Благовещение и Освобождение - 20 пъти празнично настроение от ЕЛАДА

• 18 892
  • 300
  •   1
Отговори
# 75
Мои приятели, които се занимават със строителство, ми се хвалеха с 800 евро заплата. Отличен гръцки /като майчин/, цялото семейство там, майката омъжена за местен руснак. Това е положението  Peace
Ние като мислихме да се установяваме в Атина и евентуално да си сменя работата, с която се занимавам и в момента, бях твърдо решена, че за по-малко пари отколкото получавам в момента, в Гърция на работа няма да се хвана - цените в по-малките населени места се "ядват" спрямо тези пари, но в градове като Солун и Атина - за мен бе абсурд.

Едно предложение оф топик - защо не си потърсиш работа в Кипър без посредници като твоя познат - ще взимаш поне двойно.

# 76
каликратя е много хубав град,20-30 минути от Солун.
 през зимата има 10000 души а през лято по добре да не говорим
 има много българи и сигурно няма да останеш без някои които да говори на твоя език.

Simple Smile

# 77
  • In my tropical dream
  ThracianLina, благодаря и на теб.
Предложението ти е чудесно, не знаех за разликата в заплащането на двете места. Но честно казано,  малко ме е страх да идем сами, без познати, без гръцки език... Този, ако всичко върви както е уговорката, ще се погрижи за всичко, от нас ще се иска да отидем и да работим. Ако намери, де, че нещо взех да се съмнявам.
iou, супер!

# 78
Здравейте, момичета ! Съжалявам,че така влизам в темета ви, но имам едно питане към вас. На 01.05.09 заминаваме на пътешествие до Атина, интересуваме какво е времето в началото на май и температурата на водата подходяща ли е за плаж? И още един въпрос, дано не ви се стори глупав, но не мога да разбера кое е морето около Атина - Средиземно или Бяло? Благодаря ви предварително за отговорите ви !  bouquet

# 79
  • Гърция
deinaq, Средиземно море е Wink, за плаж може и да става, но за къпане- не. Лек път и весело изкарване.

# 80
Благодаря за бързия отговор!  bouquet

# 81
michelle25, всъщност без гръцки език ще ви е доста по-трудно в Гърция, отколкото в Кипър  Wink Специално за бармани, сервитьори и друг персонал в барове и ресторанти, ако владееш говорим английски и си вежлив, може и да не научиш гръцки или кипърски диалект - поне така беше с някои българки, с които се запознах покрай моите познати (те им бяха намерили работа на място) и които не харесваха особено много местния говор. И междувременно ще получаваш бакшиши колкото ти е основната заплата. Освен чужденци, там в баровете работят и кипърци студенти, които си заработват парички за през ваканцията.  Peace

Разбира се, изборът е ваш и зависи от вас, не от друг. Но винаги можете и да се откажете, нали така - няма да плащате неустойки (от личен опит разсъждавам).

Кипър ти го давам като пример за държава, където на този етап посред кризата можете да работите сравнително необезпокоявани. Минималната заплата беше 330 лири, а след като лири вече няма, тя е 600 евро. Там работят и гърци, и словенци.

Просто не тръгвай в чужбина (и в Гърция в частност) с нагласата, че съвсем спокойно ще се примириш с 500 евро. Защото веднага ще го усетят и няма да ти дадат и цент отгоре, а и ще се държат с теб сякаш самата ти се подценяваш. Прави са гърците да протестират, и аз не знам как се издържа семейство с 500 евро.

Успех   bouquet

# 82
При минимална заплата 640 евро, защо да се съгласяваш на по-малко (за пълен работен ден)? А и за какво са ти осигуровки за 3-4 месеца работа, по-добре си ги внасяй сама в БГ.
Имам позната (гъркиня), която работи сезонна работа като камериерка тук в Атина и взима около 1000 евро, така че заплатата не е чак такъв мираж, освен това за какво й е на една камериерка гръцки Confused Обаче и аз не вярвам на чужденците да дават толкова, иначе за какво са им чужденци, ако не пестят от заплати Mr. Green

# 83
  • Гърция
michelle25, вече са ти писали другите момичета за града и заплатите. Без гръцки ще се оправите, стига разбира се да знаете английски. Не очаквай повече от 600,700евро. Колкото до това, което пести работодателя от чужденците, това са осигуровките, които тук не са никак малки. В хотелите обикновено дават стая за персонала, наемат апартамент или някаква сума за квартира. Ако целта ви е да изкарате някакви пари, това ще зависи изцяло от вас, но не се надявай на чудо Wink.
Успех!

# 84
  • In my tropical dream
Благодаря много на всички.
На мен много ми хареса идеята за о-в Кипър, но на приятеля ми му писна всеки ден да си сменям решенията и сега се е навил за това градче и не иска да сменяме дестинацията. Там му се вижда по-сигурно, по-близо и бла-бла. Пак ще говоря с него, но сигурно ще иска поне да изчакаме посредника да се обади и да каже какво е намерил в Гърция.
Аз сега преглеждах обявите за Кипър в jobs.bg, звъннах на 1-2 места, но нещо ме разочароваха. Има и работодатели, които директно са пуснали обява и ще се свържа и с тях. А някой от вас случайно да има познат, който може да ни съдейства  /срещу разумно заплащане, естествено/ при намирането на работа на Кипър? Или да ме насочите към сайт, който да не е на гръцки?   bouquet

Последна редакция: чт, 09 апр 2009, 14:31 от michelle25

# 85
За Гърция не мога да ти съдействам, освен ако не ви се занимава с узо  Simple Smile Но ако се решите специално за Кипър и имате стабилен и сериозен план (не да се свежда само до "за" и "против" сякаш отивате на почика  Wink), винаги мога да ви оставя телефон на мои близки хора там и да говоря с тях, ако имате нужда за нещо конкретно  Peace

Стискам палци за градчето, сигурно е много кокетно   bouquet Но те съветвам като цяло по отношение на работата в чужбина, преди да вземате каквото и да било решение, първо да проучите всички евентуални места относно всичко, което ви интересува, и след това двамата да сте единни в избора си (малко поучително прозвуча, съжалявам за което  Wink). Просто съм внимателна и не бих искала да се подведеш.

А в частност за дългите и къси разстояния - да, вярно близо е и е по суша, няма да ви се налага да го плувате, ако закъсате недай си Боже, но пък може да се наложи да се прибирате пеш  Wink А дори и да опитате късмета си на по-далечно място, може толкова да ви хареса, ако попаднете на точния работодател, че да не мислите въобще за връщане.

Толкова от мен, късмет   bouquet

# 86
Озадачена съм...от няколко дни търся сухо мляко (за възрастни) и не мога да намеря, Маринопулос, Василопулос тц. Вчера ме насочиха към щанда с бебешките храни и там след дълго търсене нарамих едно бебешко (друго не открих), но в последния момент прочетох, че е подсладено и ароматизирано и го върнах. Не мога да разбера: не се употребява ли (малко абсурдно ми се струва) или е маскирано някъде и аз не мога да го намеря (при консервираното и бебешките храни явно не е...)

# 87
аз сухо мляко за 1и път видях в България.
 никога като дете се сам пила мляко от прах.
 имаше едно друго на \"ноуноу\" които се разтваряше в вода и беше много сладко

# 88
тук пият кондензирано.
Виждала съм по щандовете, ама къде точно, при кои продукти стои не помня .
Същото е като сухото, само, че течно.

# 89
Мда ясно ми стана.
Млякото го слагам в машината за хляб.   chef Там пише сухо, ама като няма... Като последен шанс, ще проверя в Склавенитис.
Минах на варианта Nounou в малки кутийки, зашото ми омръзна да хвърлям мляко (не пия и се разваля).

Общи условия

Активация на акаунт