Примерна схема за захранване (14)

• 38 966
  • 513
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Аз си купих ръжено и ечемичено био- брашна. Досега съм въвела ръжта, ечемика ми предстои-варя каша,но мисля,че бих предпочела да са на ядки- така ужасно много залепва по съда,въпреки,че непрекъснато бъркам 20 минути  Shocked. После си кисна тенджерката половин ден - на дъното става като второ дъно -хубав , дебел и твърд пласт,направо красота. Та, по-добре не си купувайте брашна, а - ядки.

В този ред на мисли, за да си оползотворя брашната (може би въпроса ми не е за тази тема, ако е така, моля да ме извините), но дали някой не приготвя сам на бебето си някакъв вид гризини от био- брашна, без сол, яйце,с две думи полезен заместител на солетите-примерно от царевично, ръжено,ечемичено брашно...? Моля , споделете някоя рецепта .

# 211
naleks и nakka благодаря ви много  Hug И Студ град и Младост 1 са ми наблизо. Но и до мола на Стамболийски можем да отидем  Simple Smile

# 212
Не знам ,като не иска да пие водата ,дали да не взема някакъв чай или пък сок Rolling EyesЗащото течностите,които ще поема ще са много малко ,около 430 мл само.
Дори и млякото при тези 400мл. ми се струват малко, ако не бъркам Косе Босе е писала, че количеството мляко на ден до 1г. трябва да е между 700 мл. и 1000 мл., а след 1г. 500 мл. дневно, като в това количество се включват и другите млечни, които се дават. Относно водата пробвай да я даваш по всевъзможни начини, които се сетиш може пък така да привлечеш вниманието, чашка с накрайник, обикновенна чашка...

# 213
Аз си купих ръжено и ечемичено био- брашна. Досега съм въвела ръжта, ечемика ми предстои-варя каша,но мисля,че бих предпочела да са на ядки- така ужасно много залепва по съда,въпреки,че непрекъснато бъркам 20 минути  Shocked. После си кисна тенджерката половин ден - на дъното става като второ дъно -хубав , дебел и твърд пласт,направо красота. Та, по-добре не си купувайте брашна, а - ядки.

В този ред на мисли, за да си оползотворя брашната (може би въпроса ми не е за тази тема, ако е така, моля да ме извините), но дали някой не приготвя сам на бебето си някакъв вид гризини от био- брашна, без сол, яйце,с две думи полезен заместител на солетите-примерно от царевично, ръжено,ечемичено брашно...? Моля , споделете някоя рецепта .
На бавен огън ли това? На мен не ми се е случвало. Може би котлона го пускаш много силно или пък не сипваш достатъчно вода?

# 214
  • Бургас/Пз
Здравейте, захраних малкия на 23 февруари. Досега съм давала картоф, морков, тиква, тиквичка, пъщърнак, броколи, круша, ябълка, слива, праскова /въвеждам я в момента/, ориз и елда. Веднъж съм давала банан и веднъж авокадо, само да опита и затова не ги смятам за въведени. Също така веднъж ядене в което има грах и спанак и тях също не съм ги въвеждала. Так се получи защото той много иска да яде от нашето ядене и понякога му давам. Оризът го давам в домашно приготвени пюрета, защото оризова каша катеригочно отказва. Елда съм давала 5 дни по 50гр каша защото повече не изяжда. Почти на всяко ядене го кърмя защото не изяжда повече от 70-80гр. твърда храна

Въпросът ми е мога ли вече да въведа месото или да изчаквам още и да продължавам с тези плодове и зеленчуци които съм въвела до момента. За сега не искам да вкарвам нови. Мисля че няма нужда.

# 215
Не знам ,като не иска да пие водата ,дали да не взема някакъв чай или пък сок Rolling EyesЗащото течностите,които ще поема ще са много малко ,около 430 мл само.
Дори и млякото при тези 400мл. ми се струват малко, ако не бъркам Косе Босе е писала, че количеството мляко на ден до 1г. трябва да е между 700 мл. и 1000 мл., а след 1г. 500 мл. дневно, като в това количество се включват и другите млечни, които се дават. Относно водата пробвай да я даваш по всевъзможни начини, които се сетиш може пък така да привлечеш вниманието, чашка с накрайник, обикновенна чашка...
В момента пие около 630мл. АМ,като освен това добавям в кашата следобед АМ и в зеленчуковото пюре също.На практика всички хранения са му млечни Peace.Сутрешната закуска също ще бъде млечна,така  смятам че млякото му е достатъчно,но количеството течности като цяло са малко Confused
Иначе както съм писала,съм пробвала всякакви варианти-различни биберони,с накрайник...Но не съм пробвала с обикновена чаша Wink.Ще пробвам Hug
Замислих се за някакъв чай с плодове ,които съм му въвела до сега Thinking

# 216
  • София
Записвам се да следя темата, че ми е много интересно, а и ни предстои захранване след месец-два:)

Последна редакция: сб, 11 апр 2009, 23:02 от abel

# 217
Забравих да попитам - тези грамажи сирене и месо за целия ден ли са или само за една порция?

# 218
Забравих да попитам - тези грамажи сирене и месо за целия ден ли са или само за една порция?

Мисля, че са за деня, но и те обикновено се дават на един път - месото в зеленчуковото пюре, а сиренето - в закуската  Peace

# 219
Момичета как приготвяте овесените ядки?Накисвате ли,варите ли,колко,  и стават ли мекички?
Исках да и направя овесени ядки със сирене за закуска.Накиснах ядките от вечерта,сутринта ги варих  и се опитах да ги пасирам но нещо не се получи.Така ли става обикновено?
Много ще съм ви благодарна да споделите !И други идеи за закуска на 8 месечно бебе?

# 220
Момичета как приготвяте овесените ядки?Накисвате ли,варите ли,колко,  и стават ли мекички?
Исках да и направя овесени ядки със сирене за закуска.Накиснах ядките от вечерта,сутринта ги варих  и се опитах да ги пасирам но нещо не се получи.Така ли става обикновено?
Много ще съм ви благодарна да споделите !И други идеи за закуска на 8 месечно бебе?
По-рядки ги прави, ако искаш да ги пасираш, че стават на лепило  Crazy
Иначе понякога ги кисна, ама като бързам го пропускам тоз момент Simple Smile

# 221
Здравейте, захраних малкия на 23 февруари.

Въпросът ми е мога ли вече да въведа месото или да изчаквам още и да продължавам с тези плодове и зеленчуци които съм въвела до момента. За сега не искам да вкарвам нови. Мисля че няма нужда.
Може да въведеш месо,дори е препоръчително! Peace

# 222
Здравейте, захраних малкия на 23 февруари...
Мисля, че месото се въвежда от 1 до 2 месеца след започване на захранването. Аз захраних от края на 4-ти месец и въведох месото от началото на 6-ти месец

# 223
  • София
Аз накисвам от вечерта фини овесени ядки,на сутринта ги варя 5 минутки с малко вода и ги давам така-не ги пасирам,бебка не се мръщи много на консистенцията.

JeniB вода сипвам,колкото да стане средно гъста кашичка като се свари брашното, а котлона наистина не е много слаб,но все пак при непрекъснато бъркане не би трябвало да залепва така кошмарно.По същия начин варя и просо-там нямам подобни проблеми.

# 224
  • Бургас/Пз
Много ви благодаря, значи от другата седмица мятаме пържолите!!!  Joy Joy Joy

Духи Пухи къде се загуби!!!

Общи условия

Активация на акаунт