Баба Марта вън вилнее, септемврийска мама дебелее!

• 11 394
  • 300
  •   1
Отговори
# 195
  • Габрово
Lipstick, няма да ти казвам да не се притесняваш, защото знам, че си е притеснително, но щом риска е минимален все пак си е успокоение.
А за Лондон като заговорихте и на мен много ми се ходи там.
Моят е живял 12 год. там, до това лято и е особено очарован от красивите паркове, но мен кога ли ще ме огрее да ида, като и на две крачки не мога да мръдна.
Тази вечер едва за втори път откакто съм родила Алекс си позволих да излезна вечерта на пицария с милото и сега като и първия път се прибрахме под тревога защото малката се скъсала от рев и не искала да заспи.
Ама пък как се натъпках не е истина и накрая се оказа, че остатъка ти го увиват за в къщи и само където толкова се насилвах да ям само и само да не хартиса ядне  Blush

А, и да кажа, че аз след развода три години не смених личната карта и безпроблемно си минах и границата даже с невалидна си вече фамилия, но не ме глобиха.

# 196
  • Испания и Стара Загора
Аз тъкмо сложих Алекс да спи.Преди да си легне ми поиска една бисквитка и я сложи на корема ми.Попитах го защо,а той  ми каза,че давал на бебето да яде и да стане голям батко като него.Аз му викам,няма ли да стане кака,а той отговори твърдо "НЕ".Явно иска братче Wink
Atrakcia вашия батко е голям сладур.Нашия е запален по риболова в последно време.Ето да видите
http://prikachi.com/files/696417Q.jpg
Lipstick* дано всичко е наред при теб и бебчето Praynig Hug

# 197
Май аз съм най-ранобудната тази сутрин  Mr. Green
Добро утро, момичета!
Страхотен ден е днес.
Пожелавам ви само положителни емоции!  Hug

# 198
Здравейте, мамчета!
Цял ден гледам сайтове с бебшки колички, люлки, кошарки, дрешки и ми е едно бебешко настроението. Макар, че след 1 месец се женя мисля, че вълната ми е по-скоро бебешка Simple Smile
Във вторник със моят бъдещ съпруг имаме рожден ден и искам да купим торта от Неделя да почерпим на празника.
Вие кой мидел бихте ми препоръчали? До сега разглеждах сайта и нищо не успях да си избера!

Предварително благодаря на отзовалите се чревоугодници!
Здравей,
горещо ти препоръчвам Плодовата пита!Мозък е!  chef

А ти насочила ли си се при кой доктор ще раждаш и къде?
Поздрави от Варна за Варна Hug

Благодаря за предложенията за Неделя!
За сега съм решила да раждам в АГ, най вероятно при Георгиев или при Атанасов. А ти къде ходиш на ЖК?

# 199
Уф аз не мога да се оправя още...
хремата ме убива... почнах и да кашлям с хрипове..
от цялото тва напъване да се изкашлям и да си издухам носа почна пак да ме боли ниско долу.. и пак почнах да пия ношпа а тъкмо го бях спряла с много зор Sad
най гнусното е.. че и много ми се повръща и повръщам само храчки и сополи  Sick Sick #Crazy а на всичкото отгоре и вчера докато повръщах имаше и малко кръв.. щото гърлото ми е мн възпалено и съм го пораздрала малко с напъване...

пия цитросепт.. направих си от него и капки за нос.. обаче.... джипито ми вика да ходя да ми даде антибиотик ако не мине.. а вече минаха 5 дни.. но май не става мн по-добре Sad
а не изкам антибиотик.......

уф въобще не знам какво да правя Sad
дайте ми акъл с бабини девитини да се пробвам... инхалации с какво..? абе каквото се сетите...

пък на всичкото отгоре и безсъние ме хвана.... в 2 часа се събудих и до 6......  после поне 2 часа дремнах де Simple Smile

не може ли да се кара една нормална бременнност без всякакви такива екстри  Praynig Praynig Praynig

# 200
добро утро момичета.
Денят днес е прекрасен и смятаме да го оползотворим максимално Simple Smile

Първо се обръщам към Lipstick. Още снощи исках да ти пиша, ама ни се прецака нета и не можах. Както се изрази и Валка- не мога да ти кажа, да не се притесняваш, защото знам, че няма начин. Щом лекарката ти е казала, че вероятността да се случи нещо такова е минимална- просто мисли повече за това, че няма да се случи и всичко ще е наред. Искрено се надявам всичко да се развие по най- добрия начин за теб и бебчето и през Септември да родиш живо и здраво бебенце  Praynig

