КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 295 762
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 645
  • София /Абсурдистан
Привет момичета!
Имам спешно питане към майсторките-може ли козуначеното тесто да се замрази във фризер,и ако е възможно как точно се процедира?
Благодаря!  bouquet

По - вещите в занаята коментираха, че замразяват вече изпечения козунак. И аз бях разбрала за тестото, но уви.
Аз моите козунаци съм ги замразявала когато изстинат - слагат се в найлоново пликче и в камерата. После се размразяват на стайна Т. и са си пресни, по нищо не личи, че са били замразявани.
Замразеното тесто после няма да втаса добре.

# 646
Нордина, заедно ще сме в ъгъла за срамуване......Но..нали знаеш....последните стават първи! Wink

Джемма, да очаквам ли Панетоне по пощата или........

# 647
Unknown_lady ,благодаря ти,да не правя безуспешни опити тогава Wink
Иначе за замразяването на готови -правила съм и аз,но решеих да питам за тестото,понеже не съм срещала такъв коментар

# 648
# 649
molq momagaite napravih testoto no mislq che mazninata e mnogo kakvo da pravq

# 650
Миналата година си направих тестото на козунаците в четвъртък. Оставих го да втасва в хладилника, което стана по стечение на обстоятелствата, по принцип бях решила да изпека козунаците и да ги замразя във фризера. В петъка тестото беше превтасало. Премесих го малко и пак го оставих в хладилника. В събота сутринта, го премесих пак и оплетох козунаците. Оставих ги още веднъж да втасат , преди печене, намазах и украсих с бадеми и станаха най-хубавите, които съм правила. Въпроса е, че това беше не съзнателно търсен ефект на приготвяне и не повторен от мен, така, че не мога да гарантирам за 100% успеваемост и прекрасен финал. Мисля, ако имам време да замеся една малка доза днес и да я пробвам в четвъртък.

Последна редакция: вт, 14 апр 2009, 13:05 от МИШЕЛ

# 651
Понеже тази година се пада аз да приготвя всичко за празника, ще правя една доза козунаци в Четвъртък и ще ги замразявам във фризера опечени.

# 652
и аз така се надявам да правя козунаците четвъртък, ако не ми мине котка път

# 653
  • ВАРНА морето сините вълни
моля ви споделете коя марка мая ползвате -купувам  виво -но напоследък нещо не ми харесва дали като цяло са я развалили или аз улучих някоя такава партида не мога да разбера-уж е в срок -сложих цяло кубче на 650 гр брашно и не ще да става като хората много бавно втасва а и като я шупна предварително пак става бавно а на една доза преди няколко дни все едно че не бях сложила мая след тази доза отидох и купих нова мая и с нея стана днес със същата пак не ще да става и сложих още мая и направих козуначени кифлички и така спасих положението иначе тестото щеще да лети към коша след малко ще снимам кифличките че се пекат сега

# 654
Здравейте, аз също "тренирам" с козунаците, но имам един въпрос- как печете в йенските форми-  нали трябва да се поставят в студена фурна. Тук нещо ми е мътно- ако може по- вещите да разяснят процеса.

# 655
Здравейте дами,
знаете ли къде се продава готово козуначено тесто? Преди няколко години съм купувала от Била, но сега няма....

# 656
  • София
Здравейте, аз също "тренирам" с козунаците, но имам един въпрос- как печете в йенските форми-  нали трябва да се поставят в студена фурна. Тук нещо ми е мътно- ако може по- вещите да разяснят процеса.

Можеш да го сложиш в студена фурна и да го оставиш там да втасва max-mama го беше обяснила доста добре (втасването във фурна) мисля , че на 50 градусa я пускаше.

# 657
  • Разград
моля ви споделете коя марка мая ползвате -купувам  виво -но напоследък нещо не ми харесва дали като цяло са я развалили или аз улучих някоя такава партида не мога да разбера-уж е в срок -сложих цяло кубче на 650 гр брашно и не ще да става като хората много бавно втасва а и като я шупна предварително пак става бавно а на една доза преди няколко дни все едно че не бях сложила мая след тази доза отидох и купих нова мая и с нея стана днес със същата пак не ще да става и сложих още мая и направих козуначени кифлички и така спасих положението иначе тестото щеще да лети към коша след малко ще снимам кифличките че се пекат сега

Последно от тази мая купих и съм доволна.Може би нещо с партидата,незнам.

Последното втасване го правя във фурната на 50 градуса.Така се загрява и йената и после пека.Не съм имала проблем.

# 658
  • Балчик
Да, отново се получи миналогодишната история- не втасаха много със закваската. Но аз съм тъпа и употура, догодина пак ще опитам, докато го докарам тов апанетоне със закваска. Идея фикс ми е. Не е твърд, мек е, но е сбит, не пухкав. И мнооого вкусен, леко се усеща да киселее, но предполагам е от прекомерното ми държане да втасва. Сън не съм спала с него- в 3 станах да го видя. В 5 пак и в 5.30 го пусках да се пече. Ето го никаквото панетоне със закваска:

# 659
Джемма, добре изглежда разреза, а и казваш вкусен е.Ако можеше едно залъче да опитам Wink....Ох....каква ли е тайната на закваската и тежките теста newsm78 newsm78 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт