ПЛЕВЕН - 90

• 13 414
  • 316
  •   1
Отговори
# 270
  • Плевен
Деси, голям е, да. Но си го иска сутрин преди да тръгнем за градината и то само от портокал. Иначе ябълка и др. плодове хапва на резенчета или правим плодова салата. Киви не обича, грейпфрут също. Моето наблюдение е, че мъжете не харесват грейпфрут. Rolling Eyes

# 271
Здравейте и от мен. ))))
Ние днес излязохме, когато хората се бяха прибрали вече. ))) Чак към 17ч успяхме и пръскаше дъжд. Но пък се разходихме в музея, направихме малко снимки (малко, защото бях забравила да заредя батерията - умрях от яд). Пихме кафе и се прибрахме. ))))

Честита дъщеричка на Ася! Да е жива и здрава и много послушна!

Честит Рожден Ден и на AniDani! Щастие, късмет и любов!
[/size]

# 272
Привет от мен!
Много сте изписали, попрочетох на две на три.

Вчера след като ви писах, какво ми стана, награбихме чантата с лекарствата, Урбазона, инхалатора и айде в колата и на балкана.
Така му хареса на Митко. Даже кашлицата му намаля, сега си кашля съвсем "нормално", както при една обикновена настинка.
Прибирането му вътре беше за през ноща да спи, през останалото време беше само навън. Тича, лудува с едни батковци от съседната вила. Брахме теменужки...Доволна съм.
Аз се хванах вече за зеленкото  Grinning Напрах толкова много коприва, че сега ще я готвя една седмица  Mr. Green

Ася, да ви е жива и здрава Михаела! МНого да те слуша   bouquet

Сетих се нещо. Този цирк, на който афишите са из целия град дали наистина има крокодили, пингвини и хипопотами? Ако е така мисля да заведа Митко. Даже утре ще отида да питам. Интересно ще е ако е така, бил италиански. А и щом се казва "Акватикус" сигурно ще има вода, в която ще си плуват крокодилчетата  Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 мар 2009, 21:45 от Дикси

# 273
Константина, обещах да ти кажа "тайната" как учих за държавния- еми не учих smile3506- преписах! Денем едва ми стига времето да изчистя,изпера, изгладя...и т.н. и за четене така и не остана! Надявах се, че квесторите ще се смилят над нас и така и стана! Е, вярно, че аз знаех повече от половината материал още от преди, когато съм го учила за изпити.

Ааа,ти си учила,а аз 2ри семестър пропускам,и с това Буболече няма как грам да прочета,гледам да се посветя на нея,пък готвене,чистене,пране са покрай нея,За сега се справям,че тя е много послушна,но вариант с преписване при мен няма да стане,като знам какви изпити ме чакат ooooh!
Старите кучета могат да кажат по някоя схема,но и за тях се иска време,пък на мен ми се ще да си уча,ама нейсе-избрах детето пред ученето,сега ще чакам да порасне малко и тогава ще хващам учебниците,ако преди това не сме станали квартет Laughing
Майка ми как е взела диплома с 2малки деца хич не ми го раджа акъля newsm78

# 274
  • София
Уф,аз записах да уча когато забременях с Бубка .Всичко беше добре докато не се преместихме в Плевен.Оставаха ми още няколко изпита,но все нещо ставаше,та не можеше да пътуваме.Сега наесен се надявам да ги запиша и взема.Учех наобяд,докато децата спят,или сутрин в 5ч си навивах часовника да стана.Вечер не мога.На изпити ходех с децата и Ангел,той ги гледаше отвън на едно полянка,а мама пишеше. Laughing
Ние утре имаме час за хомеопата доктор Михайлов.А сега се оказа,че точно по това време няма как да отида по куп причини,основната от които е,че трябва между 13 и 14,30 часа да пресека 3пъти Сф ,за да ида навреме Crazy.Ех,как ме е яд...ще го мисля в движение.

# 275
  • Плевен
ЧЕСТИТО ЗАВРЪЩАНЕ НА МИХАЕЛА ВКЪЩИ! ДА Е ВСЕ ТАКА ДОБРИЧКА , ДА СЛУШКА И ПАПКА! Heart Eyes

Люси, по кое време на деня даваш на Тери сок от изцедени плодове?

Давах й ги като закуска един вид, т.е. сутринта. Морковите в сока много засищат и тя без проблем си издържаше до обяда. Не обича да яде плодове, само ябълки и банан от време навреме, грозде също, но не сме в сезона му и затова прясно изцеден сок. От известно време обаче не иска да ги пие и не я насилвам, изчаквам да й мине съответния период. Надявам се като стане по-топло сама да пожелае да пие сока.  Сега е минала на прясно мялко за закуска. Simple Smile

И аз чакам с нетърпение да го видим този цирк, дано е нещо по-различно от досегашните.

# 276
Добриютро на всички.Тъкмо сутринта се стреснах,че няма да може да излезем,заради "намръщеното" време,но докато се оправим с Хриси и то "изпекло" Laughing
Някой беше споменал за кафенце+сладкиши и не се пуши newsm78.Къде се намира това чудо на природата?В Мола или Макси Центъра/в който аз още не съм влизала.
Днес ще си търся обувки,като си знам краката и вкуса,най-много боса да проходя.
ДеЩоВиди,намери ли си дънки?

# 277
  • Плевен
Люси, на гладно е пила сок, без да е хапвала нищо, така ли?
Разпитвам ви, защото попаднах на една тема във форума с противоречиви мнения, а моят син иска сок от портокал рано сутрин (когато тръгва за градина, на гладно).

# 278
Няма кафе  в мола или Максито където да не се пуши,в Максси има китайски и едно кафе на средата на 2 етаж.В мола са шатра,coffe point, Кино арена и някакъв ресторант навсякъдев съм виждала да пушат Simple SmileАз знам за едно но не съм мн сигурна ,намира се  до дома на учителя,като цяло е удобно за мамаи,маи е разделено на две нива и на горното 1000 не се пуши или е цялотое така ,но не гарантирам Simple Smile Thinking

# 279
Добро утро и от мен. )))

Аз днес съм на работа, но след обед мисля да сме по центъра. ))) Дано да видим някой този път. )))

За соковете - Калина пропи сок и вода чак към 1година, преди това изобщо не искаше. От 8-9месеца хапваше пресни плодове и сега много обича.

Константина, сладкарницата, в която не се пуши е в Макси център на 3тият етаж.

alex_pln, е тук сгреши, има и се казва Tee time, в Макси център. ))

# 280
  • Плевен
Люси, на гладно е пила сок, без да е хапвала нищо, така ли?

Да,фреша пие така на гладно, но е по-добре да е смесен със зеленчуков сок, а не само чист плодов. Аз смесвам задължително с моркови. Плодовете също трябва да се ядат на гладно иначе ферментират в стомаха и водят най-малкото до дискомфорт.

# 281
Валя, аз съм отговорила в темата в Нашите деца, там една мама има много добър постинг с обяснения
  В сока почти няма витамини, защото бързо се окисляват, витамин Ц се разпада и от топло и от светло и от контакт с въздуха и от бъркане с метална лъжица
Витамин А от морковите пък е мастноразтворим и е по-добре да се яде салата, отколкото сок
 Иначе за утоляване на жаждата и за възпитаване на вкус и обич към плодовете и зеленчуците е ОК
Чисто функционално е по-добре да се изяде една плодова салата или само плод, отколкото сок, ако целта  е да се пие заради витамините - със сок не се приемат и фибрите и целулозата, а това е ок за бебета, не и за деца  и възрастни
Не се препоръчва да е съвсем на гладно, заради силната киселинност и рязкото вдигане на кръвната захар, плод на гладно е добре, но не и фреш - това за тези, които го пият сутрин след ставане и преди работа или градина

Ние цедим от време на време лимони и портокали и добавяме вода и мед
Грейпфрутите задължително ги беля до голо, не само външната твърда кора, а и всички ципи
И ядем от тези червените

Има и една много яка зимна салата плодова - накъсваш грейпфрут на ситно, настъргваш ябълка и добавяш мед или захар и бъркаш с ръце или нещо дървено или пластмасово - така грейпфрута не горчи на детето
Ужасно вкусно е!

# 282
Умм да, и аз съм на мнение, че дори и в прясно изцеденият сок не се съдържат тези витамини, които в самият плод. Да не говорим за фибрите.
ДеЩо много хубаво го е казала.
Не че е лошо да се пие сок, но по-добре да се научат децата да ядат плодове, а не да им се дават сокове.

# 283
Мале Дикси, добре, че каза коприва! Вчера купих от една баба и са си седели цял следобед и цяла нощ пликчетата в количката!   Whistling

Кажете какво значи джуркане? с какво се прави? аз я мачкам малко с една вилица тами направо после с яйце и сирене  newsm78

# 284

Кажете какво значи джуркане?
Laughing Джуркане аз го знам като бъркане.
Как правя копривата  Mr. Green - след като я измия я слагам във вряща вода да кипне малко време. След това я изваждам, отцеждам и нарязвам. В тиган запържвам зелен лук и червен пипер. Към тях прибавям копривата. След 5-10 мин. чуквам и 3-4 яйца...съвсем на края добавям и натрошено сирене.
Общо взето миш-маш ама вместо чушки - коприва  Laughing

Е, толкова рано не бях говорила за манджа  Crazy

Сега почвам да опаковам съдове - чинии, чаши, тави и ел.уреди. Казах и отсекох, че другия понеделник вече няма да сме тук. Аман. Като прибера машината за кафе съм сигурна, че бързо-бързо ще се ометем от тук  Laughing

Ходих до цирка, ама още не се го издигнали, съответно нямаше и каса.
Но много се запилих, прочетох в нета за тюлени, пирани, плуване в голям аквариум с акули и разходка с гигантска костенурка.
Ще отидем със сигурност.

Последна редакция: пн, 30 мар 2009, 10:28 от Дикси

Общи условия

Активация на акаунт