Атракция, Анита, много хубави батковци сте отгледали Simple Smile

Тринити, и аз се опитвам да гледам по- отвисоко на нещата и да не си слагам всичко на сърце, ама невинаги се получава. И все пак, искам да отбележа, че в сравнение с преди съм се кротнала много.. пу пу.. Simple Smile Преди бях като реактивен самолет- постоянно хвърча на някъде. Освен това съм "човек на честта". Не харесвам несправедливости, както и лошо отношение, ако не е провокирано с нищо, така че винаги съм влизала в конфликт за такива неща. Даже преди време( миналата година) ми се случи нещо много интересно. Отидохме с мъжо на Илиенци и на връщане си стоим на спирката и двамата прави. Тогава пушех и аз, та докато чакахме автобуса решихме да палнем по една цигара. И имаше някаква жена на около 50 години, седнала близо до нас и в момента, в който си запалихме цигарите и тя почна да мрънка. Но това, което ме подразни тогава беше, че тя не се обърна лично към нас и да ни каже, че й пречим, а си мърмореше какви сме били и що сме били. МАкар, че на открито и при положение, че вятъра не духаше към нея незнам как се е задушавала от цигарите.. Както и да е... Аз не издържах мрънкането и както си седях изведнъж почервенях цялата. Съпругът ми ме хвана само за ръката и ми каза " спокойно, не се карай". Да, ама аз бях вече подпалила моторетката. Обърнах се към нея и с равнодушен глас й казах, че ако има нещо, което иска да сподели с нас може да го направи, защото както си мрънка не мога да чуя всичко, което има против нас.. и второ- незнаех, че дробовете са й толкова чувствителни към цигарите на открито и толкова малко чувствителни към газовите изпарения на колите... В този момент имаше някаква жена, която беше до нас и която се обърна към мен и съпруга ми и ни каза да не се ядосваме, после се обърна към онази негативна лелка и й каза, че и тя е пушила преди еди колко си години. И онази се сепна и се опули. И жената се обърна към нея и й каза :" Ами госпожо, аз виждам живота ви като на филм- имам такива способности, изобщо не сте пример за подражание, та да мрънкате на тези две добри деца". И като почна да й разказва моменти от живота й и да й изкарва кирливите ризи.. онази злобата рипна и се изстреля надалече, мрънкайки, че жената със способностите била ненормална. После добрата леличка ни погледна, усмихна ни се и ни каза пак, че не трябва да се ядосваме на такива неща. В оня момент бях  Shocked

# 201
  • София
Долро утро...времето е супер...
На Кати сме казали за бебето, но тя си мисли, че пъпчето ми му е носа и само ми бърка в пъпа, дава му вода или сок, после ми целува корема, но определено не смятам, че е наясно за какво иде реч...иначе казва, че в кема на мама има мако бебе/в корема на мама има малко бебе/
Lipstick* Кати беше с 2 пъти увита пъпна връв/и то това стана към края на бременността/ а аз толкова настоявах за нормално раждане, в крайна с/ка по мед причини се наложи секцио и добре, че така стана...........така че спокойно...има доста време и може да се отвие...тепърва бебетата ще почнат да скачат...За полипа стискам палци да не расте...но като те наблюдават редовно, мисля, че няма място за притеснение...
aguto - половин глава настърган кромид лук...слагаш в памук и изцеждаш добре...капеш по 2 3 капки в ноздра...гадно е, но минава...направеното количество капки може да престои 8 часа и после пак наново...
клеева тинктура/прополис/ 10 капки в 10 мл физиологичен развор/от аптеката/....пак така по 2 3 капки в ноздра през 2 3 часа...а за гърлото...вълнен шал, слагаш  отгоре памук...в/у памука силна селска ракия ако имаш/ако не каквато имаш/ и черен пипер/но внимаваш да не е много, защото гори/ връзваш в/у вратлето...аз стоя по цяла нощ...но ако си много зле, можеш и през деня да го направиш...обикновено на др.ден вече не ме боли гърло...
Ние се спретваме за разходка...приятен ден на всички! Grinning

# 202

*clara* :Не е до възрастта си мисля.Трябва да ви кажа,че мойта щерка хич и неще да чуе за бебе.То и без това чува само това,което и изнася.Ако и задам така въпроса:''Зоя искаш ли бебе'' , отговаря:''Дай го!'' Wink Иначе обяснявам,ама никаква реакция. Rolling Eyes

arllina искам да кажа че не прави връзката още. В смисъл като се разхождаме и ако видим бебе и го питам къде е бебето ми показва детенцето, на памперсите опаковката също го показва. Знае как изглежда бебето, но не прави връзка че в корема ми има такова и ще дойде еди кога си.
Изобщо да ви кажа много му се чудя на тва мойто момче, като му говоря абсолютно всичко разбира и прави това което му се каже, обаче упорито ми отказва да проговори. Още сме на бебешките неща като как вика котето и сие. И с някви мимики и знаци ми обяснява какво иска.

aguto за кашлицата имаше едно сиропче дето се прави само да видя как беше рецептата му:

250 г бира, 100 г  (мед, фруктоза), 1 лимон - добре измит, смлян или настърган с корите ( без семките ) се варят 30 мин. на водна баня. Прецежда се. Взема се по 1 суп. лъж. през 15, 30 ,60 мин....., в зависимост от силата на кашлицата.

