КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

  • 295 614
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 855
  • Мнения: 70
и аз меся, вече са оформени , до 2-3 часа снимки.

# 856
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649

Обаче имам малък проблем, явно съм получила амнезия Blush Правих една плънка със орехи прясно мляко ,захар, обаче не мога да си я спомня точно, пък и не намирам в нета  Rolling Eyes



Аз току що замесих моя козунак и единият ще го правя с плънка,
Карамелизирам  захарта,  прибавям начуканите орехи и 1чаша прясно мляко, бъркам постоянно Peace
Обожавам го с плънка Crazy

   Плънка – 1 ч.ч. захар се смесва с прясно мляко и 1 ½ чаша смлени орехи да се получи рядка каша. Слага се на котлона за ври до сгъстяване на слаб огън колкото рядък мармалад. Прибавя се 1 лъжица сладко от портокалови кори и 1 кафена чашка ром; разбърква се да стане хомогенна маса.

Ако няма сладко, може и настъргана кора от портокал или лимон, може и от мандарина. А може и някакво друго сладко да е. Аз слагам и малко сварено кафе в плънката и става жестоко  Peace

# 857
  • Мнения: 1 456
Няма да меся тази година. Забраниха ми да си натоварвам ръката Sad Освен ако не стане чудо и до утре не си купя хлебопекарна Laughing

# 858
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649
.Ако имаш хартия за печене,използвай я.
Купих си вчера, да си призная досега не съм ползвала, никаква  ли друга мазнина да не слагам? На упътването нищо не пише, на кауфланд е.

Мише, къде точно в Кауфланд се намира тази хартия? Утре ще ходя, но до сега там не съм виждала да има някъде  newsm78
Еми съжалявам, ама май утре ще меся, че в събота ще се наложи да поработя половината ден и няма да успея с всичко.

# 859
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Unknown_lady ,хартията за печене се намира на големия щанд вдясно,още като влезеш.В началото има различни марки подправки,после мюслита,корнфлейкс и следват хартия за печене,фолио за печене,фолио за свежо съхранение,после са салфетките и до тях свещи всякакви.
Дано съм обяснила добре.

# 860
  • София /Абсурдистан
  • Мнения: 13 649
Благодаря   bouquet, сетих се къде ще да е.

# 861
  • Мнения: 70
Unknown_lady ,хартията за печене се намира на големия щанд вдясно,още като влезеш.В началото има различни марки подправки,после мюслита,корнфлейкс и следват хартия за печене,фолио за печене,фолио за свежо съхранение,после са салфетките и до тях свещи всякакви.
Дано съм обяснила добре.
Така като чета  явно в всеки кауфланд е различно. В кауфланд банишора хартията за печене се намира от входа в ляво, след подправките на маги, при фолиото и чувалите за смет. Точно срещу заленчуците.
П.П. писали сме едновременно

# 862
  • Мнения: 2 249
въпрос-когато се слага смес там не става ли по-мокро тестото и съответно по - сурово-имам кофти опит от кеск със сладко и сега се 4удя да рискувам ли с козунака?

# 863
  • Мнения: 142
Присъединявам се тази година за пръв път към правещите козунаци. Grinning Мисля да ги почвам чак в събота, та да могат да са възможно най-пресни. Обаче имам едно въпросче: четох из първите страници, че печенето може да стане и в йенски съдове и се питам дали наистина се получават качествено? newsm78 Всички тави са ми много плитки, а като втаса козунака е ясно че ще му трябва по-висок съд.Ще ви помоля от личен опит да споделите има ли рискове и какви са те при печенето на козунак в йенски тави!  bouquet

# 864
  • Мнения: 58
Здравей!

Хм, не знам защо се е получило така - сещам се за две причини - или тестото не е било втасало добре (това тесто е по-маслено и му трябва по-малко месене, но по-дълго втасване) Другото е, че тестото ти може да е било по-рядко (щом е било с консистенция на кекс... newsm78). Не е от това, че не ползваш машина. Правила съм този козунак поне 50 пъти, като в началото само на ръка.

Най-вероятно е от недостатъчно количество брашно, защото си спомням, че тестото много лепнеше и при печенето загуби всякаква форма, макар че се наду много хубаво. Иначе втасва цял ден. Ама кой де се сети, че неща като различна големина на жълтъците или дори малко разминаване в грамажа на продуктите може да обърка нещата - инат си бях, нямах много опит с месене и как трябва да изглежда едно хубаво тесто и затова гледах да се придържам строго към рецептата. За една година месене явно съм придобила усет, защото гафове с тесто оттогава не съм имала.

Няма да се откажа от твоя козунак - пак ще опитам, защото изглежда толкова примамливо на снимката, че не може да му устои човек.  Heart Eyes Мерси за допълнителното инфо, ще внимавам с втасването.

Може ли да му се сложи плънка от мармалад, или няма да се получи заради по-високата масленост на тестото? То се видяло, че и тази седмица ще се меси козунак, дано пак стане.  Praynig

# 865
  • Мнения: X
Здравейте, дами!
Имам въпрос по отношение на щрудела на Иренау! Пълнежът от 6 белтъка и т.н. разбива ли се с миксер до побеляване на белтъците или само леко с вилицата се объркват всички съставки?

# 866
  • Мнения: 1 505
Ще ви помоля от личен опит да споделите има ли рискове и какви са те при печенето на козунак в йенски тави!  bouquet
Моят опит е,4е се изсушават в йената,стават сухи,не ми се полу4ават и след няколко 4аса ве4е са сухи като хляб от преди няколко дни,и не стават за ядене.

# 867
  • Мнения: 369
Спешен въпрос
Майка ми прави в момента козунак,но ми казва ,че тестото и стояло грапаво
Къде е грешката
  newsm78 newsm78
Моля Ви за спешен отговор
 Praynig

# 868
  • Мнения: 145
Може ли някоя по-опитна в правенето на козунак с машина,да каже дали е нормално да няма мехури и конци тестото?Сега го оформих с пълнежа ,и чакам последно да втаса въвформите,но ми направи впечатление,че няма обичайните за този етам мехури и нишки,а е гладко!

# 869
  • Мнения: X
Не се спотайвайте....Кажете си без бой и без посочване кой меси днес? Моля между 2 втасвания, драснете 2 реда - я да се похвалите тихо или да се оплачете гръмко!
Аз меся. GrinningПо рецептата на Дивиана.Още нито ще се хваля,нито ще се оплаквам. Flutter

Маме, ей сега се връщам от стаж, слагам чедето да спинка и се мятам. Супер натоварена ми е програмата тези дни, но се кефя, защото стажът ми е точно това, за което съм си мечтала и ми дава стимул!
Искам да направя от щрудела на Иренау - дайте отзиви за него, който го е правил вече!

Общи условия

Активация на акаунт