Примерна схема за захранване (14)

• 38 909
  • 513
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, а откога давате тези"Оризовки"?Много ми харесаха и се чудя дали да не и дам да пробва.

# 391
Здравейте.  Simple Smile
Захраних малкия на 5м. и малко с зеленчуково пюре ( картоф, домашен). В момента  започнах с плодовите пюрета (на морков с ябълка сме сега и после банан и т.н.). Смятам като въведа 5-6 плода да почна кашите и тук ми е питането:
- С каква каша се почва( млечна или безмлечна и коя кога)? Оризова, елда, овес( е то ще е с която избера де, но мисълта ми е дали някоя е по-подходяща от друга - овеса по специално).
- Като въведа дадената каша и тогава ли почвам да добавям плодово пюре, и по колко?
- А като почна кашите с плодове добавянето на пюре отпада ли?

Щом сте на АМ няма значение. Първо се дава ориз, после другите безглутенови. Овесът е с глутен и е за по-късно.
Както ги яде детето. Аз винаги и слагам плодово(използвам чисти каши). Ти както си прецениш. За деня: зърнени=плодове=зеленчуци

# 392
amarinova,ето за суровите зеленчуци:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=290478.msg7945969#msg7945969
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=369501.msg10264783#msg10264783

аrkady,започва се с оризова  каша.
каши
Дъщеря ми все още си яде кашите с плодово пюре.С пресен плод не ги иска.

# 393
Момичета, а откога давате тези"Оризовки"?Много ми харесаха и се чудя дали да не и дам да пробва.
Горе-долу от вашата възраст Simple Smile

Харесваше ги до към 18м. между другото.. После нещо ги отсвири постепенно  newsm78

# 394
Мерси Duhi_puhi, ще пробвам утре между храненията сигурно. Wink

# 395
Какви са тези оризовки и от къде ги купувате?  newsm78

Искам да ви питам как да въведа зеления фасул, има ли такова пюре? Ако няма кажете ми как да го приготвя, моля!

# 396

Аз пробвах преди две седмици, но резултатът беше по-скоро игра с оризовките и трошене, а не изяждане Crazy

Катинче
, аз ги купих от диетичен магазин, но ги има и в Билла и Пикадили и в обикновените хранителни магазини. Само трябва да гледаш съставките, че има и "овкусени".

Зеленият фасул не знам да го има в някое готово пюре. Аз правих домашен, сварен и нарязан на ситно в картофено пюре /защото го въведох около 10 месеца/ Peace.

# 397
Здравейте момичета,

Основно сме на кърма, но ми е любопитно мога ли да давам от млечните каши.
Гледам има голям избор, а и са с добавени витамини, минерали и така де, все важни неща. На този етап давам безмлечната оризова каша на Милупа. Интересува ме, дали мога да давам и от млечните? Какво трябва да е млякото и дали трябва да го въвеждам? АМ бебо е пил само в родилното. Вие какви каши давате на бебоците си?

Още един глупав въпрос - при въвеждането на нова храна мога ли преди/след да давам друга вече въведена по същото време. Примерно 1 лъжичка нова и 3 от вече въведената?

Благодаря!

# 398
erota, JeniB мерси  bouquet
Само не разбрах  - млечна или безмлечна? newsm78

# 399
erota, JeniB мерси  bouquet
Само не разбрах  - млечна или безмлечна? newsm78

На вашата възраст е по-добре безмлечна с добавена кърма или АМ Peace

# 400
Katinche,аз въведох зеления фасул със супа.
Пасирах супата и въобще не го усети,а иначе е доста капризна и злояда.

# 401
Галче   bouquet

# 402
Галче, сигурно и при нас ще е така. Wink

Катинче, има ги и във Фантастико при Био продуктите, на Izzi,Оризовки.Преди две, три странички duhi_puhi пуска снимка.
Успех със фасула.

# 403
Търсих, търсих и не намерих / или не съм търсила много/ каша елда как да я приготвя т.е. може ли с кърма и вода или само вода а после да кърмя или.... newsm78 Само на кърма сме засега...

# 404
Търсих, търсих и не намерих / или не съм търсила много/ каша елда как да я приготвя т.е. може ли с кърма и вода или само вода а после да кърмя или.... newsm78 Само на кърма сме засега...
Спокойно само с вода и си кърми после Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт