Примерна схема за захранване (14)

• 38 928
  • 513
  •   1
Отговори
# 255
Този не заслужава да го коментираме  Stop
Дам.. ама майки като "elipepova" са много добри мишени  ooooh! Rolling Eyes

# 256
Беля домат, чушка, грах, царевица ....

Как се белят грах и царевица  Shocked ?

# 257
Е, не съм чак такава мишена...Аз още не съм започнала захранване, че даже и вода не давам....

# 258
Как се белят грах и царевица  Shocked ?

Варя ги и след това стискам зрънцето, а вътрешността изкача  Joy става мнооооооого бавно, но жертвата си заслужава  Peace Една мама каза, че ги претрива през едра цедка ... така люспичките оставали отгоре, сигурно по-лесно става  Rolling Eyes но аз си карам по моя метод, че нямам цедка  hahaha

Е, не съм чак такава мишена...Аз още не съм започнала захранване, че даже и вода не давам....

Браво на теб, а щом четеш тук, сигурно ще захраниш както трябва  Hug

# 259
  • София
Друго си е да чуеш още едно мнение. JeniB благодаря!

Моето дете два поредни дни след пюре от спанак с картоф на SUNVAL се събужда от сън с рев (не е типично за него), и се успокоява само след като суче. Може ли спанака да е раздразнил коремчето? Скоро май няма да му предложа тази гозба Simple Smile

# 260
И аз така стисках грахчетата едно по едно Grinning Царевица само от пюре съм давала. Сега вече давам така граха, но доматите ги беля.

Моето дете два поредни дни след пюре от спанак с картоф на SUNVAL се събужда от сън с рев (не е типично за него), и се успокоява само след като суче. Може ли спанака да е раздразнил коремчето? Скоро май няма да му предложа тази гозба Simple Smile
Възможно е. Особено, ако спанака е в повече. Но може и да му избива зъб. Не му давай спанак и ако пак така се буди значи не е от него.

# 261
  • София
Момичета, имам две въпросчета. Rolling Eyes
Може ли да се дават 2 каши на ден - например сутрин овесена, следобед безглутенова?
В кой момент от захранването (в кой месец, колко време след въвеждане на глутена) може да се дава два пъти на ден глутен - например сутрин попара, вечер супа със сухар, или кисело мляко с бисквитка?

# 262
  • София
Косе-Босе, един въпрос за нашия режим. На 10.5 месеца е и от два месеца може би сме на 4 хранения.

08 ч - 190 АМ
12 ч- 190 месно или зел пюре, всякакви видове
16 ч - 190 плодово пюре с йогурт или извара, или плодово пюре + АМ
20 ч - 180 - 190 АМ, като понякога преди това яде обикновени бисквити - 1-2 бр. макс.

Въпроса ми е трябва ли вече да променям нещо? За момента тя си е съвсем ОК с този режим, всъщност по нея съм го изградила, но се притеснявам дали е достатъчно/правилно така.

Благодаря.

# 263
Косе Босе досега съм давала на малкия само печена на фурна риба. Проблем ли е да я приготвя на скара, в смисъл дали ще бъде обработена топлинно достатъчно? Мерси предварително Simple Smile

# 264
... печена на фурна риба. Проблем ли е да я приготвя на скара, в смисъл дали ще бъде обработена топлинно достатъчно?
Достатъчно е рибата или месото да са филетирани на по-тънки парчета, за да достигне високата температура до вътрешността.
На вашата възраст може.

Може каша два пъти дневно.
Ако е смесена с плодове или млечна добавка, количеството на зърнената част е горе-долу наполовина. За ориентир може да се полза препоръката, че количеството зърнени храни трябва да е колкото количеството зеленчуци или плодове за деня, дори може малко повече. Така че половина доза каша с нещо млечно сутрин и половин доза каша с плодове или друга добавка следобед не е проблем, напротив.
След 9-10 м. за вечеря могат да се включат още веднъж зеленчуци, освен обедното хранене. Зеленчукова супа също е хубав вариант.

Глутен два пъти дневно - около месец след захранването с него.

# 265
(...) трябва задължително да е обозначено БЕЗ ГЛУТЕН!

Да, винаги се чете етикетът за глутенови съставки.
Много внимателно.

Но производителите на бебешки продукти не са длъжни да означават наличието на глутен, ако храната е за възраст след 6 месеца.
Такова е законодателството за детските храни.

# 266
Косе Босе,моля те за коментар,когато имаш време Praynig

Момичета,сега въвеждам глутена с овесена каша и заедно с това и третото твърдо хранене.Днес на третия ден съм дала 1/3 каша.Въпросът ми е мога ли да смесвам сутрешната глутенова каша със плодово пюре 1/1?Притеснявам се да не ни стане много кашата ако дам цяла порция,защото давам следобяд безглутенова каша смесена с плод 1/1.Ако евентуално давам плод и сутринта и следобяд,той един и същ ли трябва да бъде или различен.От друга страна,скоро ще въвеждам  масло и сирене,които смятам да давам със закуската и плодовото пюре ще отпадне,нещо се обърках тотално Crazy

Моля за коментар и на последователността и продължителността на храните ,които ще въвеждам:
овес - 5 дни,плод - 3 дни,ръж-4 дни,масло-4 дни,плод- 3 дни,сирене - около 5 дни newsm78,месо 3-ти вид-4 дни,пшеница-4 дни

И пак да питам за водата Embarassed,като не иска да пие по никакъв начин може ли да предложа някакъв чай?

Това ни е режима на хранене:
 7,00 - 200мл. АМ
10,30 - 180-200мл. АМ(тук въвеждам третото хранене с глутенова каша,че нещо много го отложихме май  )
13,30 - месно/зеленчуково пюре около 200гр.
17,30 - безглутенова каша ,смесена с плод 1:1 около 200 гр.
21,30 - 230 мл.АМ

# 267
Косе Босе, при положение, че Ива последната седмица ми отказва зеленчуците (вчера се излага да хапне 4-5лъжички от спаначената супа с ечемик) , а яде кашите и плодовете, да и смесвам ли зеленчуци с плодове, за да хапва и от тях или да продължавам да и предлагам чисти? Ние общо взето в момента сме каши=плодове>>>зеленчуци Simple Smile
Вече мога ли да предлагам някакви сурови зеленчуци и какви са подходящи?

# 268
Косе Босе, мерси   bouquet

# 269

Общи условия

Активация на акаунт