подстрекателка  Hug

# 154
  • Мнения: X
Започнах козунака на Лебедуна, но имам спешен въпрос. Понеже искам ад сложа пълнеж от локум и стафиди - кога да го напарвя - при сигнала на машината или след първото втасване и преди сплитането?

# 155
  • Мнения: 11 743
Ако локума е нарязан дребно + стафидите - сложи при звуковия сигнал!  Peace
Ако искаш да е като плънеж мармалад - докато сплиташ, трябва да разточиш, да наръсиш, да навиеш и така  Peace

Момичета, ако маста е прясна и качествена, а такава се продава по магазините - няма никакъв мирис козунака или там каквото и да е печиво. Трябва да ви кажа, че с масло става, ама свинската мас си е друго и само с нея става така пухкаво!  Peace
Алкохола е за аромат, може да се пропусне, а може и да се купи едно патронче  Simple Smile

# 156
  • Мнения: 4 358
И аз имам въпрос ама не е спешен.Отговорете първо на Мачо аз мога да чакам Hug
Ако се насоча да правя козунаци с изпичане във фурната а не в машината newsm78 тогава коя програма се използва - логично ми се види За Месене и Втасване на Тесто.
После вадя тестото, оформям, втасва и пека във фурната.
На прав път ли съм newsm78
Абе аз съвсем оглупях с тези козунаци шъ знаете ooooh! hahaha

# 157
  • Мнения: X
Пина, страхотна си, отговори ми заедно със звуковия сигнал  Heart Eyes Сложих всичко - получава се супер тесто, дано се получи.
Бъни, и аз винаги това съм се чудила! Този път спазмав дословно написаното в рецептата и пуснах основна програма.

# 158
  • Мнения: 11 743
Да, става програма Месене и втасване - меси се, втасва, вадиш, плетеш, слагаш в тава, пак втасва на стайна температура (да е топло в стаята), мажеш с яйце, ръсиш захар и слагаш да се пече във фурната - това е поредността.

Всъщност, все едно е, дали ще се пусне на основна програма и ще се извади тестото, след замесването и втасването, преди последното премесване и преди окончателното втасване или ще се пусне само на програма 'месене и втасване' ,където самата програма приключва с това. В случая Лебедуна е написала, че е държала да втасва 50мин в машината, а по програма, ако правилно помня, е 1ч. Така, че месене; втасване 50мин в машината и се вади, оформя и т.н.

# 159
Здравейте!
Виждам ,че тука сте все майсторки на козунаците,та затова моля да ме извените за невежеството Embarassed
Много обичам козунаците и празника с който ги свързваме,за това тази година ще опитам с една по-лесна рецепта-    на   labrex.
Въпроса ми е може ли да се направят по-сладки?Ако сложа повече захар ще проваля ли рецептата?
Благодаря ви предварително!

# 160
  • Мнения: 937
Здравейте,
миналата година вие ме запалихте и правих и аз за първи път козунак, които го меси пералнята като моята няма опция аз да коригирам оборотите и си го врътнах 3 пъти на 500 оборота...като беше в поне 4 плика от тези на била че са плътни и отгоре завързан с кърпа, че и аз четох за разни разливания и не ми се искаше да ми се случи...ти и тази година така  Laughing
Но да попитам и аз нещо, реших да пробвам тази уикенд рецептата за козуначен щрудел на Иренау с ореховата плънка която толкова много хвалите (но ще го направя като руло а не нарязано), та в рецептата има 6 жълтъка - моля ви дайде идея какво да направя от 6 белтъка  newsm78(но не целувки че не ги харесват нещо в къщи).
А и друго се сетих купувах си брашно и се загледах колко много видове са пуснали, брашно екстра, за козунаци вие от кое купувате и сте доволни?

Последна редакция: ср, 01 апр 2009, 16:00 от galiushana

# 161
  • Мнения: X
Дами, козунакът ми се опече вече-стана чудесен на външен вид, дано и толкова вкусен и пухкав.
Дано успея да го снимам, че не мога да си намеря зарядното за батериите на фотоапарата  Embarassed Сега съм го завила и довечера ще го нося при майка ми и баща ми да се почерпим по случай успешната защита на дипломната ми работа за степен магистър!
galiushana , от белтъците стават уникални ореховки, ако ги обичате, ще потърся рецептата. Правих ги по Коледа-уникални-точно като купените, само дето няма опасност да си счупиш зъб с някоя черупка  Mr. Green

# 162
  • Мнения: 937
Супер Мачо ще чакам да ми я пратиш ако искаш на лични да не разваляме козуначената тема. Но сега си празнувай имам време до събота..
И честито за успешната защита.

# 163
  • Мнения: 11 743
Ma4o, много се радвам, че е станал хубав козунака, ще чакам снимка, ще ми се да го видя!  Peace

# 164
  • Мнения: X
Пина, при майка ми ще го снимам. Сега го вадих от формата-толкова е крехък, че едва го опазих цял. Това е най-лекият (в буквален смисъл) козунак, който съм правила досега - явно наистина рецепатта е сполучлива. Дано и след като го опитаме, пак съм на същото мнение!

Общи условия

Активация на акаунт