КОЗУНАЦИ - вкусни, дъхави, разкошни! (Козуначена тема)

• 298 001
  • 1 420
  •   1
Отговори
# 1 260
христос воскресе 

# 1 261
Ето ги моите козунаци

пазителят на козунаците  Mr. Green
руло и обикновен
Яйцата и още яйца

Попрепекоха се малко, но не е страшно. Снимките са ужасни, много тъмни станаха, но така е на лампа, светкавицата нещо се бъзика

Започнах ги в робота, 2 от по-малките там ги месих и само ги дооформих след това, но ме хванаха нервите защото това упражнение трябваше още 3 пъти да го направя и затова  запретнах ръкави и на ръка опатках останалата част. Центрофугата не съм ползвала, не се наложи. Месих ги по нова(за мен) технология, която научих от баба му на Митко и станаха страхотни, на конци и много вкусни.

Каква е тази технология?

# 1 262

Наистина Возкресе!

Бъдете благословени и Бог да е с вас!

# 1 263
христос воскресе.

# 1 264
Ето го и моят първи опит за козунак

С две думи не съм доволна. Месих 45 минути. Блъсках незнам колко пъти в масата, пусках на центруфуга, втасва два пъти и нищо Cry
Препекох го (което не е чак такъв проблем) не е на конци и не ми е сладък.

Благодаря на всички за указаната помощ.

Христос воскресе!

# 1 265
Христос воскресе!

Успях да направя козунаците, станаха супер!
Единият със стафиди и бадеми
Другият със сладко от шипки и орехи

# 1 266
Честито Възкресение Христово!

Докладвам, че козунакът стана просто разкошен! Едни конци, едно чудо. Grinning Маалко е с попрегоряла долна кора, отгоре стана ОК. Peace
Правех го по рецепта на на Тандоори, като сложих 250 грама захар, а не 300. Това си беше грешка, Crossing Arms защото така или иначе не ми стигна 1 кг брашно, ръснах на око 2-3 пъти, поне още 100-150 грама отгоре имаше, трябваше да увелича захарта. Иначе козунакът е сладък, но можеше и да е по-сладък.
В една огромна тава сложих само 4 плитки, затова май се разля повече настрани, не се вдигна особено при печене, но пък си удвои обема при втасване, че даже и утрои по думите на мъжо! Laughing Laughing
Снимки утре Wink
Месих 30 минути, оставаях го на 2 пъти да почива тестото, после малко биене в плота. Всъщност може би прекалено го оставих да втасва и почива, другият път няма да се туткам толкова. Simple Smile
Благодаря на всички за помощта, за това, че тази чудесна темичка я има!!! Hug  bouquet

# 1 267
За поредна година козунакът на natalyna стана вълшебен на вкус и на вид.  bouquet

# 1 268
ето това сътворихме с моята дъщеричка.за пръв път правя козунаци  Embarassed                                              
светлината е гадна,но са много вкусни . благодаря за ценните съвети, момичета   bouquet

# 1 269
  • Варна
Христос воскресе!

Това са козунаците, които правих днес:

а това е другият нарязан:
.
Божествени са на вкус. Правих ги по рецептата на Лебедуна и с ореховата плънка на Нат. Козунаците от вчера няма да ги показвам, тъй като не ми харесаха как се получиха на вид. Иначе са правени по същата рецепта, но с лешниковата плънка. Също са много вкусни.
Можете ли да ми кажете по снимката по-долу дали козунаците имат конци, че нещо не мога да разбера. Моите козунаци са мекички и се топят в устата. Виждала съм конци, но на доста по-твърди козунаци.

Много благодаря на всички за ценните идеи и съвети, които споделяте. Heart Eyes. И прекрасни козунаци показвате. Peace

# 1 270
Деси,страхотен първи опит!И на всички момичета-направо ми изпопадаха пломбите,като гледам какви красоти творите!Браво!На всеки 20 мин нови и нови козунаци направо със скоростта на светлината.Всички утре ще са доволни!Златни сте момичета,много нови неща научих от тази тема,благодаря ви за това!

# 1 271
Нещо не го докарах линка по-горе.
http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=11684348

# 1 272
  • София
ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ !
ВОИСТИНУ ВОСКРЕСЕ !

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 02:44 от дядо хаджия

# 1 273
Христос Воскресе!!!
Аз най-после успявам да се появя със снимки! Поправителният го издържах с отличен  Laughing Като си ми е главата на раменете и не бързам всичко се получава без усилие Simple Smile. Никакъв тормоз нямаше, просто ги замесих и станаха.
Ама и другите ги изядохме  Laughing
Ей ги тука на:

Повече снимки на козунаците ( има малко снимки от моята градинка, цъфнаха ми зюмбюлите  Sunglasses  )
http://www.flickr.com/photos/26588310@N04/sets/72157616928750005/

# 1 274
  • Балчик
Воистина воскресе !
Прекрасни козунаци момичета. Весел празник на всички.

Общи условия

Активация на акаунт