Примерна схема за захранване (14)

• 38 885
  • 513
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, скоро ми хрумна още един по-нетрадиционен продукт - някой има ли информация за черниците? Признавам, че дори не знам към коя група да ги отнеса като плод, че да се ориентирам:) Косе Босе, ако и сега извадиш информация, ще трябва да се отплащам в натура (био черници, естествено) Laughing

# 316

Хахахаха, това за черниците е готино. Wink Hug

Момичета, страхотни сте, поздрави на всички от нас!

И аз със въпрос към компетентните.
Имаме АБКМ или нещо подобно и много, ама много бавно се захранваме.Яде главно кърма и вече ориз по 40гр на обяд и 40гр вечер.Заека и картофа не ги хареса, сега сме на морков.Но 4 дни и давам по лъжичка от моркова, дори по-малко е изяла, защото се обрина по дупето и не смея да давам повече.Но може да се е обринала и от Виброцила...знам ли...В петък може би ще бием третия Пентаксим, ако спре хремата, че и тях ги мотаме още, понеже 4 месеца ни разгадаваха от какво реагира.

Въпроса ми е: Въвела ли съм моркова или трябва определено количество да се даде за да е въведена новата храна?
И дали трябва пак да отложим ваксината заради обрива според вас, че вече много закъсняваме с нея и хепатита?

# 317
Прясно мляко откога мога да давам?

# 318
  • София
Прясното мляко се дава след 1 г. - така, че вече можеш да даваш. Започни първо в състава на крем или друг десерт.

# 319
  • София
Здравейте ,

искам да попитам , от няколко  дни моят син изяжда по 190 гр зел пюре на обяд и след това не иска кърма съответно , трябва ли да добавям кърма в пюрето му и какво количество , като на практика се получава че заместваме кърменето. От другата седмица мисля да въведа АМ  (аптамил), трябва ли да добавям в храната и колко . Следобяд хапва млечна каша .
От шише не пие , ще пробвам с чаша за въвеждане , ако имате някакви идеи....
Благодаря ви предварително  за отделеното време Hug  bouquet

# 320
Danidan, не съм специалист по темата за захранването, но понеже синът ми е с АД и/или АБКМ, бих те посъветвала да отложите ваксината, защото обривите много често се усилват след ваксини. Мен ме предупредиха за моркова, че деца с АБКМ често не го понасят добре.
Иначе и аз съм със същия въпрос-давах пет дена оризова каша, стигнахме до 5 лъжички, след това спрях заради обриви.Въведен ли е оризът и като го дам следващия път в какво количество да е?

# 321
Бамбола, а ти не си ли въвела АМ с млечната каша Thinking
За чаша, въоръжи се с търпение. Пробвай различни марки с различни накрайници Peace При нас единствения вариант за поемане на течности е Авентската чаша с мек накрайник. Но пък за АМ не ще и да чуе Tired

# 322
  • София
Амаринова , и аз това се бях замислила за млечните каши че са с Ам , но нали трябва да пробвам в течен вариант , което много се съмнявам че ще му хареса , различно  от кърма , ще докладвам Stop.  Ти беше споменавала че сте на път да отбивате , аз искам да ми остане кърмене само сутрин и вечер(по няколко пъти Simple Smile), така че дано свикнат с адаптираното

# 323
А с фидето как стояха нещата?? Аз ползвам за сгъстяване  на зеленчуковите пюрета ориз или картоф, но се сетих, че и фиде ще ми свърши работа, не помня от кога можеше обаче.

# 324
беба28, мисля че може след като въведеш глутена, или по-точно пшеницата.

Бамбола, при нас постепенно кърменията през деня отпаднаха и сега имам само едно вечерно и през нощта ако се събуди. Иначе на този етап и аз се стремя почти всички яденията да са млечни Peace

# 325
А с фидето как стояха нещата?? Аз ползвам за сгъстяване  на зеленчуковите пюрета ориз или картоф, но се сетих, че и фиде ще ми свърши работа, не помня от кога можеше обаче.
Като въведеш глутена може Simple Smile Но голедай да е без яйца.. докато не въведеш и тях Simple Smile

# 326
Някой знае ли как правят житенките? Гледам, че пише 100% ориз/пшеница, но технологията им на правене не ми е ясна newsm78

# 327
Някой знае ли как правят житенките? Гледам, че пише 100% ориз/пшеница, но технологията им на правене не ми е ясна newsm78
Екструдиране - като оризона Simple Smile
Дефиниция: Пресоване на суровината под налягане и изтласкването му през отворите на матрица.

# 328
Здравейте!

Започнах да захранвам от 7 дни с безмлечна оризова каша на Милупа по съвет на педиатърката, иначе продължавам да кърмя дъщеря ми приблизително на 4 часа. Започнах с 1 лъжичка, днес вече лъжичките са 7. Давам кашата по обяд, след около час, час и нещо след кърмене.
Първите дни се появиха еднократно колики след около 12 часа след кашата, а последните два дни колики се появяват след 18 часа след даването на кашата.  Други реакции няма, а и коликите са еднократно в денонощието. Само днес още не се изходила, но ще видим какво ще свърши до края на деня.  Laughing
Нормално ли е да се появят колики и да продължавам ли с кашата или да я спра?

# 329
easy, мерси за отговора! Hug Обрива ни почти изчезна, та имам надежда до петък и двете с хремата да минат.
Дано някой се включи да ни каже дали сме въвели тея храни или не.  Grinning

Мадам, аз мисля че може да се появят колики, но дали да продължаваш не знам.
Аз бих изчакала до навършени 6 месеца не заради коликите, а по принцип.Успех!  Wink.

Общи условия

Активация на акаунт