Примерна схема за захранване (14)

• 38 875
  • 513
  •   1
Отговори
# 345
Дано някой се включи да ни каже дали сме въвели тея храни или не.

Ако една храна се предлага в продължение на няколко дена, независимо от количеството (може и да е по 1 лъжичка само) се счита за въведена  Peace

# 346

от кашите се въздържам, първо, защото нямаме достатъчно въведени плодове и, второ, защото Ивка е малко над нормата и не ми се иска да я помпя още / 6 месец - 9,040 кг/. Тях ще ги дам в началото на следващия месец.
В нач на 8 месец ще започна със заешкото 7-10 дни; пилешко и след това пуешко. КОлебая се дали е подходящо през този месец да дам и зехтин. или ще станат мн новите продукти?
В началото на 9 месец ще въведа глутена с овесени ядки 5 дни.
Какво да е 3тото твърдо хранене и кога? ОСвен това ИВка неиска да яде повече от 100 г пюре и при това го прави от няколко дни - това проблем ли е?

Не мога да кажа за АМ, защото не съм давала, но да ти кажа по другите въпроси:
- за месото - добре е между първите 2 вида месо да има пауза от 2 седмици (или поне 10 дена), през които можеш да даваш други неща, не знам дали е добре да въвеждаш 3 меса едно след друго  newsm78; иначе след първото, другите меса могат да се въведат за по-малко дни;
- зехтинът не се въвежда отделно, подходящ е от 8 м, така че няма проблем за него;
- глутенът е добре да се въведе или на 6 или на 8 м, така че него можеш да го издърпаш по-напред;
- третото твърдо хранене обикновено е закуската и може да я въведеш когато решиш ти, след 9-я м на бебо  Simple Smile
- а за количеството - колкото иска детето, толкова, някои ядат повече, други по-малко, не можеш да го накараш насила да яде повече  Grinning

Само да кажа и за кашите, че не напомпват децата, това е мнението на повечето майки тук, особено ако са домашно приготвени  Peace

Дано да съм ти била полезна  Hug

# 347
Малей, чак се засрамих - 3 поста един след друг Blush, много компетентна станах Crazy

# 348
Малей, чак се засрамих - 3 поста един след друг Blush, много компетентна станах Crazy
Пък ако използваш "редактирай" ще си чудна  Hug  Wink

Може ли някой да ми каже дали мога да дам диня на 10-месечно бебе?
Можеш.. ама по принцип не е хубаво да даваш плодове, на които не им е сезона Simple Smile Особено за захранване..
Изчакай лятото Simple Smile
Тези "зимните" дини винаги са ми били гумени.. или поне на такива съм попадала  Thinking
Защо точно диня  newsm78

# 349
Моля да ми кажете с какво количество сирене мога да започна захранването и каква е препоръчителната дневната доза за 10 месечно бебе?

Благодаря, предварително   bouquet

# 350
  • Бургас/Пз
Благодаря ти Купа  bouquet Аз също смятам да готвя в къщи, засега правя само зеленчуковите пюрета, но ми се искаше да въведа месото с готови пюрета, тъй като не разполагам с домашно месо и затова ми стана интересно дали логиката ми е на прав път.

- за месото - добре е между първите 2 вида месо да има пауза от 2 седмици (или поне 10 дена), през които можеш да даваш други неща, не знам дали е добре да въвеждаш 3 меса едно след друго  newsm78; иначе след първото, другите меса могат да се въведат за по-малко дни;

Също по повод този пост искам да питам какво означава пауза между звете меса - аз смятам да давам пуешко 7дни и после трябва да направя пауза 10дни за да въведа заешкото така ли??? newsm78 А през тези 10 дни само зеленчуково пюре ли да давам??? newsm78 Може ли през тази пауза да започна глутена??? Ох, тотално се обърках?????

# 351
Zdrawej Ani_D, аз също искам да въведа пуешкото с купени бурканчета. Може ли да кажеш какво е това еднокомпонентно пюре на Сънвал. Какво има в него освен пуешко ? Аз за сега давам "супа с пуйка" на Хип, защото бебето само това пюре хареса, но месото вътре е 15 гр. , а бебето ми изяжда около 80 грама максимум при положение че бурканчето е 190 гр. Та си мисля че мога да дослагвам от това на Сънвал ако успея да го намеря тук във Варна.

# 352
Моля да ми кажете с какво количество сирене мога да започна захранването и каква е препоръчителната дневната доза за 10 месечно бебе?

Благодаря, предварително   bouquet
сирене
Пиша ти и схемата за алергични деца,аз по нея захранвах,защото сме с АБКМ.Спомням си,че и вие имахте някаква непоносимост.
1-2 трохички сирене-зърно от леща-грахово зърно-1/2 каф.лъж. и т.н.
За около 2 седмици се достигат 30-40гр..Предлага се през ден.

# 353

Даваш седем дни пуешкото, а в останалите седем въвеждаш някакъв плод или зеленчук, може и два /не знам на какъв етап от захранването сте /. След това захранваш със заешкото. Не е препоръчително в паузата да въвеждаш глутена, защото са две напълно различни групи храни. Нека първо хран. с-ма свикне с месото и после въвеждай глутен  Peace

# 354
Пиша ти и схемата за алергични деца,аз по нея захранвах,защото сме с АБКМ.Спомням си,че и вие имахте някаква непоносимост.
1-2 трохички сирене-зърно от леща-грахово зърно-1/2 каф.лъж. и т.н.
За около 2 седмици се достигат 30-40гр..Предлага се през ден.

Flowers Bouquet

Мда, непоносимост към краве белтъка има Михаела, затова мисля да започна с козе сирене!

# 355
Косе Босе,
моля те посъветвай какво масло да ползвам за готвене на Лео и как да започна да осолявам храната.

Благодаря ти Simple Smile

# 356
Ако една храна се предлага в продължение на няколко дена, независимо от количеството (може и да е по 1 лъжичка само) се счита за въведена  Peace
Благодаря много! Hug

Катинче, ти си от юлките....и вие ли сте от "нашата група"?Ще ти пиша на лични.

# 357
Косе Босе,
моля те посъветвай какво масло да ползвам за готвене на Лео и как да започна да осолявам храната.

Май най-доброто на бг пазара е Президент. Аз слагам малко сол докато се готви манджата.

# 358
Косе Босе,

Май най-доброто на бг пазара е Президент. Аз слагам малко сол докато се готви манджата.

Не се изразих правилно. Краве масло ползвам Президент - имах впредвид какво друго масло - орехово, рапично и т.н.

А колко сол е малко? Нали все пак има сол в кашкавала както и във всички храни.

# 359
Най-полезни са студено пресованите. Те се слагат след като се е сготвило яденето.

Общи условия

Активация на акаунт