Начини за боядисване на великденските яйца!

• 116 336
  • 582
  •   1
Отговори
# 270
  • София

Момичета,намерихте ли пъдпъдъчи яйца ? Днес проверих и в Метро ,и в Кауфланд ,но нямаше .

Аз също търсих във Фантастико винаги има, НО сега няма и не очакват.....

# 271
момичета, аз пак да питам за боядисването с желатин - като се "нарисуват" яйцата как ги оставяте да съхнат, колко бързо изсъхва боята по този начин?

# 272
Здравейте!
Искам да се оплача.Вчера започнах с опитите за украса наяйцата.Два часа рисувах(с темперни бои) и накрая ката се опитах да лакирам(с акрилен лак) боите се разтекоха и трябваше да измия яйцата.Някой може ли да ми каже къде греша,с лака ли или с боите?Ако ползвам лак за дърво резултата друг ли ще е ?
Благодаря Ви!

# 273
момичета, аз пак да питам за боядисването с желатин - като се "нарисуват" яйцата как ги оставяте да съхнат, колко бързо изсъхва боята по този начин?

На някава решетка трябва хубаво да се стегне желатина.Иначе  като топнеш яйцето в желатина още е много течен.Слагаш за малко яйцето на решетка или на нещо подходящо като започне да се стяга желатина поваш да капваш бои и като боядисаш яйцето пак го ставяш хубаво да се желира яйцето и тогава вече можеш да го сложиш при другите яйца.

Вчера и аз търсих пъдпъдъчи яйца но нямаше в Кауфланд но казаха че ще има до 2-3 дни.

# 274
Снощи до 24.00 часа, съм рисувала и лепила - резултатът е яйце-ягодка,яйце-лимон или круша/кой както го възприеме/ Mr. Green,яйце-калинка и яйце с пайети и мъниста.За съжаление забравих да ги снимам,но ако ги върнат от изложбата ще се постарая Simple Smile.Малкият е много щастлив,дано вземем награда Grinning.За първи път продухвам яйца,на финала бях с почти колабирал бял дроб,нооо резултата си струваше.Още веднъж благодаря,на всички момичета за идеите newsm51

# 275
  • Czech Republic
Момичета още веднъж благодаря на всички за милите думи!  bouquet

natalina ще пробвам да направа и аз от меденките на Джули (комплименти за твоите, супер изглеждат newsm74), само искам  да те питам, как да направа цветна глазура и цветни меденки.

Всички сте прекрасни, продължавайте така   bouquet

Здравей!

Цветната глазура при мен е пак белтъчна глазура, но леко разредена с лимонов сок (като капнеш капка леко да се разлива, но все пак да се запазва формата на капката. Ето как правя аз. Правя си белтъчната глазура с консистенция за детайлно украсяване - по-горе съм написала линкове, разгледай ги там е обяснено по-подробно.. После в малки чаши (аз ползвах 5 чаши за кафе) разделих половината от глазурата. към всяка прибавих около 2ч.л (аз слагах на око, де) лим. сок и съответно боя за сладки (може и боя за яйца на която пише че става и за хранителни цели. Леко разбърках (ако ти изглежда гъсто прибавяй по малко лим. сок, но гледай да не е рядка - не става плътна) докато се усвои цялата боя. След това с малка лъжичка слагам върху меденката и леко разливам докато се получи не прозиращо и еднообразно покритие. Оставям да изсъхне напълно - което отнема поне ден-два. След това украсявам с другата част от глазурата. нея също нашарих тази година в няколко цвята.  Може да основа да сложиш така наречената бяла ледена глазура - много пудра захар и малко вода да стане на гъста каша, разделяш и боядисваш пак и пак оставяш да изсъхне.

Страхотни идеи, особено тази с ориза!
natalyna, много ми харесват твоите великденски сладки, толкова са съблазнителни и красиви Heart Eyes
Много харесвам писаните с восък яйца, но знам, че става доста трудно.
Ето за такива става въпрос http://gallery.gradvelin.com/index.php?sfpg=dmVsaWtkZW4vdmFzYXIv … xZWY1ZTJjY2I1ZDAy
и такива
Някой знае ли как се правят?

