Примерна схема за захранване (14)

• 39 087
  • 513
  •   1
Отговори
# 135
Косе Босе, благодаря, напътствията ти са много ценни:)
Исках да те питам и още нещо - моят син е с чувствителна кожа и често му се появяват обривчета, които не винаги разбирам от какво са - дали е претопляне, храна, моя храна (още кърмя интензивно). Почти винаги минават в рамките на два-три дни. Мисля си, че това не са реакции към храната (или по-тежко - предазлположения към алергии), защото няма симптоми в храносмилателния тракт. Дали съм права? Като цяло захранването върви много бавно и внимателно, проблеми с ако имаше едва сега с местото, а при повторното предлагане засега няма. 

# 136
Здравей Косе Босе,
Направих супа от коприва с лук, морков, булгур и малко брашно и джоджен. Вече сме въвели глутена с овесена каша и пшеничен грис. Днес смятам да й дам джоден и коприва заедно, надявам се да не е проблем. Искам да те питам така както е мога ли да я замразя в бурканчута, защото това ни е последната коприва за сезона?

# 137
Пфуу, уж го обезсолих. Ама пак солено стои. Може в това да е проблема ConfusedЩе взема утре да пробвам с друго Peace Ама пак краве ще взема, че само при мисълта за козе и Sick

Смени го, може да има ефект както казваш Simple Smile
Аз използвам кравето на "Маджаров".
Слагам част от него във вода единият ден, до другия е обезсолено и няма отказ.
Разбира се зависи и от вкуса на детето, но избери друга марка от тази, която си дала.
Може там да я ключа от палатката  Hug  bouquet

# 138
Косе Босе, ще можеш ли да се включиш и по мойте въпроси  Blush, вече ми е неудобно да се самоцитирам  Confused

# 139
Смени го, може да има ефект както казваш Simple Smile
Аз използвам кравето на "Маджаров".

Ами и аз взех на Маджаров, краве в кутия Peace Днес опитах да обезсоля едно малко парче и се получи Laughing Сиренето стана безсолно, а детето си го излапа Peace Явно проблема идва от това, че се опитвах да обезсоля цялата буца, а така става по-бавно Confused

# 140
Здравейте,скоро ще се захранваме и съм избрала да започна с каша.В една примерна схема пишеше ,че се започва с 20 грама.Това колко лъжички са?Благодаря ви предварително

# 141
Здравейте,скоро ще се захранваме и съм избрала да започна с каша.В една примерна схема пишеше ,че се започва с 20 грама.Това колко лъжички са?Благодаря ви предварително

Обикновено се започва с 1-2 лъжички, още повече, че бебчето е малко, на другия ден 2-3 и така  Peace

# 142
Обикновено се започва с 1-2 лъжички, още повече, че бебчето е малко, на другия ден 2-3 и така  Peace
15 г е супена лъжица, 5 г чаена. Но наистинас започни с една две лъжички - бебешки.

secret girl   задала си въпроса за месото, който и  мен ме интересуваше и сега имам отговор без да питам  Peace

Имам обаче и други въпроси. До сега захранвам месец и около 3 седмици и бебо е на 7 месеца и половина с две твърди хранения - пюре на обед и каша вечер:
5-6 ч кърмене
8-9 ч кърмене
12 ч пюре (зеленчуково и от три дни и месно) + кърмене след това
15 ч кърмене
18 ч каша с плод + кърмене след това
21:30-22 ч кърмене

Искам вече при двете твърди хранения да махна кърменето след това, че започна много да ми тежи.

Колко е количеството, ориентировъчно, пюре/каша  за възраст 6-12 месеца и по колко АМ да добавям в тях? (Пример 180 г каша с 2 мерителни л АМ, добре ли е?)
Изобщо смятам АМ в храната да е първата стъпка към отбиването/премахване на някои от кърменетата, мисля до 1 година да оставя може би сутрешното и вечерното, възможно ли е?
Косе Босе, моля за коментар!

# 143
Ами и аз взех на Маджаров, краве в кутия Peace Днес опитах да обезсоля едно малко парче и се получи Laughing Сиренето стана безсолно, а детето си го излапа Peace Явно проблема идва от това, че се опитвах да обезсоля цялата буца, а така става по-бавно Confused
Браво, радвам се че вече го яде Simple Smile
Аз взимам от вакумираното, по 400 грама което е, че в кутията е 900,
и множко идва, а само той си го яде Simple Smile

# 144
Здравейте, аз пак за месото да питам, че е голям проблем - до сега е имало дни в които момчето не яде много или пък нещо не му харесва, обаче с това месо е кошмар - едва хапне 2-3 лъжички! Та да питам - имали ясна разлика във вкуса между месните пюрета (ползвам Хипп и Сънвал) и сготвено месо? Предполагам, че има, но ако някой може да каже - ще пробвам да му готвя. Това води до другия въпрос - от къде да взема чисто месо от добър произход (селото не е вариант при нас - нямам:()?

# 145

Много добър избор за оризовата каша. Препоръчително е да я даваш 10 дни, втората храна 7 дни, трета храна 5 дни.
Храните през следващия един месец по 5 дни, после можеш и по 3-4 дни. Ако въвеждаш храна от нова група (например първото месо) може да даваш по 5-6 дни.

За лъжичките:
1-ви ден = 1 лъжичка
2-ри ден = 2 лъжички
3-ти ден = 3-4 лъжички
4-ти ден = 4-6 лъжички
5-ти ден = 5-9 лъжички
6-ти ден = 6-10 лъжички
7-ми ден = 7-12 лъжички
(10-12 лъжчики са не повече от 50-60 г пюре - зависи от пюрето и лъжичките все пак - но това е достатъчно за начало, плюс млякото.)

# 146
Моля за съвет.Момичета мислите ли че има проблем ако давам два поредни дни месо,после два поредни дни зеленчуково пюре с жълтък?Понеже беба изяжда около 90-100гр. и така едно пюре за два дни,или като и готвя аз поне да е за два дни,че всеки ден за по няколко лъжици почва да ми.. Rolling Eyes.

# 147
  • София
Аз също давам 2 поредни дни месо, но гледам да е еднакво. Просто той яде пюрета за по-малки деца, а вече му е нужно по-голямо количество месо и така си го наваксва.
За жълтък 2 поредни дни - не знам. Той нали тр. да се дава 2 пъти седмично.
Ако искаш пробвай 2 дни месо, 2 дни постно, като само в 1-я ден даваш жълтък и после пак така.

# 148
Влизам да ви се похваля. Пожънах страхотен успех с моето злоядо зверче - направих и натурално царевично нишесте с коприва, ефектът беше  Shocked

# 149
Браво, радвам се че вече го яде Simple Smile
Аз взимам от вакумираното, по 400 грама което е, че в кутията е 900,
и множко идва, а само той си го яде Simple Smile

ааа в кутия има по 500 гр Wink

Общи условия

Активация на акаунт