ПЛЕВЕН - 90

• 13 411
  • 316
  •   1
Отговори
# 285
Вкъщи пък запържваме брашънце,с лук и чесън,и после слагаме копривата,яйцата и сиренцето.Става като каша...Така правим и "каша с пера" Joy Като малки така сме кръстили бялото месо на пилето и като правели майка ми и баба каша с бяло месо,сме казвали,че е с пера hahaha

# 286
  • Плевен
Да, ДеЩо много хубаво е обяснила всичко за сока и плодовете, НО Траяна като не иска все още да яде всичките плодове, предпочитам да й давам и сок. Тя го пиеше веднага след приготвянето му и по препоръка на терапевтиращия я лекар. Забравих да допълня , че й слагам и резенче червено цвекло и мъничко джинджифил.

# 287
И с мъничко червено винце добре ще стане  Laughing Само, че за вечерната доза сокче.

Митко не пие много сокове  Sad Но пък чат пат яде портокали, ябълки, банани. Много обича грозде.

Онзи ден Митко гледа двама чернокожи пред съда. Черни, та чак сини. И силно впечатлен започва да вика и да ги сочи :Мамо, защо тези са се боядисали така? Тати няма ли и той да се боядиса?" Хората знаеха български със сигурност, защото и двамата се обърнаха  Embarassed Взех да му обяснявам за цвета на кожата, ама нищичко не разбра  Whistling

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 11:07 от Дикси

# 288
Здравейте плевенски мами.Предстои ми раждане и не знам какво точно изискват да се носи в родилното. Ще съм ви благодарна,ако някоя мама си е запазила списъкът и може да ми помогне.Благодаря.  Hug

# 289
  • Плевен
И с мъничко червено винце добре ще стане  Laughing Само, че за вечерната доза сокче.

Ей това мноооого ми допада  Mr. Green

# 290
Малка доза антиоксидант, бе, Люси. Профилактика един вид Mr. Green

zruncho, гледам, че може да се засечем в родилното  Grinning
На мен ми дадоха списък от консултацията, ама толкова символичен, че не го и запазих.
Ето тук има много подробно от какво се нуждаете и ти и бебето в родилното и вкъщи - http://www.momentofpeace.net/2008/pregnancy_lists/all/1

# 291
Ако някой има нужда от брошура за кърменето да свирка, имам няколко и може да ги преснимаме и да раздадем
Вътре са изброени преимуществата за бебето, за майката,начални инструкции, правилно поставяне на гърда, за да се избегне разраняване на зърната и някои начални проблеми свързани с кърменето, има и контакти на кабинета по кърмене

Аз от догодина започвам да се обучавам за консултант по кърмене живот и здраве, да има и в Плевен някой, но обучението е чак от януари

Чудна ми стана копривата, нещо между каша и миш-маш, замених бялото брашно с такова от просо и елда - дето съм си ги направила за каши на Елена, сиренето е малко и ще настържа малко кашкавал преди да го хапваме, също и малко орехи или кашу, бадеми
Такова мога да ям всеки ден  Crazy

Сега заради вас ще ударя едно вино на обед, та ако ме срещнете следобед леко весела да не се чудите

# 292
Дикси,благодаря. Пожелавам ти леко раждане  Hug

# 293
Аз пък имам сериозен проблем с копривата - много силна ми идва и се гърча стомашно, но всякакви други зелении са добре дошли на каквото се сетите.  Laughing
Деси хубаво си се насочила ставаш за консултант, не само кърмачен - ей на послушах те и си поръчах Чиполино Омния обаче с 4 гуми в един от магазините Хиполенд София. Надявам се да ми намерят светлозеленото, че някак съм скарана със синьото.  Laughing Laughing Laughing С един куршум няколко заека - хем брата ще се ограмоти какво е това количка за бебе като иде да я купи,  хем ако и намеря кусур Деси ще си го отнесе.  Laughing Laughing Laughing

# 294
Хайде пак аз. )))

Да се оплача от Оптиспринт, вече направо са невъзможни. Идвам днес на работа и какво - няма Нет, е аз как да работя?? Само дето разкарвах хората, съответно никакво обучение не проведохме и ги пратих да си ходят.
Поне дойдоха до час както казаха и оправиха настройките.

zruncho, Дикси вече ти е дала списък, макар че за родилното основно ти трябват чаршафи за теб, тоалетни принадлежности, нощница, чехли, лигнин, 1-2хавлии, помпа за кърма.
За бебето ти трябват памперси и дрешки - ританки, камизолки, нещо плътно за отгоре, шапка и ръкавички.

# 295
  • Плевен
Дикси, кога ще ходите на цирк? Аз мисля утре да заведа Миши в 17,30, но си мисля,че може и да се уплаши,но пък толкова много обича животни,че ще се пробвам. Като се разхождаме влизаме във всеки зоомагазин,как ги разпознава не ми е ясно Laughing
Вчера ходихме до Букурещ да се разходим. Икеа и съседния търговски център посетихме също Grinning .
Аз пък никога не съм опитвала коприва, ще взема да пробвам,щом има яйця и най-вече сирене Simple Smile

# 296
Нади, не знам. Или утре или вдругиден. Когато пуснат билетите ще купя, но още не продават като че ли.

Копривата с яйца и сирене си е Дюканска от всякъде  Laughing

# 297
прочетох в нета за тюлени, пирани, плуване в голям аквариум с акули и разходка с гигантска костенурка.
Ще отидем със сигурност.
Дай линк, моля те. И ние ще отидем.

# 298
Линка ми е от русенски сайт. Циркът е бил там до онзи ден - http://rtvcrs.com/index.php?target=news&news=detail&news_id=29620
Нищо друго не можах да намеря.

# 299
А, значи съм го виждала. Не му е много голямо шапитото, и не ми направи много голямо впечатление отвън. Дано да си заслужава. Аз няма да мога да заведа Никола, че отива за ваканцията при баба си   Wink

Общи условия

Активация на акаунт