Примерна схема за захранване (14)

• 38 926
  • 513
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте, момичета!
Четох, четох, дано не повторя вече коментирани неща...
Искам да попитам счита ли се въведена царевицата на зърна, ако вече без проблем съм давала каша с царевица(каша грис на Milupa)?
Взех пюре с грозде, до сега съм давала само с гроздов сок. Трябва ли да подходя по внимателно към гроздето(като към нов продукт)?
Предварително благодаря!
Да и на двата въпроса  Simple Smile

# 241
  • София
...
Плодове
......
Плодовете могат да се дават както самостоятелно, така и след основно хранене. Няма правило да се дават само между храненията.
....
Косе Босе, с това определено ме изненада. Чела съм, че плодовете не се дават след друга храна /основна/, тъй като се преработват по-бързо, а ако се дадат след основно хранене, има опасност да ферментират в стомаха. Поради това се дават между основни хранения, поне 1/2 час преди хранене. Доколкото знам, това важи и за възрастни, не само за бебета/деца. А ти пишеш, че може да се дават след основно хранене?  Confused

# 242
Момичета,сега въвеждам глутена с овесена каша и заедно с това и третото твърдо хранене.Днес на третия ден съм дала 1/3 каша.Въпросът ми е мога ли да смесвам сутрешната глутенова каша със плодово пюре 1/1?Притеснявам се да не ни стане много кашата ако дам цяла порция,защото давам следобяд безглутенова каша смесена с плод 1/1.Ако евентуално давам плод и сутринта и следобяд,той един и същ ли трябва да бъде или различен.От друга страна,скоро ще въвеждам  масло и сирене,които смятам да давам със закуската и плодовото пюре ще отпадне,нещо се обърках тотално Crazy

Моля за коментар и на последователността и продължителността на храните ,които ще въвеждам:
овес - 5 дни,плод - 3 дни,ръж-4 дни,масло-4 дни,плод- 3 дни,сирене - около 5 дни newsm78,месо 3-ти вид-4 дни,пшеница-4 дни

И пак да питам за водата Embarassed,като не иска да пие по никакъв начин може ли да предложа някакъв чай?

Това ни е режима на хранене:
 7,00 - 200мл. АМ
10,30 - 180-200мл. АМ(тук въвеждам третото хранене с глутенова каша,че нещо много го отложихме май  )
13,30 - месно/зеленчуково пюре около 200гр.
17,30 - безглутенова каша ,смесена с плод 1:1 около 200 гр.
21,30 - 230 мл.АМ

# 243
А то излиза че заради недаването на млечни ми е слабо детето  Sad

Ужас.. Моето тогава да се е свършило  Crazy
Аз започнах да въвеждам млечните на 15-16м. чак - до тогава не беше опитвал ни масло, ни сирене, да не говорим за мляко ..
Ама е всичко друго, но не и слаб  Crazy

# 244
Косе Босе,много ти благодаря!  bouquet

# 245
Е, Духи Пухи,
Благодаря за успокоението, поне да знам че не в това е причината. Уж тъпча по две каши да ден и месо и пак не ще да наддава. Аз не че целя да й докарам диабет и да я направя плондер, но 7,1 кг наистина ми се виждат малко. А й коремчето й едно такова хлътнало  Sad
Докторката намекна, че и кърмата ми вече нищо не струвала  Laughing

# 246
 JeniB-ето какво имам от Косе Босе за мазнината:
 Количество по възраст
До 12 месеца: до 5 г масло + до 5 мл олио (общо от 1/2 до 2 ч.л. дневно)
12-18 месеца: 5 г масло + 5 мл олио (общо 2 ч.л. дневно)
18-24 месеца: 10 г масло + 10 мл олио (общо 3-4 ч.л. дневно
 Hug

# 247
Мами, искам само да предупредя, че има доста каши и бурканчета, на които пише - след 4-ти (основно български) или след 6-ти месец, а вътре СЕ СЪДЪРЖА ГЛУТЕН. Такива са кашите на Слънчо, бурканчета на Ганчев с овесени ядки, и др.
ВИНАГИ ЧЕТЕТЕ ЗА СЪДЪРЖАНИЕ НА ГЛУТЕН! В тях трябва задължително да е обозначено БЕЗ ГЛУТЕН! -  за да ги дадете на бебета над 7-8 месеца.
Глутен се съдържа и в царевичните нишестета на Йотис или повечето български, уж царевични - четете текста с малките букви - МОЖЕ ДА СЪДЪРЖА СЛЕДИ ОТ ПШЕНИЦА!

# 248
Здравейте, в момента въвеждам глутена с овес иискам да попитам колко време е желателно да иzчакам преди да въведа сирене като първи млечен продукт? И подходяща ли е таzи въzраст?

Освен това искам да попитам като слагате домат в домашно пюре белите ли го?

Амаринова нали ти даваш кашата с кърма? До кога мислиш да процедираш така, до годинката ли или по-рано ще спреш?

Мерси предварително   bouquet

# 249
Поне 2 седмици интервал м/у глутен и млечни  Simple Smile
Беля домат, чушка, грах, царевица ....

# 250
Здравейте, в момента въвеждам глутена с овес иискам да попитам колко време е желателно да иzчакам преди да въведа сирене като първи млечен продукт? И подходяща ли е таzи въzраст?

Освен това искам да попитам като слагате домат в домашно пюре белите ли го?

Амаринова нали ти даваш кашата с кърма? До кога мислиш да процедираш така, до годинката ли или по-рано ще спреш?

Мерси предварително   bouquet
Беля го Peace

# 251
Момичета, незнам дали тук да пиша, но ......
Тук ви следя, че и на нас ни предстои захранване към края на месеца. Но днес попаднах на тази статия  :  http://www.moetodete.bg/maichinstvo/p3_1157_0.html

А като ви чета, почти всички подкрепяте късното захранване  Peace

# 252
Той включва: лишаване на бебето от вода през първата година, възможно  най-късно захранване - айде моля  Crazy

имаме твърдо кратко време за въвеждането на всички немлечни храни  – 15 дни  Shocked Shocked Shocked - това от къде го измислиха, което не  е достатъчно и води до по-големи рискове в това число и алергии. Времето  е кратко, защото едно дете към 10 – 11 месеца трябва да получава вече преходно хранене – храната на възрастния, само че подходящо приготвена,  без тлъстини и подправки и др. Тя най-добре се готви в детските кухни. - а това пък  ooooh! ooooh! ooooh!

Този изобщо запознат ли е с късното захранване, или чул-недочул си говори пълни глупости  Confused

# 253
Е, това е др Марио Laughing Не сте ли му чели сайта? Имаше разни бисери колко велика била нашата школа педиатри и ранното захранване  Grinning

# 254
Този не заслужава да го коментираме  Stop

Общи условия

Активация на акаунт