И едно чайче:
 2- 3 натрошени ореха се варят с черупките 10 мин. в 0,5 л вода. След сваляне от огъня се добавят по 1 чаена лъж. босилек и индрише. Запарва се още 10 мин. Подслажда се с небет шекер или мед.

Чая съм го правила и пила сега докато бях бременна, не мога да кажа че само от него ми мина, но облекчаваше дразненето в гърлото. А сиропа не съм го пробвала, но има добри отзиви за него.

# 203
Добро утро!
Lipstick*:Зоя и тя беше увита,ама само веднъж  каза лекаря.Иначе и при мен се наложи секцио,заради сраствания на матката.Бебето така и не слезе в таза,преносих дори.За полипа незнам,ама има много мами,които раждат с кисти без проблем.Стискам палци всичко да е наред Praynig Hug
Анита:вашия батко изглежда много голям бе!Пък са набори с моята щерка.И какви големи маратонки носи,мале! Wink
aguto :бързо оздравяване Hug
BebEshOnDeL :аз раждах при Танев.Доволна съм.Сега мисля да дам стволови клетки,предния път не го направих ConfusedРазбрах че взимат в АГ-то ,там ги взима Атанасов и в Майчин дом,там Сариев.Само че в БГ има няколко фирми за взимане и съхранение на стволови клетки,цените също са различни.Трябва да проуча коя клиника с кого работи и в коя държава ги съхранява и така да се ориентирам този път в коя болница ще раждам.
clara:ще проговори,има време.Моята щерка говори,ама така бърка родовете ooooh!Като някое цигане е.Пример:''Ето я тати'',''Вземи го Зоя''.Поправям,ама кой ме чува. Crossing Arms

# 204
aguto  има антибиотици, които стават за бременни. Това стандацилина и дуамокса. Не се оставяй без леение, защото ще стане по-зле и ако вдигнеш температура, едно че ще навредиш на бебето, друго че ще трябва да пиеш вече силни антибиотици.
От народните методи мога да ти препоръчам яйчения и млечния компрес, супер елементарни са и мен ме оправиха буквално за една нощ.

Последна редакция: сб, 28 мар 2009, 11:28 от BebEshOnDeL

# 205
Здравейте, мамчета!
Цял ден гледам сайтове с бебшки колички, люлки, кошарки, дрешки и ми е едно бебешко настроението. Макар, че след 1 месец се женя мисля, че вълната ми е по-скоро бебешка Simple Smile
Във вторник със моят бъдещ съпруг имаме рожден ден и искам да купим торта от Неделя да почерпим на празника.
Вие кой мидел бихте ми препоръчали? До сега разглеждах сайта и нищо не успях да си избера!

Предварително благодаря на отзовалите се чревоугодници!
Здравей,
горещо ти препоръчвам Плодовата пита!Мозък е!  chef

А ти насочила ли си се при кой доктор ще раждаш и къде?
Поздрави от Варна за Варна Hug

Благодаря за предложенията за Неделя!
За сега съм решила да раждам в АГ, най вероятно при Георгиев или при Атанасов. А ти къде ходиш на ЖК?
В Медицинския център към АГ.При д-р Илиева.
А ти?

# 206
За сега съм в Първа градска, при Шопов защото ми е близо, но паралелно си ходя на прегледи в АГ.

# 207
  • Испания и Стара Загора
arllina ами нашия батко ще прилича на баща си,нали е мъж.Сега е висок 1м и обувките му са 26-27 номер.За дрехите да не казвам-от 4г нагоре,а едното му яке е за 6 годишни.Иначе на кг е слаб-14кг е. Laughing
aguto бързо оздравяване Hug
*clara* не се притеснявай,ще проговори нормално.И Алекс още бърка мъжки и женски род,а някой думи така си ги измисля,че понякога не мога да го разбера и той се ядосва. Rolling Eyes

# 208
много ви благодаря за съветите Simple Smile
направих си сиропчето на клара.. и това с лука..
мога да кажа че се чувствам доста по-добра.. надявам се да не е само за през деня... Simple Smile
явно просто като си бременна.. и оздравяването е 10 пъти по-бавно.. иначе за 2 дена и съм на крака.. а сега мор
много ви благодаря пак Simple Smile

# 209
 Здравейте  Grinning Малко се губя напоследък, но имам много работа. Иначе ви чета, когато имам шанс. Лек ден на всички, само исках да отбележа ако сте ме забравили, че още ме има   #Crazy newsm08

Общи условия

Активация на акаунт