Примерна схема за захранване (14)

• 39 095
  • 513
  •   1
Отговори
# 150
Та да питам - имали ясна разлика във вкуса между месните пюрета (ползвам Хипп и Сънвал) и сготвено месо? Предполагам, че има, но ако някой може да каже - ще пробвам да му готвя. Това води до другия въпрос - от къде да взема чисто месо от добър произход (селото не е вариант при нас - нямам:()?

Разликата е от земята до небето  Peace Пробвай да намериш чрез познати, които имат село  Wink Или био месо  Rolling Eyes

Katinche , и моя разбойник обожава царевично нишесте  Simple Smile Наскоро му предложих и царевичен грис, остана мноооооооого доволен  Wink Това ти го казвам като вариант да разнообразиш  Peace

# 151
Наскоро му предложих и царевичен грис, остана мноооооооого доволен  Wink Това ти го казвам като вариант да разнообразиш  Peace

За царевичния грис за качамак ли говориш? Не ли много едро смлян?  newsm78

# 152
Ами на опаковката пише цар. грис, прилича на този за качамак, даже май е същия  Rolling Eyes Според мен не е едро  Peace Зависи на какъв етап от захранването сте. Бобо вече яде непасирано -  ориз, ядки ...

# 153
Ами на опаковката пише цар. грис, прилича на този за качамак, даже май е същия  Rolling Eyes Според мен не е едро  Peace Зависи на какъв етап от захранването сте. Бобо вече яде непасирано -  ориз, ядки ...

E, браво на вас, ние сме до никъде! Яде само каши, банан, тиква и морков, а и от вчера коприва  Laughing

# 154
Здравейте
Предстои ни захранване и съм решила да е с оризова каша. Обмисляме варианта да я приготвяме вкъщи, четох статията по въпроса. Някоя от вас има ли опит с приготвянето-от бял или кафяв ориз, коя марка ориз?А и не ми е ясно как се съхранява, веднъж щом се приготви и може ли да се ползва много пъти?
Благодаря предварително

# 155
  • София
Косе Босе, моля те за коментар на съдържанието на тези бишкоти и по специално за млечния протеин и обезмасленото мляко на прах в тях. Не съм въвеждала още млечни продукти. Мога ли да давам по една бишкотка сутрин за закуска с АМ?

Бишкоти за гризкане над 8 мес., 720гр.

Състав: Царевично брашно, захар, обезмаслено мляко на прах, растително масло, хранителна фибра (инулин), мая (карбонатно амониева киселина, карбонатно натриева киселина, монокалиев татрат), овесено нишесте, зехтин, добавка Плазмон (млечни протеини), минерални соли, натурални аромати, витамини.
Съдържа глутен, млечни протеини и захар.

# 156
  • Бургас/Пз
Здравейте
Предстои ни захранване и съм решила да е с оризова каша. Обмисляме варианта да я приготвяме вкъщи, четох статията по въпроса. Някоя от вас има ли опит с приготвянето-от бял или кафяв ориз, коя марка ориз?А и не ми е ясно как се съхранява, веднъж щом се приготви и може ли да се ползва много пъти?
Благодаря предварително

Домашно приготвеното брашно можеш да го съхраняваш в буркан или кутия около месец. И след това пак си приготвяш. За марката на ориза - първоначално можеш да вземеш био ориз, а после някой който е Екстра качество, защото е по.чист от другите. Добре е да започнеш с бял ориз и после да минеш към кафяв.

Имам обаче и други въпроси. До сега захранвам месец и около 3 седмици и бебо е на 7 месеца и половина с две твърди хранения - пюре на обед и каша вечер:

Колко е количеството, ориентировъчно, пюре/каша  за възраст 6-12 месеца и по колко АМ да добавям в тях? (Пример 180 г каша с 2 мерителни л АМ, добре ли е?)
Изобщо смятам АМ в храната да е първата стъпка към отбиването/премахване на някои от кърменетата, мисля до 1 година да оставя може би сутрешното и вечерното, възможно ли е?
Косе Босе, моля за коментар!

Аз не съм Косе Босе, но си позволявам да ти споделя моето мнение.
По принцип АМ имат схема на кутията как се приготвя и ако приготвяш безмлечна каша, е хубаво да спазваш тази схема. Значи ако ти трябва 150гр мляко за да притовиш кашата слагаш толкова лъжички АМ колкото пише на опаковката на АМ-то. /Например на Аптамил пише 1 лъж на 30мл/
Според мен 2 лъж. на 180мл са малко.

Иначе ето примерни количества за твърда храна:
6 месеца -100-120гр.
7-8 месеца = 160-170 мл
9-11 месеца = 180-190 мл
Ако детето иска още, трябва да се продължи с мляко, колкото иска да пие.

Последна редакция: пн, 06 апр 2009, 17:51 от ani_d

# 157
Косе Босе много благодаря!   bouquet
Аз давам 130гр каша + 40гр плодово пюре всеки следобед.

# 158
Колко време може да се съхранява обезсоленото сирене?  newsm78
Мога ли да си обезсоля по-голямо количество и да го давам докато го изяде или трябва всеки ден да обезсолявам?

# 159
Здравейте, момичета!

Чета, чета и се обърквам все повече  #Crazy Затова , МОЛЯ за вашето мнение

Досега сме били изключително на кърма, но мисля към края на седмицата да захранвам.

Заредила съм се с пюренца на Хип - зелечукови и зеленчуково-плодови. Мисля да ги въвеждам по следния начин - днес една лъжичка, утре 2 и така на 6 ден давам 6 6 лъжички и после въвеждам новата храна, като добавка към вече въведената, по същия начин. Така за месец ще съм въвела 5 храни, ако всичко се приема добре  Praynig
 Бавно ли е според вас? Задължително ли е да се измести едно кърмене с твърда храна?

Притесняваме, че така ще въведа по късно месото примерно  Confused А, всъщност, кой храни трябва да са въведени преди да се въведе месото? При въвеждането на каши - кой са за предпочитане -от кутийте или от бурканчета?

Какво ви е мнението за Био менюто на хип за спокоен сън?

благодаря, предварително! И се извинявам за некопметентността  Embarassed

# 160
Мога ли да си обезсоля по-голямо количество и да го давам докато го изяде или трябва всеки ден да обезсолявам?

И мен ме интересува този въпрос Rolling Eyes

# 161
Защо да не може? Нали ще го държиш в хладилник?
Едно време баба ми като купеше сирене винаги го слагаше във вода.

# 162
Аз обезсолявам сирене за по 2-3 дена, и след това отново.

# 163
А всеки ден ли се дава сирене?Има ли някакви препоръки?

Имам още едно питане-от каква възраст може да се дава  и за обяд и за вечеря зеленчуци?

# 164
Косе Босе,пак те моля за съдействие! PraynigНалага ми се спешно да отбивам.По колко АМ ще е удачно да добавям към твърдата храна, като се има на предвид,че до сега не съм замествала хранене.Към кашата сухо АМ ли се добавя,или тя се разтваря в готово АМ?

Общи условия

Активация на акаунт