КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 297 931
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 1 275
  • Бургас
Ако Исус Христос не беше роден,
ако Той не беше осъден за греховете ни
на тази земя.
Ако Той не беше платил,ако Той не беше възкръснал,дали този ден щеше да е Велик?
Великден е!!!!Радвайте се хора!!!
Възкръснал е Исус!!!За теб,за мен,за всички хора!
Честит празник!!!
Нека Христовото Възкресение докосне сърцата Ви
за един Благословен живот!!!

# 1 276
  • Балчик
Ето ги и моите козунаци вече разрязани:

# 1 277
Христос Възкресе на всички easter
Със закъснение и моите козунаци.Благодаря на всички тук smile3525

# 1 278
Честито Възкресение Христово!

Тази година за пръв път месих козунак. Ползвах рецептата Плетен козунак на styllisima.
Козунаците /3 броя/ станаха високи, на конци, меки, точно по вкуса ми, НО са толкова беззахарни, че всички вкъщи решиха, че нарочно съм намалила количеството захар, за да са по-диетични. Буквално приличат на леко сладък хляб. От тази гледна точка съм много разочарована, защото аз обичам сладки козунаци и сложих поне 100 гр. захар над количеството в рецептата. Проблемът според ме е, че количеството на прясното мляко е огромно и първоначално тестото стана течно като за кекс. Добавих поне още 700 гр. брашно, за да стане добре. Избрах рецептата защото има много яйца, но сами можете да се досетите, че козунака е по-бял дори от купения, заради нарушените пропорции. Нищо, до година вече ще имам опит и вероятно ще се справя по-добре.

# 1 279
Христос Воскресе!
Темата е чудесна .
От необятния рецептурник доста трудно се спрях на две рецепти- чешкия козунак на Наталина и козунака на Тандори.
Нямам специални съдове за печене ,затова импровизирах.
http://media.snimka.bg/2715/011685660.jpg   -чешкия козунак ,страхотен на вкус.
http://media.snimka.bg/2715/011685656.jpg  -по рецептата на Тандори, тавата е доста голяма и не се получи височина ,но вкусът също страхотен .

# 1 280
  • Разград
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ

# 1 281
  • ВАРНА морето сините вълни

и аз съм много доволна от резултатите си само да вметна -виждам че захарта все не достига -аз винаги използвам по рецепта 150гр захар и допълнително си разтварям 18бр подсладител със млякото-козунака става много сладък и това не се отразява на втасването а близките ми си облизват пръстите Laughing

# 1 282
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !
Ето моите козунаци по празничната рецепта на Unknown_lady - наистина невероятно вкусен козунак! Благодаря за споделената рецепта!  Hug    newsm51

Весел празник на всички!

# 1 283
Христос воскресе!

Моите козунаци станаха добре, макар че най-големия го поизпуснах при печенето.  Embarassed Рецептата на Тандури ползвах, но и за нас захарта е малко. Днес ще направя нова доза за утре. Ако увелича захарта, как ще се отрази на тестото? Или ако сложа фруктоза (нямам друг подладител)?
Благодаря за споделените рецепти и опит!

# 1 284
  • София
Христос Воскресе!
Да ви почерпя -  http://s54.radikal.ru/i145/0904/67/23b76ce2d1bb.jpg  … sp;    

# 1 285
Христос Воскресе
Воистина Възкресе
  easter
Нека чудото на христовото възкресение да ви докосне и да има много топлина и любов в домовете ви.
Справили сте се чудесно мили момичета .И мното нови който по принцип не месят са се представили повече от добре smile3501 не мога да ви изброя всички.
След малко отиваме на гости и после ще пусна снимки на разрязаните ми козунаци и руло Hug

# 1 286
  • София
Христос Възкресе момичета!Пожелавам ви да сте все така упорити,обичани и обгрижвани жени!Моя козунак го показах,не беше много успешен на вид,но е невероятно вкусен.Яйчицата ми станаха превъзходни

От 48 яйца останаха само тези които виждате-всичко друго се спука при варенето.А яйцата седяха 24 часа и повече на стайна Т,после ги сложих в хладка вода със сол да се варят на бавен огън и се изпочупиха Sad.Поне с мерак окрасих и боядисах другите до 00 часа снощи!
nela 66-разкошни козунаци.Къде мога да видя рецептата?

# 1 287

И тази година козунаците,които месих са по рецепта на Наталина!Както винаги станаха невероятни на вкус и вид.По-късно ще пусна снимки! Hug

# 1 288
Во истина воскресе!

Желая Ви весел празник, момичета и много здраве на вас и близките ви, както и приятно похапване от приказните козунаци!

Аз пак правя козунаци Joy нахъсих им се нещо като ми изгоря вчера първата доза. Стискайте палци да ги докарам днес!

# 1 289
  • София /Абсурдистан

Общи условия

Активация на акаунт