Първите са наистина писани с восък, но вторите са просто изрисувани с цветни бои. По-напред съм дала линк с обяснение. Но става доста пипкаво и аз затова не съм правила така. А ако питаш как така че са толкова симетрични - просто първо с молив се рисува мотива и върху него с восък. Peace

Здравейте!
Искам да се оплача.Вчера започнах с опитите за украса на яйцата.Два часа рисувах(с темперни бои) и накрая ката се опитах да лакирам(с акрилен лак) боите се разтекоха и трябваше да измия яйцата.Някой може ли да ми каже къде греша,с лака ли или с боите?Ако ползвам лак за дърво резултата друг ли ще е ?
Благодаря Ви!

Мда, и аз съм го правила преди години този номер. Проблема е, че и темперите и акрилния лак са на водна основа. Предлагам две решения - до едното си стигнала сама - да лакираш с лак не на водна база (внимавай някои лакова за дърво са също за водна база. трябва ти лак който да се разрежда с разредител (май на ацетонена основа беше). Смърди обаче ужасно! Другото решение е това което правя аз (и това съм го описала, но ще го напиша пак) да капваш към темперните бои по малко лепило Ц 200 или друго акрилно лепило(на водна база). Цвета не се променя, но след изсъхване цветовете остават бляскави и най-важното, запечатват се и лака на водна база не им пречи. аз даже писах, че такива яйца дори не лакирам, ами направо след изсъхване ги минавам с още един слой лепило - след засъхване стават като лакирани.

Успех на всички!     bouquet

Последна редакция: ср, 15 апр 2009, 09:35 от natalyna

# 276
# 277
Аз пак да питам за желатина,че то вече не остана време newsm78. Миналата година го разтворих в 200 мл вода и покритието,което образува по яйцата изсъхна много трудно. После си потупвах пръстите направо в боите,както бяха на прах и така украсих яйцата. Но и боите трудно засъхнаха.Стана едно мазало Mr. Green! Като добавим и това,че яйцата много цапаха дни след боядисването и ми оцветиха  всички панерчета,просто не искам да си спомням Mr. Green!  Изкуствената тревичка стана тъмно синя.По тази причина тази година съм в чуденка. Искам пак да пробвам,но си мисля,че има някаква тънкост ,която пропускам. Дали ще имам по голям успех ако разтворя желатина в по-малко вода(примерно 100-120мл),за да сгъсти по бързо? И самите боички мисля да разтворя в няколко капки вода,да станат на гъста кашичка-не на прах. Мислите ли,че така ще имам успех или по-добре да се откажа?

# 278
Мисля че боичките е хубаво да разтвориш в малко вода а не да са на прах

# 279
  • София
Кажете как след като се боядисат яйцата при поставяне върху хартия, за да съхнат  да не остава петно върху яйцето?

# 280
  • Монреал
ПРобвах да оцветя грис. Първо смесих с боята на сухо, после започнах да капя вода с капкомер и бърках постоянно с лъжичка, по-скоро стривах зрънцата , за да се оцветят от всички страни. При мен отидоха около 30 капки, накапвайте ги по малко , а не изведнъж! Страхотен резултат! http://img23.imageshack.us/img23/917/p4146516.jpg

# 281
а гриса с какво се лепи по яйцето?

# 282
Да нека някой да обясни по подробно с грис как става че нещо съм пропуснала  newsm78

# 283
Здравейте, аз искам да попитам с какво пробивате черупките на яйцата, които продухвате?    Thinking  Аз пробвах с игла и след това с шило, но цялата черупка се напука.  smile3518  Ще ви бъда много благодарна, ако споделите с мен как го правите. Благодаря предварително и поздравявам всички за красотите които правите.   bouquet

# 284
благодаря ти за бързия отговор natalyna, щом отнема толкова време, ще пробвам друг път, а днеска ще се опитам да си нанправа обикновени (неоцветени меденки) и ще пиша какво станало...   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт