Примерна схема за захранване (14)

• 38 872
  • 513
  •   1
Отговори
# 375
Косе Босе, много ти благодаря за изчерпателния отговор !!!    bouquet  bouquet  bouquet

Относно картофите- за предпочитане са старите, мисля че причината е че те са с по- малко съдържание на нитрати спрямо пресните. Аз лично пюрето на малкия го правя от стари картофи. Намачквам ги с бебешка пластмасова лъжичка (от онези, които си променят цвета при досег с горещо) и се получава доста добре и е бързо.

# 376
След като съм въвела спанак, мога ли да дам лапад или отделно да го въвеждам?
Не се дава като нова храна.

докога пият децата АМ преди лягане.
Докато искат.
(При по-големите дечица е добре да се мине с четката за зъби след това.)

... киноа ...
Приготвям я с накисване; има леко горчив послевкус.
Не трябва да горчи след като е сварена.
Пробвай друга опаковка или марка.

нерафинирано слънчогледово олио[/b] може ли да се дава на 10-мес бебе?
След 8-10 м. може да се дават нерафинирани мазнини.
Те са полезни, но и не толкова леки за храносмилането.

# 377
Здравейте отново,

Тия дни една педиатърка ми каза, че да е захранено детето с дадената храна и за да сме сигурни, че се приема добре, тярбва да се дава 10 дена, като се стигне до 10 лъжички и на следващия ден да се даде  цяло бурканче  Shocked  Какво мислите вие???

Ние като едва стигаме до 5-6 пълни лъжички означава ли, че не съм захранила  newsm78

# 378
Искам да питам може ли да се замразяват супи,застроени с яйце или кисело мляко и за колко време максимално?
Косе Босе,може ли да се използва диетична сол в детското хранене или няма смисъл?

# 379
Момичета имам въпрос за въвеждането на маслото.Цялото количество ли се дава ( колкото лешник ) или като другите храни постепенно да се увеличава количеството.Имам някакви спомени от записките на Косе Босе, че се дава цялото количество няколко (4-5) дена ,но сега не мога да открия,къде го бях прочела Embarassed

Благодаря ви  bouquet

# 380
Здравейте отново,

Тия дни една педиатърка ми каза, че да е захранено детето с дадената храна и за да сме сигурни, че се приема добре, тярбва да се дава 10 дена, като се стигне до 10 лъжички и на следващия ден да се даде  цяло бурканче  Shocked  Какво мислите вие???

Ние като едва стигаме до 5-6 пълни лъжички означава ли, че не съм захранила  newsm78

Това няма как да е така, моето дете започна чак сега да изяжда твърда храна колкото едно бурканче, 5-6 лъжички е нормално количество за възрастта и щом е давана храната 3-5 дни значи е въведена!

# 381
  • Бургас
Привет!
Включвам се да следя и да трупам опит, че след месец мисля да захранвам. За сега сме само на кърма без вода и сокове Hug

# 382
Звездичка Благодаря   bouquet

# 383
Здравейте.  Simple Smile
Захраних малкия на 5м. и малко с зеленчуково пюре ( картоф, домашен). В момента  започнах с плодовите пюрета (на морков с ябълка сме сега и после банан и т.н.). Смятам като въведа 5-6 плода да почна кашите и тук ми е питането:
- С каква каша се почва( млечна или безмлечна и коя кога)? Оризова, елда, овес( е то ще е с която избера де, но мисълта ми е дали някоя е по-подходяща от друга - овеса по специално).
- Като въведа дадената каша и тогава ли почвам да добавям плодово пюре, и по колко?
- А като почна кашите с плодове добавянето на пюре отпада ли?

Друго питане -  Минахме на АМ Аптамил 2 и там количеството е драстично намалено, и като калории е по-малко от това колко е приемал от 1-цата( т.е. при 1-цата пиеше 180мл, а сега трябва да пие 120  като калориите са много по-малко от поеманите до сега). Аз му давам сега по 150 ( доближават се по калории  при поеманото от 1-цата).  За обяд изяжда 1 малко бурканче пюре (125г.) и мляко 60мл, което смятам  че му е добре. А като въведа кашите е по същия начин, нали( количество каша + АМ до необходимото количество)?

ПС: Гулията кога се въвежда?

Това е за сега с питането.  Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 26 апр 2009, 18:05 от arkady

# 384
Koce Босе, мами, колко е срока на съхранение на домашното приготвените каши кафяв ориз и елда?

# 385
Koce Босе, мами, колко е срока на съхранение на домашното приготвените каши кафяв ориз и елда?
Piaf, за вече готовите каши ли питаш или за брашната?

Косе Босе, от кога може да се дават сурови зеленчуци? Примерно морков Peace

# 386
От когато може да ги дъвче достатъчно добре, че да не се задави Simple Smile

# 387
имам в предвид настъргани, на ситното на рендето

Питам, защото вчера дребната ми грабна един морков от ръцете и започна да го ръфа Peace След това и настъргах и тя си го хапна с кеф. Не мисля да ми става практика, но все пак да си знам дали може от време на време

# 388
Запис да следя темата. Дъщеря ми е на 5 месеца, само на кърма, без вода, предстои ни захранване след 1 месец.

# 389
имам в предвид настъргани, на ситното на рендето

Питам, защото вчера дребната ми грабна един морков от ръцете и започна да го ръфа Peace След това и настъргах и тя си го хапна с кеф. Не мисля да ми става практика, но все пак да си знам дали може от време на време
Щом си го хапва давай й Simple Smile Няма проблеми  Peace

Общи условия

Активация на акаунт